Hän on täällä!

Viikolla 38+1 koin elämäni yllätyksen. Vauva lähti syntymään! Vielä edellisenä iltana olimme ostoksilla ja ostin imetysliivejä ja muita vauvatarvikkeita. 

3.2  tiistaina kumminkin kävin aamusta Jorvissa antamassa streptokokkinäytteen ja epäiltiin tihkuvaa lapsivettä. Väärä hälytys! Rutiinina olin myös käyrällä ja supistuksia alkoi tulla, epäsäännöllisesti. Lähdin kahvilan kautta kotiin.


Iltapäivällä touhuilin kotitöitä, hoidin lapsia ja sanoin miehelle että supistuksia on tullut yhä useammin ja yhä kivuliaammin. Seurattiin tilannetta, kävin kävelyllä ja lasten kanssa ulkona. Seitsemältä supistuksia tuli jo 5-10 min välein, joten soitettiin ennakkovaroitus lastenvahdeille. Kahdeksalta oli jo ilmiselvää, että piti lähteä sairaalaan sinä päivänä, ainakin näytille.

Sairaalassa oltiin yhdeksän jälkeen. Käyrillä maatessa supisteli jo 4 min välein ja olin 3 cm auki. Kuitenkin vietimme pari tuntia olohuonetilassa seuraten supistusten voimaa, ja saliin siirryttiin yhdeltätoista. Pikku hiljaa supistuksiin tuli niin paljon voimaa, että tarvitsin ilokaasua avuksi. Kahdentoista jälkeen pyysin kätilöä paikalle tarkistamaan tilannetta ja tässä vaiheessa olin 6 cm auki. Pian hälytettiin spinaalin laittaja, mutta koska kiirettä piti, hän saapui yhden aikaan. Olin tuolloin jo täysin auki. Jumalattomat tuskat vei melkein voimat, olin lähellä paniikkikohtausta ja mies piti minua kaikin voimin järjissäni elämäni tuskaisimmat minuutit. Spinaali laitettiin, sain luvan ponnistaa ja tyttö syntyi 1:49. 

En ole hetkeen ollut niin romahtamispisteessä. Viimeksi esikoisen syntymässä, jolloin ei ehditty antaa mitään puudutusta. Pienestä se jäi sillon kiinni, nyt oli parempi tuuri.

Selvisin ihan pienin naarmuin ja tänään 6.2 olen jo melkein entiselläni. Nyt nautin vain pienen neidin seurasta ja olen onnellinen. 


8 kommenttia

 1. Lämpimät onnittelut koko perheelle!<3 Onko kuva tosiaan tuoreesta pari viikkoa ennen la:ta syntyneestä tyttösestä? :D Niin täpäkän olonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri tänään kuvasin :) Sirpakan oloinen kuvissa, mutta aika väsynyt tapaus ollut vielä toistaiseksi :D

   Poista
  2. Aivan ihana nyytti :). Täällä ei maltettas odottaa sitä omaa näitä kymmentä viimeistä viikkoa..

   Poista
 2. Paljon onnea koko perheelle ihanasta pienokaisesta! :)

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan suloinen! Ihan miljoonasti onnea! <3

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana pikkuinen! Hurja suoritus jälleen kerran. Onnea! Toivottavasti nähdään pian!

  VastaaPoista