SOPIVAT IMETYSLIIVIT HAUSSA

Vauvan saamisesta on tullut tänään täyteen viisi kuukautta. Mikä tässä ajassa on muuttunut? 

- paino on tippunut 70 kilosta 57 kiloon
- rintamaito on edelleen vauvan ainoa ravinto, joten rinnat ovat kovilla ja niiden koko vaihtelee päivän aikana eestä deehen
- vartalotyyppini on hetkellisesti muuttunut H:sta X:n malliseksi
- liikkuminen ja vauvan kantelu näkyy vahvistuneena yläkroppana
- vatsalihakset on palautuneet paikoilleen ja rako mennyt umpeen
- lantionpohjan lihakset on palautuneet normitasolle

Kaikki muu on reilassa siis, paitsi yläselän lihaskunto. Lueskelin tällä viikolla Hikiliikkujan blogin hyviä selän/rintarangan kuntoutusvinkkejä. Treenivinkki tuli hyvään saumaan. Siitä huolimatta huomasin, että jotain tarttis vielä tehdä. Vilkaisu peiliin kertoi ongelman ytimen: huonot liivit.

 (kuvan liivit eivät liity tapaukseen)


Tutkimusten mukaan 80 % naisista käyttää väärän kokoisia liivejä. Ihan älytöntä. Miksi me naiset, jotka joudumme joka päivä näitä käyttämään, pidetään väärän kokoisia liivejä päällä ja samalla kärsitään niiden aiheuttamista ongelmista? Onko tämä taas sarjassamme "koska en jaksa lähteä kaupoille lasten kanssa niitä sovittamaan"?

Olen ostanut omat imetysrintsikkani silloin imetysuran alkupäässä, kun painoa oli yli kymmenen kiloa enemmän. Ne ovat kokoa S (lindeksiltä), kun oikea kokoni olisi 65 DD. Ostaessa liivit olivat todella napakat ja hyvät, ainoastaan olkaimet tuntuivat liian kapeilta ja lyhyiltä. Nyt nämä samat liivit pyörivät päällä ja alle mahtuisi kaksi nyrkkiä. Tällä hetkellä on suurena buumina ommella itse omat rintaliivit Make bran kaavoilla. Ihan kiva idea, mutta imetysliiveihin tarkoitettuja hakasia ja muita kiinnityssysteemejä tuntuu olevan vaikea löytää. Lisäksi haluaisin käydä ompelukurssin aiheeseen liittyen, mutta tässä elämäntilanteessa se on mahdotonta (ellei sitten ota vauvaa mukaan). 

Kaapista kaivoin vanhoja liivejäni, joissa on 65 rinnanympärysmitta. Päälle ne solahtivat kuten ennen raskautta ja voi miten ne tuntuivatkin hyviltä! Juuri oikean kokoisilta, juuri sellaisilta miltä liivien pitäisikin tuntua. Sopivilta. Selkäkipukin tuntui hellittävän siltä istumalta. Ainoa ongelma on kuppikoko. Se oli tottakai jäänyt liian pieneksi.


kuvat flickr

Suuntasin heti nettiin kysymään apuja liiviongelmaani. Minulle suositeltiin Lumingerie-nettikauppaa, koska sieltä löytyi omaa kokoani. Valintakriteereinä oli myös nimenomaan kaarituettomat ja pehmeät liivit, koska pelkään tiehyttukoksia. Nettikaupassa luvattiin nopea postitus, joten liivit pitäisi minulla olla jo ensi viikolla käytössä. Siihen asti pitää nyt vaan kärvistellä ja syödä särkylääkkeitä, sekä tehdä noita aiemmin mainittuja vahvistavia liikesarjoja. Imetyksestä en nimittäin meinaa luopua vielä pitkään aikaan. 


Kertokaapa onko teillä joku suosikkimerkki, jonka puoleen käännytte? Oletteko merkkiuskollisia? 

7 kommenttia

 1. Itse kärvistelen aina tuon ympärysmitan kanssa. Meidän kylältä ei saa kuin tilaamalla 65 ympärysmitan liivejä. Netistä toki olen monet tilannut mutta se aina oma projektinsa, sovitukset, palautukset ym...eräässä liikkeessä myyjä ehdotti että ostaisin 70 ympäryksellä ja kaventaisin sitten, juu ei, satasen liiveistä. Imetysaikoina minulla oli käytössä Abecitat, ihan loistavat. Hintaa taisi olla 50-60 euroa. Säätövara oli hakasissa kahden koon verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen löytänyt changesta nuo 65-ympärysmittaliivit. Tuo kaventaminen ei ole tullut muuten mieleenkään. Pitäisiköhän noita vähän kavennella, että pystyisi vielä käyttämään... hmm. Ehkäpä! Abecitaa en ole vielä kokeillutkaan, pistetään harkintalistalle.

   Poista
 2. Netissä tietenkin on paras valikoima mutta vaikea tietää todellinen koko. Mulla on paritkin Bravadot ja ne on kyllä olleet parhaat! Niissä on kyllä kaarituki mutta kuppi on aivan erimallinen kuin muissa liiveissä, kaari jää niin taakse ettei paina vaikka rinnat täyttyy. Alkuimetyksessä pehmeät Anitat ovat olleet hyvät ja myös glamourmam toppiliivit ovat yllättävän hyvin tukevat, itsellä koko vaihdellut imetyksissä 75G- 70D. Aion jatkossakin ostaa imetysliivejä koska löytyy paljon paremmin kokoja kuin tavallisista ja tukevat paremmin :D Eksyin ensimmäistä kertaa blogiisi, vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bravadokin on uusi merkki mulle. Missähän pimennossa mä olen oikein elänyt :D Anitat mulla on, mutta ne ovat jotenkin nuhraantuneet ihan hirveästi käytössä ja juuri jääneet liian isoiks :/ Imetysliivejä kun joutuu käyttämään, niin mielellään ostaisin nyt vielä jotkut tosi kivat täksi loppuimetykseksi. Kirjoittelen sitten palautetta noista uusista, kunhan tulevat postissa. Ja kiva kun eksyit blogiini, tervetuloa lukijaksi <3

   Poista
 3. Bravadon kaarituettomat imetysliivit on aivan parhaat! ♡ Body silk seamless. Ehdottomasti kokeilemisen arvoiset! Neljättä lasta jo imetän kyseisissä liiveissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Katselin niin tuolla yhdessä nettikaupassa ainakin tuon koot alkoivat 70-> ylöspäin ja tosiaa se on mulle liian iso :/ mutta pidetään merkki ja malli mielessä jos jostain tulisi vastaan oikea ympärysmitta vielä :) Kiva kun kirjoittelit kokemuksia.

   Poista
 4. Aivan, niin onkin. Ulkonäöllisesti en pidä noista mutta käyttömukavuus korvaa senkin puolen. :) Tunnustan käyttäneeni niitä joskus imetysajan ulkopuolellakin. :D

  VastaaPoista