TALVITRENDI: KIRJAILLUT YKSITYISKOHDATKoristelin viime talvena Noshin trikoosta ompelemani ihan tavallisen paidan nyt uuteen uskoon. Paita oli ollut tosi kiva ja yksi suosikeistani, mutta jotenkin kaipasin vain uutta ilmettä. 


Rakastan kirjailuja, sillä niiden avulla voi saada vaatteesta (siis siitä ihan perus henumanu topistakin) uuden näköisen. Tarvitset vain kirjontakehyksen, neulan ja muliinilankaa. Periaatteessa muillakin langoilla saa nättejä kirjailuja tehtyä, mutta muliinilangassa on kaunis kiilto ja siitä voi ottaa ohuempiakin säikeitä kirjailuun.  Oman kehykseni ostin Lankamaailmasta kolmella eurolla. Suosittelen kehystä, sillä muuten varsinkin trikoota kirjaillessa tikeistä tulee helposti eriparisia: Kangas vetää tai ryttääntyy. Kehyksen avulla tikeistä tulee sopivia ja kangas asettuu nätisti. 

Kun nyt sitten silmiini osui tämä Guccin mallisto, niin kaivoin kaapista tarvikkeet ja aloin hommiin. Käytin kirjailussa ihan tavallisia pistoja, kokeilin kirjailla ruusuja ja ranskalaisia solmuja. Yksinkertaisilla jutuilla hauskaa ilmettä. Italialainen Gucci lähti tänä syksynä mielestäni aika folk-linjalle. Mallisto on muutenkin täynnä aika perinteiseltä tuntuvia kikkoja: baskereita, pitkiä hameita, poolopaitoja ja kirjailtuja yksityiskohtia. Paljon siis sellaista, mistä ihan tavallinen kässäihminen voi ammentaa inspistä omiin töihinsä. 

Keräsin myös teille inspikseksi Pinterest-boardillisen kirjailuja Details-kansioon. Käykääpä tutustumassa!
Viikonloppu vierähti muuten hurjan nopeasti. Lauantaina ajoin Tampereelle kässämessuille aikomuksenani hamstrata kankaita ja lankoja. Sen lisäksi olimme sopineet Mehukekkereiden Veeran kanssa tapaavamme Blogistien meeting pointissa. Tapaamiseen tuli myös muita blogisteja ja uusia ja vanhoja tuttavuuksia tuli tavattua. Jälkeenpäin muistellen oikeastaan tuosta päivästä tarttui mukaan paljon enemmän kuin vain kankaita ja lankoja. Se oli elämys vailla vertaa.Ps. Kiitos superpaljon edelliseen postaukseeni tulleista kommenteista. Teitä on nyt jo aikamoinen joukko osallistumassa arvontaan! Vielä on aikaa pari päivää, joten kipkap nyt vain osallistumaan :)

Tykkäsitkö? Liity lukijaksi bloggerin kautta tai seuraa blogiani Bloglovinin avulla facebookissa sekä instagramissa

19 kommenttia

 1. Näin sut messuilla! Käveltiin vastakkain kauheassa ryysiksessä ja vaikka yritin kääntyä moikkaamaan, vei vihmisvirta mukanaan toiseen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä ihan hurjan paljon ihmisiä ja massan mukana pakko mennä. Mulla oli vielä mukana lastenvaunut, joten se vaikeutti "reitiltä poistumista" :D Harmi kun ei päästy juttelemaan. Olisi ollut kiva tavata :)

   Poista
 2. Voi, miten nätisti olet kirjaillut! Tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! Kokeilin noilla langoilla joita kaapista löytyi. Mukava tuli vaikka ilman suunnitelmaa aloin vaan tekemään :)

   Poista
 3. Hienot kirjailut :) Kirjailuilla saa kyllä kivasti persoonallista ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos naurispelto :) Totta. Kirjailut tekee vaatteesta spesiaalimman, ja ehkä kalliimman näköisen :D

   Poista
 4. Kiva piristys mustaan paitaan! Oli kiva tavata ja jutella, nähdään joskus uudestaankin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olikin! Livetapaamiset on aina ikimuistoisia :)

   Poista
 5. Minä niiiin rakastan kirjontaa! Kauniit kirjailut olet tehnyt paitaan, ja kyllähän tuo mustan ja pinkin yhdistelmä on kovasti minun mieleen:) Näillä tosiaan saa peruspaitaan aivan uudenlaista ilmettä. Pientä vaivannäköä näihin joutuu näkemään, mutta on todellakin sen väärti:) Toivottavasti ompeluihmiset innostuu tästä trendistä, minä ainakin:) Kauniit kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis sinultahan tämä innostus on alunperin lähtenyt :) Ihailin sun taitavasti kirjailtuja yksityiskohtia. Koukuttavaa puuhaa kyllä. Oli muuten mukava törmätä messuilla, vaikkakin ihan pikaisesti :)

   Poista
 6. Todella tyylikäs kirjailu. Oot kyllä oikea moniosaaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Johanna! Noita eri taitoja on tarttunut matkaan kyllä monessakin elämäntilanteessa ja näistä on hyötyä opetustyössä valtavasti. Tosin ihan täydellisesti tietenkään en mitään osa-aluetta handlaa. Aina on oppimista :)

   Poista
 7. Tykkään paljon tästä tekemästäsi kirjonnasta! Värivalintasi on taas niin onnistunut. Kirjominen on koukuttavaa puuhaa, pitäisikin taas kaivaa neulat ja kehykset esiin. Mukava oli nähdä sinua, vaikkakin vain pikaisesti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olikin! :) Harmi kun ei ehditty enempää tavata. Ihmisiä oli niin paljon!

   Poista
 8. Kauniit kirjonnat. Kivasti piristyi paita. Itselläkin kirjailut olleet to do -listalla pitkään. Jotain uusia tekniikoita ois muuteski kiva kokeilla välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet tekniikat piristää kyllä ja saa työt vauhdikkaasti etenemään. ainakin itsellä eniten latistaa intoa se, jos on jotain jo monet kerrat aiemmin tehnyt. Kun tulee uutta eteen, skarppaa ja useimmiten sitten se työkin palkitsee kun iloitsee uuden oppimisesta.

   Poista