HARMAAN VILLAKANGASTAKIN SALAISUUSOnks joku muukin sitä mieltä, että harmaa on ihan hyvä väri? Ainoa vika siinä on se, ettei se ole musta. Tässä takissa on harmaa kasmir-sekotteinen villakangas ja vuorina on luksustikkikangas. Se ei ole oma tekemä, mutta se on minun pienentämä.

Keskellä kesää menin kirppikselle, jossa oli myyjiä vain kourallinen. Myyjät olivat tuskaisena myymässä omia kamojaan. Viimeisen kojun kohdalla eräs nainen oli laittanut tuuletusrekkiinsä tämän roikkumaan rautalankahenkariin. Se kiinnitti heti katseen. Takissa oli kauniit leikkaukset, tikkivuori ja se näytti päällepäin hyväkuntoiselta. Kyynärpäät olivat ehjät ja hihansuut samoin kuin uudet. Jutellessamme kävi ilmi, että takki ei ollut päässyt hänellä juurikaan käyttöön sillä se oli hänelle väärän kokoinen. Ilmaisin kiinnostukseni takkiin ja niinpä se lähti minulle aivan naurettavalla kolmen euron summalla. 

Kotona sovittaessa tiesin, että tämä koon 40 takki on minulle iso. Parhaimmassa tapauksessa se olisi vain hieman suuri, sillä koko 38 on useimmiten hyvä mulla. Tällä kertaa kuitenkin takki vaati pienentämistä vähän reilummalla kädellä. Kavensin hihoja, nostin pyöriötä, kavensin miehustaa ja selkäkappaletta. Onneksi takissa olevien leikkausten ansiosta sitä oli helppo viilailla sieltä ja täältä vähäsen. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Takin alle mahtuu reilumpikin neulepaita, mutta muuten se näyttää mukavalta oversize-takilta. 

Kengät on myös kirppiskuormasta. Kotimaisista nahkakengistä sain pulittaa 15 euroa. Näissä on villavuori ja pohjat ovat hyvässä kunnossa. Asun huivi on omatekemä ja se on Marimekon villakankaasta ommeltu tuubihuivin malliin. Tykkään yhdistää lähelle kasvoja itselle sopivan värisiä huiveja. Niin harmaa perustakki muuntuu mukavasti syksyiseen fiilikseen ja syksyn kalventamat kasvotkin kirkastuvat. 

ps. Katsokaapa tuota ihanaa ruutupaitaa! Sen sain postissa Roosa Nauha -huutokaupan tiimoilta. Se on kotimaisen ompelijan valmistama ja aivan mielettömän hienoa käsityötä. Saumanvaran järjestämä huutokauppa keräsi tänäkin vuonna hyväntekeväisyyteen 16 000 €. Aikamoista naisenergiaa!


14 kommenttia

 1. Ihana takki <3 Sopii hyvin sun punaiseen tukkaan :)

  VastaaPoista
 2. On tosiaankin kiva takki! Voi vitsit, pitäisi alkaa itsekin kaventelemaan vaatteita niin käyttöikä pitenisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutkia missä kohtaa vaatteessa on kääntöaukko :) Hihan sisältä se yleensä löytyy ja sen aukiratkomalla pääsee kääntämään takin ympäri. Sitten vaan kaventamaan ja aukon kautta takki takaisin oikein päin ja aukko kiinni. Kukaan ei huomaa mitään ;)

   Poista
 3. Tosi kiva asukokonaisuus. Harmaa sopii erityisen hyvin sulle nyt, kun on punainen tukka. Ja tuo huivi tuo kivasti väriä. Ihan mahtavat kirppislöydöt! Nahkakengät kirppishintaan on aina hieno juttu. Mikäli siis ovat suht vähän käytetyt. Itse oon käytettyjen kenkien suhteen aika tarkka. Jos ovat liiaksi muovautuneet jo jonkun toisen jalkaan, niin sitten en viitsi ostaa ollenkaan tai jos liian kuluneet tms. Mut nuo sun kengät näyttää kivoilta ja hyväkuntoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin välttelen kenkiä käytettynä. Huonot kengät on todella riski omalle terveydelle kun pahimmillaan kipeyttää nivelet ja aiheuttaa isompiakin ongelmia.

   Poista
 4. Tyylikäs nainen! Oikein näyttää takki hyvän kokoiselta ja malliselta. Hyvin pienennetty. Harmaahan on yks parhaimmista pukeutumisväreistä. Miten tuo paita voikin olla niin sun kokoinen, kuin sulle tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Katsoin silloin tiedoista että mitat sattui niin hyvin että oli pakko huutaa. Ja sopivahan tämä on :)

   Poista
 5. Mä tykkään kans huiveista, ja niistä sitten väriä fiiliksen (ja silmälasien värin) mukaan.
  Tosi kiva kokonaisuus! Hatunnosto takin pienentämisestä. :)

  VastaaPoista
 6. Tyylikästä! Mahtavia kirppislöytöjä olet tehnyt:) Voi kun löytäisin itsellekin joskus eikä vain lapsille..Hienosti olet kyllä saanut muokattua takin passeliksi. Minulla olisi yksi nahkatakki jota pitäisi fiksata hartioista/hihoista/selästä, mutta en ole vielä uskaltanut ruveta hommiin, koska en ole täysin varma miten se pitäisi tehdä..täytyy joku päivä ihan perehtyä asiaan:)

  VastaaPoista
 7. Tämä tais olla se takki, josta mainitsit facessa? Tosi onnistunut pienennys sullakin! Ja tuo väri... Se on kyllä ihana. Tämä on tietysti se toinen takin väri, josta oon haaveillut, sen kamelin lisäksi :D

  Ihan upea tuo ruutupaita muuten. Heti kiinnitin siihen huomiota sun asussa. En osaa itse käyttää ruutua, mutta sun päällä näyttää kyllä todella kivalle.

  VastaaPoista