HILLA CLOTHING & CO.

Aamupäivä kauppakeskuksessa kahden pienemmän kanssa kierrellen. Meillä on aikomus mennä hakemaan pari kerää bambulankaa Prismasta, sillä meinaan tehdä pienelle siitä keväthatun ja huivin. Matkalla silmäni lukevat tekstin "Hilla clothing". Nuo täytyy olla suomalaisia, ajattelen. Hypisteltyäni hetken bodya, päätän napata sen mukaani. Hintakaan ei ole paha, 19,95€. Juuri vähän aikaa sitten kävin Polarn o Pyretin myymälässä, jossa vastaavannäköinen raitabody maksaa 24,90€. Tämä Hilla näyttäisi olevan vielä Suomessa tehty. Ja kas, vieressä on myös kivannäköset leggarit, koriin siis. Mukaan tulee henkarit, jotka voi ottaa kotona käyttöön halutessaan. 


Jatkan mielenkiinnosta tutkimista, mitä muuta Prisman lastenvaatehylly tarjoaisi. Toinen suomalainen nimi: Pikkuset! Mikäs se tämä on, mietin. Näyttää olevan huppari vinovetskarilla ja joustocollegehousut kasvunvararesoreilla. Tuotteet suunniteltu Suomessa, valmistettu Portugalissa. Huppari on keskihintainen ja simppeli kuosi viehättää. Nappaan koriin myös sen ja siihen sopivat housut.


Kotona googletan mikä tuo Hilla clothing on. Nettisivujen mukaan se on 100 % kotimainen yritys, joka sekä käyttää suomalaista suunnittelua, että valmistaa vaatteet Suomessa. Sille on myönnetty avainlippumerkki. Kankaat, joista vaatteet valmistetaan myös painetaan Suomessa. Tuntuu aika hyvältä löydöltä. Pikkusten taustalta puolestaan paljastuu yritys nimeltä Black Moda, jolla on kaksi tuotemerkkiä: Pikkuset ja Puuvillatehdas. Merkki on tuttu äitiyspakkauksesta, mutta nämä ovat kaikkea muuta kuin pliisuja. Sillä on pitkä historia, sillä sen ensimmäiset askeleet on otettu 80-luvulla.

Jatkan matkaani kassan kautta Hennes & Maurizille, josta ostan pienelle vauvatossut ja hiuspannan. Eivät ole kotimaista nähneetkään, mutta kivoja ovat silti. Ehdottomuus ei ole minun juttuni, vaan nappaan kivoja vaatekappaleita sieltä ja täältä. Positiivista silti on käyttää ostovoimaani juuri nimenomaan näihin kotimaisiin pienmerkkeihin. Silloin tuntuu tekevän samalla jotain kannattavaa. Hennes ja Mauritz tuskin juuri noteeraa omaa ostospanostani, mutta kotimaisille merkeille se saattaa olla kuitenkin elintärkeää. En siis vietä tänäkään vuonna "älä osta mitään"-vuotta. Kulutan fiksusti ja pääosin kirppiksiltä, mutta uuttakin on varaa ostaa. Tuhlaa siis rahasi mieluusti vaikka Vimmaan tai Gugguuseen. Tai poikkea ruokaostosten lomassa katsomaan, löytyykö sieltä lastenvaatehyllystä teille jotain.

5 kommenttia

 1. Saimme lahjaksi puoli vuotta sitten yhden Hillan. Ollaan tykätty kovasti. Kiva, että säkin löysit nämä! :) Nimikin on meidän mieleen :D

  VastaaPoista
 2. Minä ostin H&M:lta meidän Onniliinille samanlaiset tennarit. Olivat niin söpöt. :)

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva, että Prismasta saa suomalaisia vauvanvaatteita <3

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että isot kauppaketjutkin ottavat myyntiin pienten suomalaisten vaatevalmistajien tuotteita. Muistankohan oikein, että Koot sai myös diilin Prisman kanssa?

  VastaaPoista