ELÄMÄN KOKOINEN JUTTU


Harrastuksen pitää olla sopiva elämään, eikä elämän sopia harrastuksen ympärille. Tällä hetkellä entistä suuremmin koen tarvetta olla henkisesti läsnä ja huolehtia lasten ja omasta hyvinvoinnistani. Tunnistan mussa sen piirteen, että koukutun erinäisiin juttuihin vähän liiankin kanssa. Toivosin tietty että kokisin riippuvuutta urheiluun, koska se olisi aika kannattava juttu. Sillon se hyvinvointi tulis siinä kaupanpäällisenä. Vaan koska en ole urheillut elämästäni 29 vuotta, se viimeisin vuosi on ollut työn ja tuskan takana opetella. Vihdoin oon ehkä löytäny sen oman tapani liikkua ja siinä samalla todennut että elän paremmin kuin koskaan. Lastenhuoneen sisustuksen tieltä raivasin ompelukoneeni, saumurini ja peitetikkikoneeni kaappiin. Inventoin ja kävin läpi kaikki tykötarpeet, joita löytyikin sitten riittämiin. Lappasin laatikkoon 57 vetoketjua, Ikealaatikollisen resoreita ja toisen laatikollisen saumurilankoja. Onnekseni Facebookin myyntiryhmässä on nyt meneillään pääsiäissäpinät, joten toivon että kaikki tarvikkeet löytäisivät uuden kodin vielä ensi viikolla. Kaappiin säästin vaan ne tärkeimmät ja rakkaimmat jutut, joista en pystynyt luopumaan. En häpeile sanoa että mulla on kolme lasta, vaikka näytän joidenkin mielestä parikymppiseltä joka EI ole voinut saada kolmea lasta. Päinvastoin viikko viikolta alan tuntee ylpeyttä siitä, että näytän hyvältä ja jaksan tehä jotain kuntoni eteen VAIKKA mulla on kolme lasta. En käytä aikaani sellaisiin juttuihin jotka vie energiaa, sen sijaan keskityn niihin jotka antaa sitä. Turha roina, joka vie ajatuksia pois siitä hetkestä jossa mun pitäisi elää, on täysin väärää mulle. Siksi siitä pitää päästä eroon. En arvosta materiaa niin paljon että haluaisin istua kamojeni keskellä ompeluhuoneessa yksin tekemässä jotain sadatta paitaa samalla tavalla kuin ennenkin. Haluan mieluummin nauttia siitä vaatteesta muiden tekemänä. Harrastuksena ompelu pysyy edelleenkin, mutta en koe enää tarvetta elää sen kautta. 

Tällaista olen pohtinut tällä viikolla. Mitä teidän pääsiäisenalusviikkoon on kuulunut? 

ps. Nää kuvat on otettu sellasesta palvelusta kuin Unsplash. Sieltä saa ladata kuvia omaan tarkoitukseen, vaikkapa blogiin ilmaiseksi. Ihan kiva idea, käytän ehkä toistekin vaikka yleensä koitan ottaa ite omat kuvani.

Jos teitä kiinnostaa seurata kuntoilujuttuja, niin instaan otan yleensä siihen liittyen niitä. Toki siellä on muutakin juttua. Mut löydätte nickillä piia_hoo.

2 kommenttia

  1. Hyvä tehdä asioista päätös!! Minulla on ollut periaate etten ompele öisin. Tai oikeastaan bloggaa öisin tai mitään muutakaan. Jos en saa yöuniani, olen kärttyinen akka jota ei kestä kukaan. Siispä olen jo opiskeluaikoina oppinut nukkumaan yöt ja työskentelemään aamuisin ja päivisin.

    Olen nyt oppinut myös syömään hyvin ja säännöllisesti, ja ompelen silloin kun siihen on inspiraatio. Kun harrastuksesta tulee pakkopullaa, on peli menetetty. Toivottavasti et kuitenkaan lopeta ompelua kokonaan!

    VastaaPoista
  2. Harmi, kun ei ole instaa, niin voisi seurailla myös kuntoilujuttuja.

    Hyvä päätös, kun itsestä siltä tuntuu. Ei pidä harrastuksesta tulla pakko pullaa.

    VastaaPoista