TERE HAAVEMAASSA

* Postaus tehty yhteistyössä Husqvarna Vikingin ja Eurokankaan kanssa

Käynti tytön vaatekaapilla paljasti armottoman totuuden: uutta paitaa tarvitaan ja pian! Viime keväisistä ovat hihat mystisesti lyhentyneet viitisen senttiä. Tai sitten auringolla on ollut jotain tekemistä pituuskasvun kanssa. Kuka tietää? 

Ostin Eurokankaasta* tätä utuisen kirkasta ja värikästä "Haavemaa"-nimistä hevosaiheista digiprinttikangasta, koska tiesin että nyt ollaan tykkäysten ytimessä. Ainakin jos sitä lasketaan halien ja kiitosten määrässä, mitkä satelivat vuolaasti paidan ilmestyttyä henkarille ja tytön huoneeseen hänen herättyä. 

Kiinnitit ehkä myös huomiota paidan yksityiskohtiin? Valitsin kaavaksi Ottobre kidsin (4/15) Animal Portraitsin koossa 110. Pidensin hihoja 5 cm ja kavensin niitä myös neljä senttiä. Helma oli varsin lyhykäinen, joten liihenkin laitoin mittaa lisää 10 cm. Tässä mallissa on rinnan ja olan välissä tereyksityiskohdat. Niiden tekemiseen sain Husqvarna Vikingiltä* testiin terepaininjalan. Voi pojat... kumpa olisin aiemmin tästä tiennyt! Tämä nimittäin helpottaa tosi paljon varsinkin joustavista kankaista ommeltujen tereiden ompelua. 


Kokosin kuvasarjan muotoon tereen valmistusprosessin. Ensin leikataan pystysuuntaan sopivasta kankaasta tarpeeksi pitkä pätkä. Sitten otetaan paksuhkoa lankaa (minulla puuvillainen, mutta mikä vaan sopii). Paininjalka asetetaan koneeseen tavalliseen tapaan ja lanka piilotetaan taitetun kaistaleen sisään. Paininjalassa oleva ura uppoaa juuri oikeaan kohtaan terettä, ja nyt vain ommellaan suoralla kunnes tere on haluamasi pituinen.

Tereen kiinnittäminen kappaleiden väliin on myös yhtä helppoa. Paininjalassa olevaan uraan sijoittuva tere ohjaa ommelta oikeaan kohtaan, vaikka sen ompelisi kiinni kappaleiden väliin. Lopputulos on heti siisti, eikä purkamista tällä kertaa ainakaan tarvittu. Lopuksi kappale huolitellaan nurjalta saumurilla tai huolittelevalla ompeleella. 


Ihan viimeisenä tikkasin vielä tereen paikoilleen päältäpäin. Tällöinkin ura ohjasi tikkiä oikeaan kohtaan ja se osui samalle etäisyydelle koko matkan pituudelta. Kuin helppoa, oikeesti!?

Mitäs hyviä paininjalkoja teillä on käytössä? Paljastakaa niksinne, varsinkin Husqvarnan koneista. Ehkä minäkin hankin käyttöön muutamia apuvälineitä lisää... 

Tykkäsitkö? Liity lukijaksi bloggerin kautta tai seuraa blogiani Bloglovinin avulla facebookissa sekä instagramissa

24 kommenttia

 1. Onpa näppärä! Tällaisten postausten näkeminen luo aina uusia tarpeita.. ;)
  Mulla on teflonpaininjalka PULia varten (on ihanan liukas muutenkin), vetoketjupaininjalka, lähes aina käytän läpinäkyvää. Sitten löytyy toki napinläpipaininjalka (mun koneessa automaattinen napinläpi, mutten kyllä ole kokeillut) ja piilovetoketjupaininjalka (en ole sitäkään kokeillut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teflonjalka multa puuttuu muuten! Vetskarijalka on, läpinäkyvää ei. Napinläpijalka, automaattinen napinläpijalka ja piilovetskarijalkakin löytyy :)

