MARIMEKON YSTÄVÄMYYNNIT 2015

KUKI, AKA ja moni muu. Mitä ne ovat? 

Marimekon ystävämyynnit alkoivat eilen. Kävin katsastamassa valikoiman Tammiston Vintissä, johon ajaa meiltä noin viisitoista minuuttia. Mukana oli kolme lasta (virhe). Lapset nukahtivat autoon ja heräsivät pikkupäikkäreiltä itkien. Esikoinen ehti saada jo suurehkon kohtauksen aikaiseksi myymälässä ja keräsin säälipisteitä oikein roppakaupalla.

Tilanteen rauhoituttua sain katsottua kangaspakkojen valikoiman. Tärppeinä myymälässä oli esillä korillinen trikoopakkoja. Raitatrikoot puna-keltaisena ja sini-vihreänä olivat 10 € metri, yksiväriset viskoosisekoitetrikoot 5€ metriltä. Laarissa oli resoripusseja 4 € kappalehintaan. Kolmen metrin trikoopusseja oli vihreänä ja oranssina kukkakuosilla, puuvillasatiinia oli parissa sävyssä viiden metrin paketeissa. Lattialla olevassa säkissä oli markiisikangaspaloja sekalaisessa valikoimassa.


Pöydällä sen sijaan oli jotain mielenkiintoistakin. Löysin kolmea eri kangasta, jotka olivat potentiaalisia vaihtoehtoja ostettavaksi. Kankaat ovat Marimekon aw12 ja aw13 kokoelmista. Asao Kodama on suunnitellut KUKI ja AKA mekoissa käytetyt kankaat. Niitä löytyi pari pakallista. KUKI:n pinta on samettinen, ehkä jopa velourmainen. AKAn kangas taas on viskoosia. Lisäksi löysin aw12 mallistossa nähdyn tunikan viskoosikangasta yhden pakallisen. Tämän nimeä en raivokkaasta googlauksesta huolimatta löytänyt. Näistä saisi syksyisiä vaatteita. Itse lähdin myymälästä tyhjin käsin. Nähtäväksi jää, löytyykö lapsilisäpäivänä noista kumpaakaan enää.

Jotenkin tökkii, että ysmyillä myydään vuosia vanhoja kankaita. Myös vaatteet ovat aiempien sesonkien jäämistöjä. Eihän marimekko sinänsä mene pois muodista, vaatteet ovat niin ajattomia., mutta uusimpia trendejä tuolta ei kuitenkaan kannata lähteä hakemaan.


Mitä te ostitte Marimekon ysmyiltä tänä vuonna? 

Ei kommentteja