KIHLAT / TUPARIT / UUSI MEKKO


mekko DIY / kaava Burda 9/13 nro 134, kangas Eurokangas "Greta-neulos"

Eräs ystäväpariskuntamme kihlautui hiljattain. Osasimme odottaa kutsua kylään kesän aikana ja lauantaina vihdoin se hetki koittikin. Talo täyttyi ystävistä ja sukulaisista kun kaksi onnekasta vietti kihlajaisiaan. Samalla juhlistimme heidän upeaa uutta kotiaan järven rannalla. Talon emäntä oli loihtinut upeat tarjoilut ja isäntä hoitanut yhtä upeat puitteet. 

Me saatiin pitkästä aikaa eka ilta kahdestaan ulkona, kun mummi ja ukki hoitivat lapsiamme. Kuten arvata saattaa, pienin järjesti illan kuviot uusiksi aika aikaisessa vaiheessa. Hyppäsin rattiin ja ajoin kotiin nukuttamaan pienintä, kun muut jatkoivat ansaitusti juhlintaansa. Kyllä se harmitti, mutta minkäs teet. Pienin ei vielä ymmärrä muun kuin äidin ja isän perään. Kirjoitan tätä juttua samalla kun pohdin, että olenko se oikeastaan minä vai vauva kumpi ei ole valmis tuntien erossaoloon? 

Juhliin olin ommellut mekon Variston eukkarin avajaisista ostamastani neuloksesta. Kuvat eivät ihan tee tälle oikeutta, koska mekon block-leikkaukset sivuilla eivät erotu kuosillisesta neuloksesta. Greta-niminen neulos on mukavan pehmeä ja siinä on himmeä kiilto. Viskoosi-polyesteri-elastaani soveltuu hyvin napakoiden ja istuvien mekkojen materiaaliksi, eikä se nyppyyntynyt esipesussa. Paksuudeltaan tämä vastaa joustocollegea. Uskoisin tästä tulevan lempparimekko loppukesän juhliin. Tiedossa on ainakin yhdet ristiäiset.

Yhteistyössä Eurokangas.14 kommenttia

 1. Näyttää hetkullisilta tupareilta! Harmi, ettet saanut juhlia pidempään!

  VastaaPoista
 2. Ihana kangas! Täytyypä käydä katsastaan löytyskö meidänki Eurokankaasta. Oon metsästäny kukkakangasta mekkoavarten jo tovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kangas ei heti puhutellut, ja oikeastaan tuomitsin sen välittömästi mummokankaaksi. Sitten ajatus alkoi kaupassa muhimaan ja otinkin palasen kun tiesin varmasti mitä olin tekemässä. Toimi!

   Poista
 3. Voi niin kaunis tuo mekko! Ja tuo kangas sopii sulle todella hyvin :) !

  VastaaPoista
 4. Tuo mekko vaan on niin kaunis. <3
  Itselläni ei ole kiirettä löysätä napanuoraa liian nopeasti. Kyllä sitä ehtii, ne on niin pieniä niin vähän aikaa. Välillä tuntuu että ulkopuolelta tulee enemmän painostusta, että pitäisi päästä tuntitolkulla vapaalle tai viihteelle. Välillä se tietenkin tekee hyvää, mutta omia fiiliksiään kuulostellen, tietty. Jo muutama tunti tuntuu joskus vapauttavalta, eikö? :) Sitten kun on tehnyt yksittäisiä työkeikkoja, on kyllä niin kova kiire kotiin vauvan luo että huhhuh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama tunti tuntuu aina luksukselta, jos tilanne on sellainen että lapsen uskon olevan rennosti vaikka isänsä hoidettavana :) Sen sijaan jos pohdin, että itkeekö se vauva siellä ja ottaako se pullosta ja nukahtaako se ja tiedäthän-nämä-kaikki-perusjutut, niin ei se niin luksusta sitten enää ole :D

   Poista
 5. Kaunis mekko ja nainen. :) Jään lukijaksi.

  VastaaPoista
 6. Kaunis olet, mekko myös:) Kiva malli mekossa, voisi tulla aika kiva myös joustocollegesta, hieman pidemmällä helmalla ja pitkillä hihoilla, siis syysmekko:) Minulla on ajatukset jo ihan syksyssä, niin se kesä vain hurahti melkein huomaamatta. Harmi, kun juhlat jäi osaltasi kesken, sama asia on tullut koettua..Haaste on edelleen muistissa, viivästyy kyllä vielä. Ompeluinto on nyt niin vauhdissaan, etten pysty keskittymään postauksen tekoon:D

  VastaaPoista
 7. Onpa nätti mekko! Koitinkin sihtailla sivun leikkauksia, kun minusta näytti, että kyllä siellä jotain haastavampaa on :) Mulla tulee tehtyä mekot ja tunikat usein Ruska-mekon kaavalla varioiden, koska se sopii mulle niin hyvin, mutta kaapissa on tallessa vanhempiakin mekko-ompeluksia jopa 90-luvun lopusta. Alkavat olla taas muotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tässä on etusivu- ja takasivukappaleet :) Niistä muodostuu muotolaskokset, joten mekko istuu napakasti päällä. Ruskamekkoa en olekaan kokeillut, mutta tiedän monen sillä tehneen kivoja :)

   Poista