HEI SINÄ SIELLÄ! TIEDÄN KUKA OLET!

Kaikenlainen nippelitieto on mun sydäntäni lähellä. Kyllä, minä olen se tyyppi, joka ei näe metsää puilta. Olen se joka takertuu ja kysyy: miksi, millainen ja kuka? On olemassa yksi apuväline, joka bloggarille tuo vastaavanlaisiin kysymyksiin vastauksen käden käänteessä. Sen nimi on Google Analytics. Tarkastellaampa sitä ja katsotaan kuka sinä siellä olet ja mistä sinä olet tänne todennäköisimmin päätynyt!

Käytät kännykkää tämän blogin selailuun todennäköisemmin kuin tietokonetta. Toivoa siis pitää, että mobiilisivu toimii moitteetta! Oletteko huomanneet siinä jotain ongelmia ja onko teksti luettavan kokoista? Kuvista toivottavasti näkyy myös kaikki tarpeellinen. Itse teen nämä postaukset aina kannettavalla tietokoneella, mutta tarkistan julkaisun jälkeen postauksen kännykälläni. Ainakin Lumia näyttää sivun ihan oikein. Jos olet epävarma itse, miten blogisi näkyy muille mobiilisti niin sen voit tarkistaa tällä googlen näppärällä mobiililaitesoveltuvuustestillä. 

Saavut tänne todennäköisesti suoraan etusivun kautta.  Ehkä koneesi muistaa osoitteen www.weekendchic.fi ja tarjoaa sitä kun alat kirjoittaa blogin nimeä. Ehkä etsit sitä googlen avulla. Pääasia on kuitenkin, että saavut tänne. Se on hienoa se!

Sinua kiinnostaa (ommellut) vaatteet. Viimeisen kuukauden aikana seitsemästä suosituimmasta aloitussivusta kuusi on ollut ompelupostauksia. Tämä on ihan loogista, sillä onhan blogin pääsisältö käsityötä harrastavan ihmisen elämä. Luontevastihan täällä voi sitten niitä käsitöitä esitellä. On täällä ollut muutakin, kuten mietintää töihin palaamisesta tai muuten vaan jutustelua perhe-elämästä. Todennäköisimmin nuo hurjat DIY-aihepiirin lukumäärät selittyvät kumminkin sillä, että kuulun ompelijoista koostuvaan nettiryhmään. Siellä jaettu linkki blogiin vetää saman tien satoja kävijöitä. Toisaalta taas aiempi blogini selittää tätä hyvin paljon. Jos on vuosia ollut suosittu ompelubloggaaja, niin on aika todennäköistä että te ihanat lukijat ovat tännekin osanneet seurata. 

Lähdit pois silmäiltyäsi postausta, jonka otsikko on M niinkuin monitoimivaate. Otsikkohan on pelkkää huijausta! Ei siellä esitellä miten monella tavalla hupparin voi pukea, vaan sitä hupparia itsessään. Tässä taas huomaan miten tärkeää on oikeanlaisen otsikon kirjoittaminen. Jos lukija päättää lähteä heti tuon postauksen avattua täältä blogista, olen epäonnistunut tavoittamaan kohdeyleisön. Tästä on hyvä ottaa opiksi. 

Olette katselleet Weekendchiciä 12 080 kertaa viimeisen kuukauden aikana. Hirmuinen määrä minun mielestäni. Se tekee päivässä keskimäärin vähän reilu 400 katselukertaa. Käyttäjiä on ollut 2703. 

69,3 % teistä on käynyt täällä ennenkin. Tänne on selvästi muodostunut lukijakunta. Ihan mahtavaa! Olen alkanut tunnistaa vakkarikävijät. Kiitos vaan teille! Tämä vuorovaikutteisuus on ollut yksi ihan ehdottomista päämääristäni. En tee tätä blogia itseni lisäksi vain kasvottomalle lukijakunnalle, vaan siellä ruutujen takana on ihan oikeita ihmisiä. Teitä, joita päivittäin kiinnostaa että mitä se Horkon rouva on tänä päivänä kirjoitellut. 

