VAATEVALLANKUMOUS

Tänään on tarkalleen kaksi vuotta siitä, kun Rana Plaza-niminen tehdas sortui vieden mukanaan lukuisia ihmishenkiä. Heidän viimeiseksi muistikuvakseen jäi pölyinen tehdassali ja sadat ompelukoneet. Tästä alkoi vallankumous.

Vaatevallankumouksella tarkoitetaan päivää, jolloin jokainen siihen osallistuva ottaa itsestään kuvan vaatteet päällä (joskus jopa nurinpäin) ja kertoo mistä heidän vaatteensa on peräisin. Kuva jaetaan Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä. Samalla voi myös haastaa vaatemerkkejä kertomaan mistä heidän vaatteensa ovat peräisin. 


Tänään herättyäni tartuin luuriin ja näppäilin totutusti Facebookin auki. Feedin täytti ensin kavereiden kuulumiset, mutta pian silmiini osui suomalaisen Papu designin postaus. He esittelivät suomalaissomisteisen, mutta Pohjois-Portugalissa sijaitsevan tehtaan henkilökunnan teemalla "We made your clothes". Välittömästi jaoin päivityksen eteenpäin erääseen toiseen faceryhmään, jossa tiedän olevan paljon tiedostavia ostajia. Jako keräsi heti parikymmentä tykkäystä. Kuka väittää etteivät suomalaiset äidit ole tiedostavia kuluttajia? 


Meidän pienin neitimme osallistuu tällä kuvalla Instagramin puolella vaatevallankumouksen selfiekampanjaan. Vauvalla on päällään sekä omatekemää, että Papu designilta ostettua. 

Legginssien kankaan olen ostanut Käpyseltä, sen on suunnitellut ystäväni Jenni Mäensivu. Olen itse sen ommellut noin kuukausi sitten. Kaavana on ollut Ottobre kidsin ruusunpuna-legginssit koossa 56. Hame on Papu designin Kenno-hame, ostin sen messuilta kaksi viikkoa sitten. Se on valmistettu Portugalissa luomupuuvillasta. Bodyn olen ommellut itse. Sen kangas on ostettu Käpyseltä, kaavana on Kisuliini Ottobre-lehdestä ja koko on 56. Pipona on Papu designin rusettipipo, jonka ostin messuilta ja joka on valmistettu Portugalissa. 

Näin tarkasti pystyn itse kertomaan meidän vaatteiden alkuperän. Pystytkö sinä? 

Jos tänä vuonna jäi väliin tämä tempaus, merkitse itsellesi ensi vuodeksi kalenteriin päivämäärä 24.4. Sinulla on vuosi aikaa. Toivottavasti näen kuitenkin tänään sekä instassa, että muissa somelähteissä paljon tämän aihepiirin postauksia. Jos innostuit tästä mun haasteesta, laita instakuvaasi nuo hästägit #whomademyclothes #fashrev ja lisäksi #weekendchicblog. Siitä tiedän, että tämä postaus on tavoittanut lukijani. Ei kommentteja