16 TAPAA VIETTÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄMuistatteko äitienpäivän haasteen: Mitä on äitiys? Sitä miettivät nämä ensimmäiset viisi haasteeseen osallistunutta bloggaajaa. 

---

Sixteen finnish bloggers describe what motherhood means to them and how they celebrated Mothers´ day. You can see the links under picture collages. 

1. Äiti on vihannes -blogissa Paprika kirjoittaa koskettavasti miten äitiys on muuttanut häntä. Yhdyn täysin hänen sanoihinsa, että kun on itse äiti niin tajuaa mitä oma äiti on ajatellut kasvattaessaan minua aikanaan. Joskus silloin teininä sitä ei voinut käsittää, millaista huolta voi toisesta kantaa ja miten samalla sitä tuupittiin kohti itsenäisyyttä ihan huomaamatta. Minuun on aina luotettu ja siitä olen kyllä kiitollinen. 

2. Suorat saumat -blogin Jonna kirjoittaa viettävänsä äitienpäivää kahdelle ja puolelle. Minusta niin hauskasti ilmaistu. Vatsassa kasvava uusi elämä on mukana päivittäin, miksei sitä saisi juhlia jo ennen syntymää. Pinnasängyn pehmusteet, jotka Jonna on itse valmistanut ovat kauniit. Käykääpä ihailemassa!

3. Hikiliikkuja -blogin äiti on aktiivinen liikkuja, kuten blogin nimestäkin voi päätellä. Blogipostauksessa muistellaan kirjoittajan omaa lapsuutta liikuntaa rakastavan perheen toisiksi vanhimpana lapsena. Ihailen sitä, miten tässä perheessä nautitaan aidosti perinteisistä arvoista ja eletään ihan tavallista perhe-elämää. Lisäksi saan olla vielä mukana perheen kuvioissa, koska kummityttöni on kuvissakin näkyvä ihana kolmevuotias neitokainen. 

4. Ellis kuvailee äitiyttään vuosien takaa. Tarina alkaa siitä, miten hän saa esikoisensa ja päättyy pohdintaan, onko hän osannut antaa lapsilleen oikeat eväät maailmaan. Tippa linssissä luin koko postauksen (ja heti perään uudelleen). 

5. Minä täällä hei! -blogissa paljastetaan juhlimisen syy: alkuvuodesta syntynyt pienokainen. Ensimmäinen äitienpäivä on aina ikimuistoinen.  

Äitienpäivänä saa herkutella. Naiset olivat valmistaneet toinen toistaan upeampia luomuksia. Näillä kokeilla ei ollut peukalo keskellä kämmentä. 


6. Naurava nappi on tehnyt ainakin äitienpäivän salaattia, vuohenjuustolla täytettyjä kanafileitä ja mehevää couscousia. Niin herkun näköistä, että kuola valuu. Ja kokonaisuuden kruunaa upea kakku. Blogin reseptit menivät varmaan talteen kokeilua varten. Lisäksi blogissa nähdään jotain ommeltuakin!

7. Kotiäidin päiväkirjassa tarjoiltiin astetta terveellisempää äitienpäiväkakkua. Kaikenlaisia terveyskakkuja rakastavana tämä on kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Nappaa resepti talteen!

8. Nuppuneulan blogi on tunnettu ompeluistaan, mutta tänä äitienpäivänä oli tarjolla upeita kakkuja! Ja ompeluakin oli ujutettu mukaan ihaniin nappikoristeisiin, joita löytyi kakun päältä. Eräs kakku toi mieleeni Liberty of londonin kankaat. Bongaatko mikä? 

9. Tsajut on tehnyt villejä kokeiluja villiyrteillä. Ilmakuivatusta kinkusta tehdyt nyytit näyttävät tämän kotikokkailijan silmiin vallan mielenkiintoisilta. Kuvat ovat niin kauniit, että niitäkin on ihan vain kiva katsella. 

10. Heidin hullutuksia oli jälleen hauska lukea. Siinä on toiminnan nainen! Kääretortturesepti meni reseptivihkoon ja lasten askarteluita oli ilo katsella. Ihailtavaa, että lasten luovuutta arvostetaan ja se näkyy!