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisempänä: kommentit

Niitä on vaihdettu huimat 1412 kappaletta. Kiitos jokaisesta niistä. Luen ne kaikki, pohdin henkilökohtaisesti miten niihin vastaisin. Minulle on kaikkein tärkeintä te siellä. Tyhjille yleisöille on hyvin turhauttavaa puhua. Kiitos, kiitos, kiitos.

Tähän liittyen ajattelin järjestää pientä arvontaa pian. Siitä lisäinfoa tulossa tällä viikolla, joten pysyhän kuulolla :)


Kuvassa oleva vauva liittyy asiaan. Hän on pukeutunut äidin tekemiin vaatteisiin ja on päästä varpaisiin blogin ytimessä. Tämä blogi on vaatteiden tekemiseen erikoistunut lifestyleblogi, jonka aiheina on äitiys, käsityöt, lapset ja sisustus. Jos koet omaksesi, liity messiin :)

Liity lukijaksi bloggerin kautta sivun vasemmasta laidasta tai seuraa blogiani Bloglovinin avulla facebookissa sekä instagramissa.

16 kommenttia

 1. Tästä tulikin mieleeni, etten ole ehkä aiemmin täällä vielä ilmoittautunut, vaikka olen jo pitempään blogiasi ahkerasti seurannut :) Alun alkaen todennäköisesti päädyin tänne jonkin ompelujutun perusteella, mutta mukavaa on ollut, että paljon muitakin juuri minunkin elämääni koskettavia aiheita on ollut - perhe-elämä, työ ja ylipäänsä blogin pitäminen ovat aina kiinnostavia pohdiskeltavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että blogin aihepiirit ovat kiinnostavia. Toivottavasti viihdyt jatkossakin ja kiva kun ilmoittauduit :)

   Poista
 2. Heh heh! Ihan kaikki nuo arviot ja arvaukset eivät pidä paikkaansa minun kohdalla. Esimerkiksi en koskaan selaile blogeja kännykän kautta ja en juuri koskaan tule tänne etusivun kautta, vaan suoraan uusimpaan postaukseen. Tulen tänne lähes aina oman blogilistani kautta. Eli tulen tänne, kun olet päivittänyt jotain uutta. Oman blogilistani kahlaan aina näin aamuisin läpi. Joskus päiväkahvilla saatan käydä kurkkaamassa, mitä olet vastannut. :) Eli se vastaaminen on tärkeää.
  Mutta on tuo PikkuNeiti kyllä suloinen. Aivan ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, onhan niitä monia tapoja! Minäkin tunnustan selailevani tietokoneella suurinta osaa seuraamiani blogeja ja usein päädyn jonkun linkin kautta sinne. :)

   Poista
 3. Sulla on kyllä tosi kiva blogi! Kateellisena katon mitä kaikkea ihania vaatteita osaat tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mariella! Osaaminen on tullut vuosien harjoittelun seurauksena :)

   Poista
 4. Pieni suloisuus on kasvanut niihin ekoihin täällä olleisiin kuviin verrattuna hurjan paljon, jotenkin ne nämä vauvavuosien kasvut pääsee unohtumaan isomman lapsen kanssa. Suloiset vaatteetkin. Mulla blogeissa vierailu on aika tavalla samoin kuin Pikku Akalla :). Kahvi ja blogit kuuluvat aamuun. Nyt on vähän ollut hitaampaa kommentointi, mutta eiköhän tämä tästä taas aktivoidu. Minäkin käyn yleensä tarkistamassa, onko kommenteihin vastattu. Joistakin tiedän jo ennalta, etteivät koskaan vastaa, mutta sekin on ok (jokaisella on tapansa). Tuo analytics vaikuttaa mielenkiintoiselle, sillä taitaa saada vähän tarkempia tilastoja? (minä rakastan kaiken maailman kaavioita ja häkkyröitä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Analytics on kyllä käppyröiden mestari. Siihen löytyy hyviä vinkkejä täältä: http://www.pinkbubble.fi/search/label/Google%20Analytics

