KELLOHIHOISTA PUSSIIN - HIHOJEN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Lokakuun chic-saldo ei ole kovin kummoinen. Värjäsin hiukset ja kävin kampaajalla. Eilen olin tyttöjen kanssa viettämässä mahtavaa päivää Helsingissä. Viime aikoina blogissa onkin pyöritty sisustuksessa ja lastenvaatemaailmassa ja naisten jutut ovat jääneet aivan turhan pieneen rooliin. Nyt tuleekin korjausliike, sillä: It´s all about the sleeves next spring! Tässä postauksessa perehdytäänkin yhteen kevään hauskoista trendeistä eli hihaövereihin. Postauksen lopussa onkin oma versioni joka on saanut inspiraationsa catwalkeilta.Karkeasti hihat voidaan jakaa joko kapeisiin ja ylipitkiin tai lyhyisiin ja leveisiin. Kiinnostavaa onkin, miten tavallisesta hihan peruskaavasta voidaan muokata lukemattomia eri versioita. Rajattomuus on kiehtovaa. Milloin mennään överistä mauttomuuden puolelle? Milloin käytännöllisyys ajaa muodikkuuden ohi? Hihaa muotoilemalla saadaan vaatteeseen ilmettä, vaikka yleisilme olisikin pelkistetty. Tällä hetkellä ja varsinkin ensi keväänä ne on nimittäin aika överit.


Yksinkertaisinta on tehdä hihaan pituuden muutos ja siirtää hihansuu keskelle hihaa. Maltillisemmat tyytyvät vain pitkiin hihoihin peukaloaukoilla. Ompahan enemmän pituutta lapsille roikkua hihoissa. Tähänhän mahtuu kaikki kolme lasta kerralla! eh...

Ylipitkä mitta (engl. extra long sleeves) on myös helppo pukea tavalliseen tapaan ryttäämällä ylimääräinen pituus ranteen kohdalle. Näin vaatteella on oikeastaan kaksi ilmettä. 


Ylivoimaisesti eniten näkyi kellohihatrendi (engl. bell sleeve). Kellotus vaihtelee tosi leveistä ja pitkistä vain aavistuksen trumpettimaisiin. Ohuista kankaista laskostamalla saadaan nätit eteeriset haltiahihat. Paksuissa takkikankaissa puolestaan trendi näkyy putkimaisina jäykkinä hihoina. Jos vielä haluaa korostaa vaatteen rakennetta entisestään, niin hyvä vinkki on valita sellainen jossa on ommeltu tere hihansuulle. 
kaikki kuvat Vogue.com

Ja sitten viimeisenä katse pussihihoihin! (engl. bishop sleeve). Pussituksen koko vaihtelee pienestä jättimäiseen. Piispanhiha on se sellainen, jossa hihan takakappaleelle mitoitetaan pituutta ja väljyyttä enemmän kuin eteen. Tämä näyttääkin erityisen hyvältä ohuilla kankailla ja vaikka kauluspaidoissa. Paksummalle kankaalle riittää vähempikin väljyys.

Jaksoitte tähän asti, hyvä! Nyt seuraa tee-se-itse -naisille vinkit, miten voit napata omaan peruskaavaasi ylipitkien hihojen muokkauksen.

Yksinkertaisesti siis leikkaat reiän halutulle kohtaa hihaan. Mittaa reiän ympärysmitta ja vähennä siitä n. 20 %. Tämä riippuu kankaan joustavuudesta. Trikookankaille tuo mitta on oikein hyvä, joustavammille ribbineuloksille tekisin 25% pienemmällä mitalla resorikaitaleen. Ompele resorikaitale ympyräksi, taita nurjat puolet vastakkain ja ompele aukkoon samoin kuin ompelisit hihansuulle tai pääntielle kaitaletta kaksinkerroin. Lopuksi tikkaa kaitale litteäksi. Kuvan neulos on ostettu Olarin Kretongista ja se on 80 % villaa, 20 % pellavaa. Päällä neule tuntuu maailman ihanimmalta ja hengittävältä. Hinta oli 9,90 € per metri, joten kokonaisuudessaan neuleen hinnaksi laskin noin viisitoista euroa. Tekemiseen ei mennyt aikaa kuin tunti sillä neuleen malli on varsin simppeli. Edullinen kokeilu tälle hauskalle muoti-idealle! 

Innostuitteko hihanmuokkauksista? 

Keräsin teille pinterest-tauluun muutamia ideoita tehdä kaavanmuokkauksia omaan peruskaavaan erilaisille hihoille.  Pinterest-taulun löydät tästä linkistä

Hyvää sunnuntaita teille rakkaat lukijat! Kiitos, että annatte välillä potkun persuksille ja luotatte.

10 kommenttia

 1. Kaunis väri hiuksissa :)
  Voihan hihat! Joskus 90- luvun alussa oli noita hehtohihoja. Silloin tein kelsiturkin ja siinä todellakin on väljät hihat. Pitäisi muodistaa, mutta itselläni ei ole konetta siihen. Sitten nuo muut. Mietin aina noita kuvia katsellessa, että mihin kaikkiin paikkoihin ne jäävät kiinni, dippaako ne johonkin kastikkeeseen yms. Mutta hauskoja kontrasteja on tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onneksi näissä on tosiaan se mahis että voi pitää rypytettynä jos haluaa :) Mutta välillä on hauska hullutella!

   Poista
 2. Ou jee! :) Kiva postaus ja tyylikäs paita hihoineen. Niihin äidin chic-päiviin. Arjessa näen nuo liehukkeet tiskiaineeseen ja hernesoppaan dipattuina. ;) Mut hei, arki ei oo koko kuva. Onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää sai tänään jo sellasen kahvidippauksen ja voirannut :D sappisaippua on ystäväni. Onneksi välillä on syytä ihan vaan nautiskeluun ja chiccailuun :D

   Poista
 3. Kiva chic -postaus, näistä mä tykkään! :)

  VastaaPoista
 4. Miekin tykkään näistä inspisjutuista :) isot hihat ei ole kyllä juttuni, mutta ylipitkistä rypytettyinä ranteeseen tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylipitkät on kyllä mukavat. Väljissä tosiaan on mulle tärkeää vajaamittaisuus. Liian pitkät ja väljät hihat ei toimi mulla... Kiva kun tykkäsit tästä postauksesta :)

   Poista
 5. Oikein onnistunut ja hauska muotikokeilu!..täällä alkoi heti raksuttamaan:) Suunnitelmissa olisi kynähameen seuraksi ommella pusero ja hihakikkailu sopisi siihen kyllä täydellisesti..Kuvissa oli kyllä monta varteenotettavaa vaihtoehtoa. Voisi kyllä muutenkin käydä selailemassa muotisivustoja, sieltä näyttää löytyvän hyviä ideoita ompeluun:)

  VastaaPoista
 6. Kiva, kun jaksat näitä trendipostauksia tehdä. Mulla ei riitä aika tutkia vielä lisäksi kaikkia tulevia trendejä, joten täältä on niistä helppo lukea :). Hauskan näköiset hihat teit paitaasi.

  VastaaPoista