KELSI FEIKKAA, KUVAT EI.


En ole todellakaan käynyt mallikouluja, enkä ole mikään ammattilainen. Olen opiskellut asukuvien ottamista muiden kuvista. Pinterest, lehtikuvat, muotiblogit. Siinä oppini sisältö. Niinpä keräsin muutamia vinkkejä, jotka on olleet itselle hyödyllisiä. Mitä muiden ottamista kuvista voisi itse oppia?

Kuvissa onnistuminen on kuitenkin osittain vähän sellanen subjektiivinen asia. Kaikkihan lähtee siitä, millaisena henkilö itsensä peilistä näkee. Valokuvan ottaa taas joku ihan muu ihminen, joka näkee sinut eri tavalla. Hän ei todennäköisesti tiedä, miten kukakin itsensä kokee ja näkee. Väitän, että olemmekin monesti pettyneitä siihen, ettei kuva vastaakaan omaa mielikuvaa itsestä. 

Miettikääpä pieniä lapsia. He rakastavat huomiota, kuvien ottamista. Lapset liikkuvat kuvissa kuin vanhat tekijät. He eivät pönötä. Ongelmana päinvastoin usein onkin se, että kuvattava on nopeampi kuin kuvaaja. Liikettä ei niistä kuvista puutu. Missä vaiheessa me alamme kuitenkin jämähtämään siihen omaan "kuvausasentoomme"? 


Usein kuulen myös, että kuvaa ei saisi ottaa suoraan edestäpäin, sillä se tekee vartalosta lättänän. Kurvit kun tuppaavat monesti olemaan etu- ja takapuolella. Helppo vinkki onkin kääntyä aavistuksen vinoon kameraan nähden. Ota askel taakse, sivuun tai eteen! Se pukee useimpia kuvissa. Jos kuitenkin otat kuvaa edestäpäin, niin lisää kuvaan joku pysäytetty liike. Käännä päätä sivulle, roikuta laukkua edessä, nyökkää alaspäin, katso ylöspäin, haro hiuksia.  Ethän sinä kotonakaan liiku vain yhteen suuntaan. Luonnotonta onkin tönöttää vain yhdessä asennossa.
Onnistuneissa asukuvissa päästään sinun asettamaasi tavoitteeseen. Jos halutaan kuvata asukokonaisuutta, sijoitu keskelle ja jätä tilaa ympärille. Seiso kaukana kaikesta! Kiinnitä myös huomiota leikkautuviin kohtiin. Älä rajaa kuvasta pois päälakea tai jalkateriä jos mahdollista. Ota kuvat riittävän kaukaa ja rikasta tekstiä pienemmillä yksityiskohdista otetuilla kuvilla. Käsityöblogeissa näkyy toinen toistaan upeampia töitä, mutta ne eivät tule ollenkaan oikeuksiinsa välttämättä tasona lattialla. Ei anneta luomusten hukkua seinään, vaan tuodaan niitä rohkeasti esille. Sinä osaat kyllä!

Kuvissa on muuten se kelsijuttu, josta mainitsin eilen joulukorttikuvauspostauksen yhteydessä. Pilkoin veljeni vanhan tekokelsitakin atomeiksi ja ompelin sen uudelleen kasaan Ottobre Woman 5/14 Windbreaker-kaavan mukaan koossa 36. Vanhasta takista jäi jäljelle taskut, kaikki muu on ommeltu uusiksi. Hyödynsin vanhan vetoketjun ja huolittelukaitaleet, jotka purin alkuperäisestä takista. Kaava on minulle vähän naftia mallia. Olisi pitänyt valita kokoa isompi. 


Hyvästi North Ice!

23 kommenttia

 1. Hyviä vinkkejä, kiitos! Onko siulla käytössä jalusta? Se olisi varmaan hyvä itselle... Tosi rouhee takki, hieno ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on jalusta! Nämä kuvat on miehen ottamia :)

   Poista
 2. Upean takin olet loihtinut vanhasta.
  Hyviä kuvausvinkkejä. Sinä oletkin taitava kuvaaja. Kuviasi on kiva katsella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos bannerikehuista :) kuvaajana olen vielä rookie mutta koko ajan opetellaan :)

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Mulla seuraavana hankintana tripod, niin pääsee harjoittelemaan. Ihana takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä välillä tosi tarpeellinen varsinkin hämärässä kuvatessa jotta tulee tärähtämättömiä kuvia :)

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä! Mulla seuraavana hankintana tripod, niin pääsee harjoittelemaan. Ihana takki!

  VastaaPoista
 5. Hieno takki ja tyylikkäät kuvat! Ja kivasti asemoitu blogisi juju tuossa bannerin tekstissä. Way to go! :)

  VastaaPoista
 6. Hieno muutos takilla! Oih, tuo hattu näyttää niin kivalta päässäsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu huomasit hatun! :) tosiaan sen sain vihdoin hommattua. Kivaa vaihtelua asuihin.

   Poista
  2. Juu huomasit hatun! :) tosiaan sen sain vihdoin hommattua. Kivaa vaihtelua asuihin.

   Poista