ANELMAISET SUKAT


Hetkinen, kuis täs nyt näin kävi? Minulla on jalassa sukat! Olen siitä outo, että yleensä hiihtelen täällä kotona ilman nilkkasukkia kesät talvet. Eikä ole yhtään kummallista, jos talvikenkienkään sisältä ei sukkia löydy. Tykkään siitä tuntumasta, kun jalat koskettavat maata eikä välissä ole mitään. Huoleton elämäntapa näkyy jaloissani vähän liiankin hyvin. On kovettumaa ja kylmänkyhmyä ja kantapäiden iho muistuttaa enemmän puukauhaa kuin siloista vauvan kantapäätä. Iltaisin olen sentään jo alkanut rasvaamaan jalkoja, mutta viimeisin talvi-ihon vastaisku on ihan villasukat. 

Instagramin puolella on vilahdellut pitkin syksyä erinäisiä villasukkakuvia. Luulin sen olevan ihan ohimenevä juttu, mutta nyt täytyy kyllä nostaa kädet pystyyn. Olen koukussa. Kun yhdet sukat on tehty, mieli miettii jo seuraavia. Kaapista löytyy muiden neulomia jo vino pino, mutta silti vaan itselleni nämäkin tein. Onneksi olen osallistunut villasukkakeräykseen, jossa lahjoitetaan vastaanottokeskuksiin jalanlämmikettä. Sinne on hyvä lähettää ylimääräiset puikoilta pudonneet.
Näitä tehdessä mietin, voivatko villasukat olla hienostuneet? Se sana nimittäin tuli ensimmäisenä mieleen anelmaisista. Mitkään metsäsukat ei mulle käy, mutta pitkävartiset naiselliset sukat sen sijaan tuntuivat ajatuksena ihanilta, varsinkin kun ne pilkistävät pikkuisen talvisaappaista. Nämä lämpöpakkaukset miellyttävät värimaailmaltaan kovasti minua. Seiskaveikan karheus vaatii kyllä näiden alle sukkahousut. Mitä ihmettä tälle langalle on tapahtunut vuosien saatossa? Aiemmin oli minusta pehmeämpi. Tietääkö kukaan onko langan koostumusta jotenkin muutettu? Onneksi Tampereen messuilta ja Teeteen lankakaupasta tarttui mukaan paljon pehmeämpiäkin lankoja. Anelmaisten ohje löytyy mm. ravelrystä täältä.On näissä kukkiakin. Ja pitsiä. Nämähän on suorastaan ihan romanttiset (siinä ja siinä, ovatko liian romanttiset!). Vaativat selkeästi parikseen jotain simppeliä ja puhdaslinjaista. Näiden kanssa ei tulla mulla näkemään mitään salsahameita tai rimpsumekkoja. Perusneule, tummat pillit, musta minihame. Jotain mikä tuo vastapainoa, muttei koita kilpailla huomiosta. Tai sitten ehkä puen nää sen ainoan kerran hiihtoladulle ja leikin norjalaista telemarkkaajaa. Fiilistelyhiihtäjä nautiskelee hiihtolenkeistä takuulla enemmän villasukat jalassa.


Lämpöistä viikon alkua! Toivottavasti teillä ei vielä pukkaa joulustressiä eikä ahdista lahjojen hankinta. Voin paljastaa, etten ole vielä aloittanut kumpaakaan! A-pu-a!

28 kommenttia

 1. Oi jestas kuinka ihanat!!! Olet monitaituri ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Luokanopeilta vaaditaan kaikenlaisia taitoja, joten nuo kässätekniikat on aika laajalti hallussa :)

   Poista
 2. Onpaas kauniit! Värit, kukat, pitsi - kaikki!!

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat aivan upeat!! Olen myös huomannut seiskaveikan karheuden. Vanhoissa mummon kutomissa on pehmeä tallustella, uudet on ihan karheita. Tai sitten olen käyttänyt ne miltei 10v vanhat pehmeiksi.
  Olen muuten ihan samanlainen paljasjalkalainen! :D Luulin olevani ainoa lajiani. Talvikengissäkin paljaat varpaset, muutaman kerran lapsia päiväkodista yms hakiessa on nolottanut ottaa kengät pois :) Ainoat, mitä kotona (ja siellä talvikengänkin alla) mielelläni käytän, on just villasukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, piti vielä kehua kauniita värivalintoja ❤

   Poista
  2. Jes! Joku toinenkin paljasjalka :D Nyt just kyllä ostin sellaset talvikengät joihin mahtuu villasukkakin alle.