   Suosittelen perehtymään ajan kanssa :)

   Poista
 5. Minä tunnustaudun heihin, jotka käyvät säännöllisesti kurkkaamassa, mitä sinulle kuuluu! Sinulla on kiva kirjoitustyyli ja nättejä kuvia ja arvostan sitä, että jaksat vastata kaikkiin kommentteihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Merja <3 Kiva kun käyt täällä :) Viesteihin vastaaminen tosiaan on mulle tärkeää.

   Poista
  2. Muhun sopii aika hyvin. Puhelimella selailen eniten kun odotan että nuorempi nukahtaa unilleen. Sulla on kyllä hienot kävijämäärät mutta ei ihme, sun blogi vaan toimii! Tulehan joskus vierailulle munkin tontille! :)

   Poista
  3. Paulina, käyty vierailulla :) Kirjottelin kommenttia sun Design-postaukseesi :)

   Poista
 6. Aika hyvin osui :) Tosin hupparipostaus ei minua karkoittanut, tykkäsin siitä ;) Pitääpä ihan mielenkiinnosta tutustua joskus tuohon analyticsiin! Olet kyllä miutkin koukuttanut lukijaksi tähän blogiisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se varmaan jakoi mielipiteet :D osa tuli sitten googlen perusteella tänne ja eihän se otsikko sinänsä vastannut tekstiä. Sen uskon ettei se meitä ompeludiggaajia karkottanut :) Kiva kun olet täällä lukijana. Kommenttisi piristää aina :)

   Poista
 7. Mun profiiliin osui kyllä aika täydellisesti tämä analyysi!

  Luen blogia aina puhelimella, työmatkalla on aikaa lukea bussissa. Muuten toimii hyvin, mutta kommentointi on täysin mahdotonta! Varmistustoiminto ei pelaa ainakaan omalla Lumiallani, eikä kommenttia saa jätettyä. Siksi en kommentoi koskaan, lukuunottamatta tätä kertaa, jolloin kaivoin oikein läppärin esiin että voi kertoa kommentoinnin vaikeudesta!

  Olen kiinnostunut lähinnä ompelupostauksista ja vaatteista, tyylistä. Siksi minäkin karsastin M niinkuin monitoimivaate -postausta; olen tottunut saamaan sinulta inspiraatiota, mutta perushuppari ei inspiraatioksi oikein taipunut. Sellaisen nimittäin vedän ylleni itsekin joka päivä, vaikka en haluaisikaan :) Tämä kommentti siis kaikella hyvällä, olen tottunut sinulta parempaan! Minua kiinnostaa myös lasten tyyli ja vaatteet.

  Itselläni blogisi on puhelimen kirjanmerkeissä, en ole liittynyt lukijaksi, mutta käyn täällä säännöllisesti.

  Sus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katohan :D Hyvin osasi sitten analytics analysoida. Tuo kommentoinnin hankaluus on ollut esillä monellakin eri foorumilla. Jostain syystä varsinkin iPhonet ei ole tässä kovin vahvoilla, mutta Lumiallako myös vaikeuksia. Hmm... harmillista!

   Ymmärrän varsin hyvin mitä tarkoitat hupparipostauksen yhteydessä. Toivottavasti tulevaisuudessa tulee enemmän niitä vähän erilaisia töitä. Mielessä olisi ainakin pari sellaista. Huomasitko muuten tuon neuletakkipostauksen, jossa oli puuvillaneuloksesta tehty hapsullinen takki? Se tuntui taas olevan sieltä toisesta ääripäästä, eli kiinnosti porukkaa aika lailla :)

   Kiva kun jätit kommenttia!

   Poista