KORVAKORUT KUTISTEMUOVISTA

Ensimmäistä kertaa ikinä kokeilin tehdä korvakoruja itselleni. Nappasin keskiviikkona Sinellissä asioidessani hetken mielijohteesta kutistemuovia ja korvistarvikkeita hyllystä, koska sain inspiksen tehdä R/H-tyyliset korvikset. Olen katsellut Mountain-korviksia käydessäni Nudgessa viime kesänä. Olisihan se varmasti helpompaa ollut jos olisi oikeat tarvikkeet  tai kokemusta, mutta näillä mentiin! 

Leikkasin kutistemuovista kolmion ja kärjen muotoilin kaksikärkiseksi. Yläosan tasaiseen reunaan tein rei'ittimellä reiän. Poistin kalvon muovin päältä ja laitoin uuniin 175 asteeseen 3 minuutiksi ohjeen mukaan. Valmis työ kutistui niin, että korkeutta näillä on 2 cm ja paksuutta 1,5 milliä. Pujottelin reikään korutarvikkeita ja koukut. Muovi kutistui n. 50 %.

Sinellissä oli myös mustaa kutistemuovia, jota ajattelin kokeilla seuraavaksi. Siitä saisi tosi hienoja kaulakoruja tai vaikkapa korviksia. Näppärät ehtii tekemään tällaisia vaikka äitienpäivälahjaksi. 

Oletko kokeillut kutistemuovia käsitöissä? 

4 kommenttia

 1. Joo selvää R/H tyyliä! Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 2. Olenkin ihan unohtanut omat kutistemuovi korut laatikkoon. Pitääkin tehdä ne valmiiksi. Kauniit korut.

  VastaaPoista
 3. Tietämätön kysyy, mitä on R/H-tyyli?... ;) kivat korvikset. Oon kerran kokeillut kutistemuovia: oli semmonen valmispakkaus avaimenperään. Tehtiin pojalle semmonen. Aika hauskaa hommaa. Väritti sitten kutistuksen jälkeen itse. Mietin silloin et vois olla kiva idea lasten synttäreille. Voisivat tehdä itse oman, vaikka avaimenperän, sit ihmeteltäisiin kutistumista ja lopuksi värittäisivät ne. Saisivat sit mukaan muistoksi synttäreiltä.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että teit ns. tutoriaalin tästä. Itsellä olisi kutistemuovikalvoja odottelemassa innostusta. Pitäisi vain harjoitella ja tehdä :)

  VastaaPoista