IRTOPÄÄLLISELLÄ SOHVAAN UUSI ILME


"Joo se olis ihan sikakallista varmaan ja miten ihmeessä sen vois tehdä täällä kun lapset on kotona?"

"Niinpä, alapa nyt sitten sohvaa verhoilemaan kun kerran vapaa-aikaa on. Ehkä jotain muuta kumminkin"

"Katos, tuossahan on kivat huput tehty vanhojen sohvien päälle!"

"Hmm... Pitäisiköhän minunkin. Sitten kumminkin."

Olohuoneen ilmeeseen vaikuttaa aika oleellisesti sohva. Tähän tulokseen tulin kun olin saanut homman päätökseen. Tein meidän vanhaan sohvaan irtopäälliset.Olin ostanut ensin optimistisesti 8,5 metriä kangasta, mutta jouduin kerran käydä vielä santsauskierroksella. Toiset kahdeksan metriä myöhemmin katselin lopputulosta tyytyväisenä. Jos totta puhutaan, niin okei, hypin ja riemuitsin ja suorastaan hihkuin! Ainoastaan tummempi sävy vaatii näköjään vähän tottumista, kun on kuusi vuotta katsellut vaaleaa beigeä. Uusi sävy on vaalean ruskea, mutta itse sanoisin tämän taittavan harmaaseen. Siniset seinätkin näyttävät jotenkin syvemmiltä. Vanhasta olohuonesta kirjoittelinkin vähän aikaa sitten. Sieltä voitte käydä katsomassa ilmeen ennen tätä muodonmuutosta. 

Jännityksellä odotan, näyttääkö tämä vuoden päästä jo samalta kuin se edellinen puklutahrainen, tussilla koristeltu ja kissojen raapima päällinen. Kankaisiin upposi sata euroa, joten suuri satsaus tämä rahallisesti ei ainakaan ollut. Lisäksi päälliset on irroitettavat ja pestävät. Se on ominaisuus jota edellisissä jäin kaipaamaan. 

Lasten mielestä uusi sohva olIsi pitänyt olla joko valkoinen tai sininen. Pomppimistestin, voileivän syömisen ja tempputiikerikoettelemuksen jälkeen se sai kuitenkin hyväksynnän. 

Kangas Ikeasta ja se on 100% puuvillamarkiisia (Minna). 

Tykkäsitkö? Liity lukijaksi bloggerin kautta tai seuraa blogiani Bloglovinin avulla facebookissa sekä instagramissa

23 kommenttia

 1. Jessus mikä urotyö!! Itse olisin varmaan ostanut uuden sohvan :D Tosi hieno lopputulos, ihailen taitojasi ja kärsivällisyyttäsi! Olisi kiva kuulla, miten etenit työssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä halusin ostaa uuden sohvan, mutta koska me muutetaan vuoden päästä isompaan kämppään, niin sinne sitten :D nyt tekohengitettiin vanha eloon :)

   Etenin työssä ensin takaosasta lähtien. Laitoin verhoilukankaan nuppineuloilla reunoja pitkin, leikkasin muodon mukaan ja jätin keskelle taitosvaraa. Keskelle taakse tein tarranauhakiinnityksen, että hupun saa pois helposti. Sitten neulasin kädensijat ja pienet kiilat niiden päällä, etupuolelta selkänojan eli siihen asti miten sohva oli symmetrinen. Sitten ompelin tähän asti hupun. Istuinosaan mallailin kankaan, eteen alas myös ja ompelin aina vähän, nuppineulotin ja ompelin lisää. Hitaasti edeten siis ja aina välillä sovittaen.

   Poista
 2. Sinä se pistit tuumasta toimeen, huh mikä tehopakkaus! Näkee että nautit käsillä tekemisestä! :) hieno tuli!

  VastaaPoista
 3. Huhhuh! Saat kyllä olla rinta rottingilla!! Onko nuo sellaiset, että saa irti ja pesuun? Sittenhän se on oikea lapsiperheen unelma!!

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää :) Voi että kun itse osaisi ja viitsisi..uusi sohva on hakusessa ja tällä kertaa pestävät päälliset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin joskus aloitin vanhan sohvan kanssa, mutta osaaminen loppui kymmenen vuotta sitten kesken. Nyt tän kanssa päätin viedä projektin alusta loppuun kun kangas löytyi.

   Poista
 5. Hieno uusi verhoilu! Kangas sopii kauniisti muuhun sisustukseen. Siulla on värisilmän lisäksi hyvä tyylisilmä, ihailen aina siun ompeluksia.
  T: Outi H. joka löysi tänne SaVan kautta

  VastaaPoista
 6. Melkoinen uroteko kyllä tuo projekti! Oletettavasti kun siinä sohvalla on päällystämisen aikanakin kiipeillyt apulaisia, ainakin niin itse kuvittelisin moisen yrityksen kanssa käyvän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli kolme lasta kyllä juu :) Osan ajasta pienin oli päiväunilla, osan aikaa lapset leikki kiltisti keskenään. Sohvalta malttoivat olla pois, mutta muuten kyllä pyörivät täällä "jaloissa". Ovat tottuneet siihen että äitillä on aina joku projekti kesken johon ei saa koskea ennen kuin se on valmis :) Ruokailu- ja ulkoiluajat pidetiin ihan normisti. Kyllä se sen takia olikin hidasta hommaa :D

   Poista
 7. Ohhoh! Tossa on ollut hommaa! Mutta tosta tuli kyllä oikein hieno :)

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtava homma, että onnistui! Mulla olis sama homma edessä jossain vaiheessa. Vain sillä erotuksella, että meilllä ei ole irralliset tyynyt. Oliko sulla pikkuapulaisia tuossa hommassa vai saitko rauhassa puuhastella? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailinkin tuonne aiempaan kommenttiin että tässähän ne oli mukana :D mutta osan ajasta pienin nukkui sikeästi päikkäreitä ja neljältä tuli jo mieskin kotiin "apuun". Yllättävän kivasti päivä eteni tän projektin kimpussa. Lapsista oli jännää odottaa koska työ valmistuu ja millainen siitä tulisi.

   Poista

 9. Huhhuh sanon minä myös! :D Valtavan työn oot tehnyt ja lopputulokseen voit tosiaan olla tyytyväinen! :)

  VastaaPoista
 10. Huh! Toi on kyllä hyvän värinen ja ihan kuin uusi :)

  VastaaPoista
 11. Wau! Aikamoinen urakka ollut, lopputulos on todella upea ja onnistunut:) Paremminhan nämä mittojen mukaan tehdyt päälliset istuu kuin kaupan valmiit päälliset. Ostin nimittäin silloin aikoinaan yhteen kolmen istuttavaan sohvaan sellaisen "yleis"irtopäällisen nauhavirityskiinnityksellä, ja eihän se kovin hienosti istunut, aina oli kurtussa..Mukavan harmooninen tunnelma teidän olkkarissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo :) Tuo selkänojan pieni kulma aiheutti harmaita hiuksia, mutta sain kuin sainkin sen "sopimaan kaavaan" :) Huvinsa kullakin ja eipä tartte enää tällasia ihan heti uudelleen tehdä :D

   Poista