   Poista
 4. niin waudet! kertakaikkiaan waudet! Ja kyllä se 7 veikka siitä pehmenee, kun pesee useemman kerran. Harmittelin joskus samaa omissa sukissa, ja nyt oon pessy ne pesukoneessa ehkä 4 kertaa, niin on jo todella pehmeät, mutta ei mitenkään nuhjuiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Pitääpä nakata koneeseen vähän ajan päästä :)

   Poista
 5. Nämä ovat kyllä niin kauniita sukkia :)

  VastaaPoista
 6. Munki täytyy otta puikoillr jotain tällästä! Ihanat! Ja mikä parasta, näihin sais tuhottua jämälankoja!

  VastaaPoista
 7. Ooooooh syvä huokaus, niin ihanat! <3 Mutta jaiks, ei sukkia?!? Mä kuulun siihen toiseen ääripäähän joka käyttää kesälläkin sukkia ja ottaa ne pois vaan jos pitää pukea sandaalit. Ne tuo turvaa ja lämpöä. :D Voi kunpa voisin neuloa enemmän, nykyään kun olen ompelevainen niin hartiaseutu ei tykkää yhtään neulomisesta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D mulla pitää olla jalatkin ulkona peiton alta vaikka olisin muuten peiton sisällä. Joku kammo että jalat pakahtuu :D

   Poista
  2. Mun taas on ihan pakko pitää helteelläkin peittoa jaloilla nyt vähintään! :D

   Poista
 8. Aivan mielettömän ihanat! Miten joku voi osata neuloa tuollaiset?
  Ja tiedätkö, mun jalkapohjat ja kantapäät on ihan yhtä karseet. Mun mies sanoi kerran, että ne on ihan kuin suomuiset. Pitkän aikaa hellittelynimenä olikin Merenneito. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minäkään en käytä juuri koskaan kotioloissa sukkia. Ahdistavat! Paitsi villasukat on ihanat, jos on viileä lattia.

   Poista
  2. Kiitos Pikku Akka <3 Jotenkin näitä taitoja vaan on kertynyt kun olen kiinnostunut niin laajalti kaine maailman käsityötekniikoista. Aina pitää olla vähän jotain uutta vaatteessa tai asusteessa.

   Poista
 9. Hienot on nuo sinun sukkasi. Vähän alkoi huvittaa, tuo että pitää laittaa sukkahousut alle, ettei tunnu niin karhealta. Suostuiskohan tuo mieskin käyttämään noita sukkahousuja sukkiensa alla, jos sukat tuntuu liian karhealta.

  VastaaPoista
 10. Aivan hiukset nousee pystyyn kun ajattelenkin vaan kenkien pukemista ILMAN SUKKIA. Paleltuisin kuoliaaksi samantien. Mutta villasukkasi ovat kyllä tosi upeat! Kaunis malli ja väri, kukkineen päivineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Epäonninen puutarhuri :D Olen aika kuumaverinen ilmeisestikin ja jalat paahtuu aina ekana.

   Poista
 11. Upeat sukat! Hieman romanttinen kokonaisuus, mutta niin kaunis ja harmoninen. Värit sointuvat toisiinsa. Koristekuvioita ei ole liikaa, vaan sopivasti (minun makuuni, toiset voi tykätä tietenkin runsaammistakin). 7 veljestä-langan laatu on kamalaa nykyään. Monissa neulontablogeissa ovat siitä valittaneet, karheutta eniten. Minä en osaa kulkea ilman sukkia, edes kesällä. No okei, joskus kesällä. Mutta muuten minun on pakko pitää sukkia huonon ääreisverenkierron takia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sormissa huono ääreisverenkierto mutta jaloissa ilmeisesti ei. Ja tuo seiskaveikka kyllä tuntuu olevan yleisesti vähän huonomman langan maineessa nykyisin. Harmi!

   Poista
 12. Voi kun saisin tuollaiset villasukat joulupukilta lahjaksi. Tai no, en usko että löytää mistään näin yhtä upeita! Kauniit värit ja sopivasti pikku jippoja. En tiedä neulomisesta juurikaan, mutta tuo "minipalmikko" näyttää niin kauniilta sukan suussa. Siis miten pystyt olemaan ilman sukkia?!:) Minulle on hyvin tavallista että talvisin pidän kaksia sukkia päällekkäin, ja ihan sisätiloissa:D

  VastaaPoista
 13. Nämä on kyllä äärimmäisen kauniit sukat, raaskiiko niitä pitääkään ollenkaan ;)

  VastaaPoista
 14. Nuo on kyllä niin ihanat, että pitäisin kesälläkin :)

  VastaaPoista