MUKAVUUSALUEEN ULKOPUOLELLA

Tutut ja ystävät tietää kyllä, etten ole mikään samoaja. Ei ole vaelluskenkää saatika tuulipukua, mutta sisua kyllä ja intoa oppia uutta. Nyt seuraa kertomus siitä, miten meidän perhe lähtee mustikkaan ja käy samalla kaverin neuvomassa Haltian talossa.
Vähän mies siinä jo hikoili, kun kuuli että se näyttely onkin sisätiloissa ja maksaa kymmenen euroa. Mielestäni aika kohtuullinen hinta, koska alle 7-vuotiaat pääsivät ilmaiseksi. Eniten jäi mieleen elämyksellinen karhun luola, joka karmi minunkin selkäpiitäni. Tällasia aistikokemuksia on mahtava kokea museossa. Ihan toista kuin ikkunan takaa tuijottelu.

Näyttelyn jälkeen mentiin metsään ihmettelemään, että mistä niitä mustikoita nyt löydetäänkään. Valittiin lyhyin reitti ihan siitä syystä, ettei meidän kolmevuotias ole ainakaan tunnettu kävelijänlahjoistaan. Pienin kulki näppärästi liinassa ja isoin jaksoi kävellä hyvin vähän vajaa kahden kilometrin pituisen reitin. Puolivälissä pysähdyttiin eväitä syömään. Tässä vaiheessa esikoinen ilmoitti, ettei aio lounastaa meidän kanssamme vaan haluaa syödä eväänsä mieluiten yksin. Siellä kalliolla nököttäessään tuli kyllä täyslaidallinen muurahaisia, pisteleviä neulasia ja mustikoita kohtaan. En voinut olla sisäisesti nauramatta. Niin on äitiinsä tullut tuo tyttö.

Loppumatka sujui kohtalaisesti ja marjojakin saatiin nelisen pakasterasiallista kerättyä. Saalis ei ollut mikään great success, mutta hyvin meni kolme tuntia lähimetsikössä samoillen. 

4 kommenttia

 1. Heh! Hauskaa että menitte nauttimaan luontokokemuksia koko perhe! Musta tuo 10€ oli myös kohtuullinen hinta, enempää en olisi maksanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa meidän pikkumetsässä me pyöritään päivittäin, mutta nyt mentiinkin ihan isoon metsään. Kivaa vaihtelua!

   Poista
 2. Jassoo,oliai siis kannattanut käydä Haltiassa ennen kuin keskimmäinen täytti 7v :D kohtuullinen hinta, onkohan 4 maksavan kävijän arvoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä, jos luonto kiinnostaa. Luulempa kuitenkin että eläinmuseo voisi olla mielenkiintoisempi tuonikäisille lapsille.

   Poista