DIY ANANAS BANANAS

Nyt seuraa lastenvaateaiheinen postaus, joten jos tämä ei ole sinua varten, voit hypätä tämän yli. Naisten vaatejuttuja ja muita onkin pyörinyt viime aikoina tämän blogin teemoissa aika paljon. Yleensäkin teen niistä mieluummin juttua, sillä lapseni eivät ole oikein halukkaita tulemaan kuviin enää. Kiristys, lahjonta ja uhkailu eivät oikein taivu tämän äidin valikoimiin, joten olen joutunut vähän pakon saattelemana jättämään lapsikuvat pois viime aikoina. Minä kun en viitisisi jokaisesta lapsikuvasta tarjota keksipalkkiota tai lahjoa rusinoilla. Onni oli ne ajat, jolloin lapset halusi kuviin ihan kuvaamisen ilosta. Tänään kuitenkin ehdotin, että mitä jos kuvattaisi näitä uusimpia. Innostuksella saattoi olla tekemistä suklaajäätelön kanssa...Näitä ananasvaatteita en vaan voinut olla kuvaamatta tähän blogiin. Pienimmän hattu onnistui yli odotusten, siihen löydät tästä (kaavat ananashattuun). Kaava sisältää saumanvarat 8mm. Koko on n 40-42 cm, mutta se menee trikookankaan ansiosta vähän joustavasti tuohon +/- 40cm.  Hattuun lisäsin solmimisnauhat, mutta ihan yhtä kiva se on ilmankin. Ihan mikä tahansa pieni tuuli ei tätä edes tempaa mukaansa, koska se istuu aika napakasti pään ympäri. Pahoittelut, jos kaava on hieman epätarkka, kun se on piirretty käsin.

Tarvitset neljä lakikappaletta (vuoriin 2, päälliseen 2) ja lieriin samaten neljä lierikappaletta (vuoriin 2 ja päälliseen 2). Ensin silitetään tukikangas lieriin sekä vuoripuolelle että päällipuolelle. Sitten ommellaan lierikappaleet yhteen päällisestä ja vuorista niin että saat kaksi rengasta. Seuraavaksi ne kiinnitetään ulkoreunasta toisiinsa ja käännetään lieri ympäri oikea puoli ulospäin. Tikkaa reunat haluamallasi etäisyydellä. Ompele lakikappale eli pipo, aputikkaa lieri päälliseen. Ompele vuorin lakikappale, jätä kääntöaukko. Laita päällisen lakikappale ja vuorin lakikappale yhteen, lieri jää väliin kappaleiden sisälle. Ompele ympäriinsä ja käännä kääntöaukon kautta ympäri. Voit muokata lapsellesi kaavan myös pipo-ohjeen avulla ja lisäämällä lierin

Keskimmäisen lapset teeppari on ihan perushuttua. T-paita kivasta ananastrikoosta tuo mieleen Mini Rodinin vastaavan vuoden-parin takaa. Kuvio on kuitenkin sen verran erilainen, että ei ole ihan suora kopio. Ja onhan tämä kumminkin äidin tekemä. 

Isoimman lapsen mekko puolestaan on tavanomainen rantamekko. Tyttö toivoi simppeliä kesämekkoa, eikä tähän kankaaseen oikein taipuisi kuin Käpysen risuaita. Saatan tilata sitäkin ja tehdä tähän leggarit, jotta voi käyttää viileämmilläkin keleillä. Ei ole Suomen kesä perinteinen, jos ei varpaat ole jäässä ja aurinko vain toiveissa. Tosin itse olen enemmin niiden espanjalaisten kesien ystävä, jos minulta kysytään.'

Ananashuuruissa keräilin teille inspikseksi kuvia mitä kankaita saisi tän ananasteeman tiimoilta ympättyä.1 Käpynen Risuaita-kangas 2 MAÁ kengät 3 Minti-uikkari 
4 The House That Lars Built-blogin kuva 5 Käpynen Verkko-joustocollege 6 Ananas-trikoo Tyglycka

Oletteko te pistäneet merkille hedelmäbuumin lastenvaatteissa tänä kesänä?

English summary: Got a crave for some fresh fruits? Last time I had a huge crave for pineapples was when I was pregnant with Leo. It was an unusual Finnish summer: hot and sweaty. This summer seems to be cold and rainy, but summer it is anyway. If you crave for pineapple fabrics, here is where you can find them. I also made a hat (and a pdf pattern for this), a t-shirt and a dress from Tyglyckas/Royal-tuote pineapple fabric. Size of the hat is baby 2-4 months (40-42 cm) and it includes seam allowances 8 mm. 

9 kommenttia

 1. Ihanan pirtsakoita kesävaatteita!! Nyt vaan ootetaan sitä hellekesää... ;) Jos saan aikaiseksi, taidan lainata ideaa tuohon lakkiin, isommassa koossa toki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! En tajua miten en ollut aiemmin kokeillut tuota pipo-lieri -ideaa kun onhan noita lippapipojakin tehty jo muutama vuosi... :)

   Poista
 2. Kiva tuo hattukaava, pitääpä tekaista tytsylle tuollainen, kiitos :) Ananaksiin olin jo silmäni iskenyt aiemminkin ja niitä olen menossa perjantaina Royal-tuotteelta hakemaan anoppilan reissun yhteydessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jo tänään yhden instagramin puolella kun eräs oli tehnyt leteistä ihanan hatun pienelle tällä kaavalla. Se oli ainakin tosi söpö :) Jos teet tällä kaavalla niin voitko samalla mainita mistä sen löysit? ja jos muokkailet niin kerro miten, koska aina voi parantaa :)

   Poista
 3. Superherkulliset vaatteet! :) Hain myös kesähattukaavaa viime viikolla, nimenomaan trikoolle. Mistään en löytänyt joten väsäsin itse. Kaavasta tuli ihan hyvä mutta kokoamisessa olis parantamisen varaa. Täytyy vaan koittaa uudelleen ja nyt eri järjestyksessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paulina! Kiva jos ompelujärjestys aukeni, ne on välillä aika kinkkisiä juttuja ja kantapääopisto on itellekin tullut tutuksi jo niin monen vaatteen kohdalta.

   Poista
 4. Mahtava poppoo sulla kasassa! Tosi hyvin istuu tuo lierihattu Pienelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pikkuisen lierihattu on varmaan ihan lempparein kaikista minunkin mielestä.

   Poista
 5. Nämä on niin ihanan raikkaita vaatteita! Tykkään näistä kuoseista, jotka sopivat monelle. Meilläkin kuvataan vain, jos poika innostuu. Tosin saa kotityö-tarratauluun kuvauksista aina tarran ( taulun täytyttyä saa valita joko kylpyläreissun, pienen lelun/kirjan tms.). Toimii milloin mitenkin pienenä porkkanana.

  VastaaPoista