OLOHUONEESSAMME

Vähän aikaa sitten esittelin minipienen keittiömme, joka on oikea tilaihme. Olohuone sen sijaan on avara ja valoisa. Tällä kertaa postaus käsitteleekin tätä kodin ykköstilaa. Täällä katsellaan televisiota, sometetaan, tehdään ompelujuttuja, luetaan ja jutellaan. Välillä kun on oikein rauhallista, pötköttelen vauvan kanssa sohvalla. 


Ehdoton huoneen keskipiste on sohva. Se on ostettu Suomi-Soffasta ja kokenut aika kovia. Ensinnäkin sen kädensijat on raavittu langanvedoille, ja siinä näkyy kaikkien kolmen vauvavuoden jäljet. Olemme tykänneet tästä aika paljon, mutta nyt huomaan että sen tyynyt alkavat olla jo aika painuneet. Ne valuvat tyhmästi eteenpäin ja niitä saa olla jatkuvasti tuuppimassa paikoilleen. Poika rakastaa tehdä rakennelmia selkänojatyynyistä. Sen vuoksi useimmiten olohuone näyttää siltä, kuin joku elefantti olisi siellä juossut ympyrää. Ei hätää, meidän lapset ne vain ovat olleet asialla... Heh.

Maalasimme olkkarin laventelin siniseksi silloin kuusi vuotta sitten. Värinä se on rauhoittava ja antaa nätit kehykset vaaleille huonekaluille. Lattia on tammensävyistä laminaattia. Voin ilokseni todeta, että se on omaa käsialaani. Rakennusvaiheen lopussa me molemmat tehtiin talolla pitkää päivää työpäivän jälkeen. Ei ollut miesten ja naisten töitä, vaan kumpikin teki sitä mitä ehti. Niinpä minä tein lattiat ja seinät, mies maalasi myös ja laatoitti kotimme keittiön, vessat ja lattian. Pidän ajatuksesta, että kotimme on meidän näköinen. Se on itse tehty. 

Me molemmat tykätään vaaleista tekstiileistä ja niinpä verhot ja sohvatyynyt ovat vaaleat. Lattiaa rytmittää Ikean Stockholm-matto. Se on kaunis, mutta todellinen karvasyöppö. Päivittäinen imurointi kuuluu meidän arkeen, vaikka lemmikkejä ei olekaan. Tässä käsityöpajassa ei ole langanpätkistä puutetta!

Tykkäsitkö? Liity lukijaksi bloggerin kautta tai seuraa blogiani Bloglovinin avulla facebookissa sekä instagramissa


5 kommenttia

 1. Kivan näköistä teillä :) Oon harkinnut samaa mattoa, mutta luulen että kissankarvat häiritsisi liikaa :D

  VastaaPoista
 2. Rauhallinen tunnelma. Tykkään! Meilläkin on tuo matto harkinnassa, mutta ehkä valkataankin sinun vinkistä viisastuneena joku vähemmän langanpätkiä keräävä :D Meidänkin torpassa langanpätkiä riittää :)

  VastaaPoista
 3. Onpa kodikkaan ja kutsuvan näköistä <3

  VastaaPoista
 4. Tosi nättiä teillä :) Nuo ikkunat on todella kauniit ja tuo nätisti valoa sisälle!

  VastaaPoista
 5. Näissä kuvissa näkyy koti! <3

  Näissä kuvissa näkyy myös se, mitä kaipaan uusista taloista: paljon ikkunapinta-alaa. Meillä kun vanhassa talossa on pienet ikkunat. Silloin huoneet ovat helposti pimeitä. Rakastan niin luonnonvaloa.

  VastaaPoista