KIDD.O MAGAZINE NO: 4 - KOLME JUTTUTÄRPPIÄ


(KUVA: KAAPO KAMU)

Ilta venyi pitkään ennen kuin sain kolmikon unille. Yhdeksältä vasta oli hiljaista. Mies avasi kirjan ja minä lehden, vaikka yleensä tapani mukaan uppoudun blogeihin. Päivällä kauppareissulla olin kuitenkin bongannut lehtihyllyssä jotain houkuttelevaa. Kolme edellistä numeroa olin lukenut niiden ilmestyttyä. Viimeisimmästä numerosta oli kuitenkin tuntunut kuluneen jo ikuisuus! Niinpä tätä oli odotettu pitkään ja hartaasti. 

260 sivua, yhdellä istumalla. Sormiruokailusta Espanjan tapakulttuuriin, ja sisustusjutusta toiseen. Luin miehelle otteita lehdestä, samalla kun hän syventyi Remekseensä. Nauroimme kumpikin osuville lausahduksille. Anna Jalas-Karjalaisen kirjoittamassa "Suositukset ja todellisuus. Eräs selviytymistarina vauvan kiinteiden ruokien aloittamisesta" -jutussa oli nasevaa kirjoitusta humoristisellä otteella vauvan kiinteiden aloituksesta. Voi että, nauroin vedet silmissä vertaukselle "lentokoneet lentelevät kohti suuta, lähtöportti vain sulkeutuu ennen aikojaan"! Juuri tämän asian kanssa meillä tällä hetkellä eletään. 

Tarhan tautiruletti -juttu kosketti myös, sillä johan meni kaksi viikkoa kunnes lapset kantoivat ensimmäisen flunssansa kerhosta. Kuumetta, nuhaa ja yskää perheen isää myöten. Minä en saanut, tietenkään koska harvoin olen kipeä. Onko se joku äitien defenssimekanismi? Stressi pitää pöpöt loitolla? Joka tapauksessa näppärä tietopaketti löytyy sivulta 90. Toimittaja Nina Garlo-Melkas (kuvat Miracle 2000) on koonnut useimmista lasten taudeista ja niiden hoidosta leikattavan lehtisen kodin lääkekaappiin laitettavaksi. 

Espanjan tapakulttuurista ja ruokatottumuksista oli myös mielenkiintoista lukea (sivulla 158). Amparo Españan kuvien kautta päästään kurkistamaan ruokakeskeiseen elämätapaan ja lukemaan toinen versio vauvan kiinteiden aloituksesta. Oivalsin, että samoja ihmisiä ne vauvat siellä ovat kuin täälläkin. Ehkä suomalaiset ravitsemussuositukset annetaan tosiaan sinivalkoisten lasien läpi. Ajateltavaa heräsi paljon! Jutun yhteyteen oli kerätty mukavasti reseptejä espanjalaisiin makuihin, kuten perunamunakkaaseen, mieheni suureen suosikkiin. Tätä meillä on syöty sekä Espanjan lomakodissa, että kotona itse tehden. Resepti on aina heitetty hatusta, koska en ole sitä missään aiemmin nähnyt. Nyt siihenkin tuli ratkaisu, sillä tämä pääsee heti kokeiluun. 

Näiden juttuvinkkien lisäksi sielu ja mieli lepäsivät upeiden muotikuvien parissa. Joskus sitä tälleen lastenvaatefriikkinä miettii, että mahdankohan olla ainoa joka käyttää aikaansa lasten asukokonaisuuksien pähkimiseen päivittäin useamman minuutin ajan. Blogin vaatekuviin näen nimittäin aika paljon vaivaa ja valmistan lasten päällä näkyvät vaatteet suureksi osaksi itse. Siksi kaikenlainen inspiraatio on erittäin lähellä sydäntä. Tutkin kuvista erityisesti värien yhteen sopimista, eri asusteita ja taustan kuvituksia ja kuvien rajausta. Mielenkiintoista opintomateriaalia tällaiselle bloggarille. Joko olette itse tutustuneet Kidd.o -lehteen? Lisätietoa tästä voitte käydä tsekkaamassa facesivuilta tai lehden nettisivuilta

Lupa lehden kuvien julkaisemiseen kysytty toimitukselta. 

11 kommenttia

 1. Bongasin itse tuon lehden tuossa vasta ihan tovi sitten. Vaikuttaa kiinnostavalta ja inspiroivalta ja voisi kuvitella, että sille riittäisi lukijoitakin. Tosi tuhti paketti. Paljonko muuten yksi numero maksaa ja voiko sitä tilata myös? No, ehkä nää tiedot nyt löytyvät ihan Googlailemallakin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irtonumero oli 12,90€ ja itse asiassa en tiedä voiko tätä tilata kotiin...

   Lehti on kyllä monipuolinen, mutta ilmestyy tosiaan todella harvoin. Jos en väärin muista niin puoli vuotta sitten tuli edellinen ulos?

   Poista
  2. Yllättävän huokea sivumäärään nähden.

   Poista
 2. Tämä lehti tuli vasta hetki sitten mun tietoisuuteen ja kiinnostaisi kyllä ostaa ja lukaista tuo läpi! Seuraavalla prisma reissulla täytyy katsoa lehti hylly läpi jos tuo löytyisi sieltä :)

  VastaaPoista
 3. Eipä ole muuten osunut silmään tuo lehti, taidanpa napata seuraavalla kauppareissulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappaa omasi ennenkuin loppuvat! Meillä oli ässällä enää pari kappaletta hyllyssä.

   Poista
 4. Mä olen myös ostanut kaikki Kidd.o lehdet. Todella laadukas, ihana paperi, tyylikäs taitto ja mukavat artikkelit. Hatun nosto sen toimittajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samaa mieltä juuri noista detaljeista. Vimpan päälle viimeistelty :)

   Poista
 5. En ole koskaan lukenut. Olen tietoinen lehdestä, mutta jostain syystä jäänyt hyllyyn. Ennen "ompelu-uraani" lasten muoti- ja lifestylejutut eivät kiinnostaneet, nykyään en juuri lue lehtiä, koska sen ajan käytän bloggailuun. Voisinkin lukaista. :)

  VastaaPoista
 6. En ole koskaan lukenut. Olen tietoinen lehdestä, mutta jostain syystä jäänyt hyllyyn. Ennen "ompelu-uraani" lasten muoti- ja lifestylejutut eivät kiinnostaneet, nykyään en juuri lue lehtiä, koska sen ajan käytän bloggailuun. Voisinkin lukaista. :)

  VastaaPoista