Luovia olivat olleet myös nämä viisi bloggaajaa. Tämä viimeisin kavalkadi on valikoitu nyt käsityö- ja askarteluaiheiden mukaan.
11. Punatukka ja kolme karhua blogin Hannalla ei mennyt sormi suuhun, kun piti tehdä äitienpäiväkortteja. Näin hauskoja sai aikaiseksi lapsen kanssa askarrellen ja pientä vauvaa samalla viihdyttäen. Niin tutun kuuloista!

12. Mekkosirkus lahjoittaa äitienpäivälahjaksi kaikille käsitöiden ystäville ohjeensa ihanaan neuletakkiin! Noshin flamé -kangas on varma valinta tähän malliin. 

13. Hannan namit -blogin kaunis runollinen postaus on kuvitettu teemaan sopivaan tyyliin. Ommeltu graafinen jakku on tyylikäs. 

14. Villa Pipo valmistautui englantilaisteemaisille äitienpäiväkahveille ihanassa Libertyn kankaasta valmistetussa paidassa ja laukussa. Uskomattoman taitava nainen ja postaukset aina niin mukavaa luettavaa. 

15. Hikiliikkuja oli painanut lasten jalanjäljet pannunaluseen. Uusi vinkki minulle. Pitää muistaa toteuttaa joskus lasten kanssa, ehkäpä jo isänpäivälahjaksi? 

16. Unelmallinen oli tehnyt isovanhemmille kauppakasseja. Niitä aina tarvitaan! Itsekin käytän kestokasseja kauppareissuilla. Ne ovat paitsi kivemman näköiset, mutta myös kestävämmät (mikään ei ole niin ärsyttävää kuin revennyt muovikassi). 

17. Itse teossa -blogissa valmistettiin silkkipaperikukkia. Mukana on myös työohjeet! Kurkkaatko kommenttikansion? Laittaisin mielelläni työstäsi vielä kuvan tähän koontiin.


Siinä oli kaikki haasteeseen osallistuneet kuusitoista blogia. Upeita eikö?! Kyllä minua jännitti osallistuuko edes yksi tähän ja miten linkkien lisääminen onnistuu. Kertakaikkiaan mahtavaa oli nähdä miten innokkaasti tähän tarttui mukaan monta erilaista blogia ja te uskalsitte jakaa kokemuksenne kanssani. Äitiys on kyllä parasta maailmassa, nämä naiset sen viimeistään todistavat. Lukekaa ja perehtykää näihin blogeihin, se kannattaa!
Mitä mieltä olitte lukijoina tästä äitienpäivän juttusarjasta? Haasteesta voitte lukea lisää äitienpäivän haastepostauksesta.

7 kommenttia

 1. Tämä oli kyllä huippuidea, kiitos kun järjestit haasteen! Tätä kannattaa kyllä jatkojalostaa. Itse en ikinä osaisi tehdä tällaisia, olet kyllä nähnyt vaivaa:) Oli mukava päästä tutustumaan uusiin blogeihin tätä kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Kiva kun osui ja upposi. Tällaisen olen aiemmin toteuttanut viime syksynä edellisessä blogissa. Olikin hauska huomata että sieltä tuttuja osallistujia oli tässäkin mukana. Silloin haaste kesti neljä viikkoa ja joka viikko oli oma kisansa. Sain mukaan palkintojakin, ja osallistujia oli hirmuisesti. Tosi hauska nähdä että tosiaan nytkin tällainen oli suosittu :)

   Poista
 2. Ihanan koosteen olet tehnyt! Kiitos, oli mukavaa olla mukana :)

  VastaaPoista
 3. Tällaiset haasteet ovat aina mielenkiintoisia, ja niihin on mukavaa osallistua. Kiitoksia sinulle vaivannäöstä haasteen suhteen!

  VastaaPoista
 4. Tämä oli mukava haaste. Haasteeseen oli mukava osallistua <3

  Mukavaa lueskella uusia blogeja.

  VastaaPoista
 5. Ilman muuta saat laittaa kuvan koosteeseen!
  Mulla ei taas jostain syystä ole tullu kommentit sähköpostiin perille...

  VastaaPoista