   Poista
 2. Varmasti huippunäppärä tuommonen jalka!
  On niin tyylikäs PikkuNeito! Onko takkikin sinun käsialaa? Kauniin värinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Takki on itse asiassa erään toisen ompeluryhmäläisen kirppiskuormasta ostettu :)

   Poista
 3. Ihana :) Uskon että paita on tosiaan tytölle mieleen. Näppärä paininjalka tosiaan! Säästää varmasti hermoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvostan sitä että menee kerralla putkeen joku juttu. Purkaminenkin on niin ärsyttävän hidasta :D

   Poista
 4. Siis vau ihana paita ja suloinen tyttö <3 Olet kyllä taitava!
  Oma sorminäppäryyteni ei ikinä riittäisi moiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nea! Kyllä mä uskon, että harjoittelemalla oppisit ihan varmasti :)

   Poista
  2. Tiekkö kun mua on kyt ruvennut ompeleminen kiinnostaa paljon kun oon muutamia aiheeseen liittyviä blogeja alkanut seuraamaan! Saa nähdä jos sitä joskus antaisi fiiliksen viedä mukanaan ja ostaisin koneen sekä kankaita :D

   Poista
  3. No niin, siitä se lähtee :D

   Poista
 5. Aivan ihana paita <3 Tai hamonen :D Ja muutenkin aivan ihana tytteli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadja! Neitokainen on kasvanut ihan silmissä ja siksi tarvitsi uusia vaatteita :)

   Poista
 6. Tyylikäs tyttö upeissa vaatteissaan! Kiitos miljoonasti terevinkistä! Olen miettinytkin miten tereet ommellaan joustavaan kankaaseen. Teret on kyllä kivat ja näyttävän näköiset yksityiskohdat. täytyypi ihan katsella saisiko tuota terejalkaa omaan koneeseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäkin toivon että joku olisi vinkannut mulle tästä jo aikaa sitten :D Tällä saa kyllä hirveästi ilmettä vaatteisiin ja ihan helpolla :)

   Poista
 7. Opinpas jotain uutta. :) En edes tiennyt tuollaisesta. Täytynee hankkia omaankin ompelulaatikkoon tuo paininjalka.- :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on minustakin ihan tarpeellinen :) Kiva kun kävit kommentoimassa!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Elea oli tästä pestistä ihan tohkeissaan, kun sai esitellä uutta paitaa. :D

   Poista
 9. Ihanat poseeraukset :). Paita näyttää kauniille, tereet on niin kivoja yksityiskohtina. Minä käytän liian vähän erikoispaininjalkoja, vaikka omassa koneessa niitä tuli mukana kivan paljon. Oikeastaan napinläpeen käytän ainoastaan omaansa, muuten tulee tehtyä perusjalalla lähes kaikki vetoketjujen ompelua myöten. Vakaa tavoite kyllä olisi tutustua noihin koneen mukana tulleisiin ja ottaa niitä käyttöön, mutta vielä on laiskuus sen suhteen vaivannut. Teflonpaininjalka on hankintalistalla, kun se teippaaminen on vähän rasittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tossa koneessa tuli joitain erikoisjalkoja mukana (sekä bertsassa että tässä husqvarnassa), mutta vielä toistaiseksi olen tutustunut vaan joihinkin. Pitääpä ottaa missioksi kokeilla tässä pian jotain toistakin uutta. :)

   Poista
 10. Oi vitsi, onpas kyllä pieni, mutta kiva yksityiskohta tuo tere! Täytyy ehdottomasti kokeilla! :) ite oon nyt ihan rakastunut niinkin oleelliseen asiaan kun napinkiinnitys-paininjalka :D vaikka mies inhoaa lasten vaatteissa nappeja, niin pahoin pelkään, että niitä ilmestyy nyt vähän sinne sun tänne, kun ei tarvii enää käsin ommella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, napinkiinnitysjalka! Sellasesta en ole kuullutkaan :D Eipä tarviis nappeja tosiaan käsin ommella sitten.

   Poista