VALENTINO EYELET

Tämän kevään Valentinon mallisto inspiroi minua tekemään valkoisen mekon. Tykkään kankaiden tekstuurista, joka on pitsimäinen ja ohut. Trendiä sanotaan englanniksi nimellä "eyelet", mutta suomeksi asia tarkoittaa brodeerattuja ja leikattuja pitsimäisiä kirjontoja kankaissa.  

---

One of the most inspiring runway shows this spring is Valentino´s  Grand tour collection. It has beautiful details: the eyelet-fabrics, that are used to create stunning dresses and outfits. I found similar fabric in our local fabric store and made a girly dress in white. 


kuvat Style.com

Halusin säilyttää mekoissani selkeän jaon ala- ja yläosaan. Vyötärön kohdan halusin napakaksi, jotta sitä voi korostaa vielä vyöllä. Selkeä X-malli miellyttää kesämekoissa silmääni. Niinpä nappasin Valentinon mallistosta perhoshihat yläosaan. Kankaat ovat Eurokankaasta*. 

---

I wanted to create a feminine silhouette, almost like in the 50's. I need to make this kind of silhouette to balance my H-shape body. I designed butterfly sleeves in stead of regular ones. The pattern is Mekkotehdas Inger in size 34. 

mekkokangas Eurokangas (Petty boordi 1,2m, Paisley 1,2m, viskoosivuorikangas 1,1m)*
laukku DIY
kengät Donna

*Blogialea hyödynnetty ostaessa kankaat EurokankaastaKaavana on Mekkotehtaan Inger. Tein nyt kokoa pienemmän kuin viimeksi, koska halusin vyötäröltä istuvamman.  Tein kaavaan muutoksen, että poistin hihat ja leikkasin siihen perhoshihat boordikankaasta. Hihat on leikattu Petty-boordikankaan reunasta. Leikkasin banaanin muotoisen kappaleen hihaksi, jonka ulkoreuna on suora. Kaarevan osan rypytin ja ompelin hihaksi. Koska kangas on henkäyksen ohutta, piti siihen laittaa vuori. Yläosa on vuoritettu puuvillalla ja alaosaan käytin viskoosivuorikangasta takaamaan sen, että helma ei takerru vaan laskeutuu nätisti. 

---

I love the paisley eyelet fabric. It was quite expensive, so this dress is not the cheapest one. I used in total of 55 € to buy these materials including the zipper. 


Miltä nämä brodeeratut kankaat näyttävät teidän silmään? Olisiko näissä ainesta kesämekkokankaiksi juhliin?

8 kommenttia

 1. Voi miten kaunis <3 minusta nämä kankaat on kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eitsu! Näitä kun löytäisi muissakin sävyissä.

   Poista
 2. Minä täällä taas.. Oijoi miten kaunista ja tyylikästä taas!! Minä olen yrittänyt etsiä kaupoista juuri tuollaista kangasta, mutta netissä vain ulkomailta löytänyt noilla eyelet, lace tai embroidery hakusanoilla tuon tapaista kangasta. Voi että:D Nämä sinun vaatteet on kyllä juuri sellaisia mitä minäkin haluaisin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun oot jo vakkarikävijä! :) Eurikseen suuntaat niin sieltä voi löytää. Ja kiitos kehusta, vastavuoroisesti minä yleensä kuolaan sun vaatteita! :D

   Poista
 3. Kaunis ja herkkä mekko. On pitänyt kehua että tosi upea tuo sinun uusi hiusväri ja -tyyli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Niin mustakin tuntuu että tämä on todellinen boostaus tyyliini.

   Poista
 4. Ihana kangas ja kauniit nuo perhoshihat, sopii loistavasti Ingeriin!

  VastaaPoista
 5. What a beautiful and girly dress! :) I really loved that you showed your inspirations first, I think your dress looks even better than the ones that inspired you :) Yo spent the money very well :)

  VastaaPoista