ETSY TUTUKSI: VIISI KIVAA KAAVAKAUPPAA

Mä oon innokas käsityölehtien kannattaja. On ihanaa hypistellä ja tutkia sivuja eestaas, katsella minikaavoja kaavaosioista ja pohdiskella mitä voisi toteuttaa omista kankaista. Lapsille teen useimmiten Ottobre Design -lehdestä, mutta aikuisille onkin sitten vähän vaikeampi löytää sopivia kaavoja. Suuri Käsityö -lehdessä on usein samantyyppisiä kaavoja lehti toisensa jälkeen, Burdassa taas teknisesti vaikeampia ja useimmiten aika erikoisista materiaaleista tehtynä. Tykkään kuitenkin niiden modernista ilmeestä ja istuvuudesta. 

Netin kaavavalikoima tarkoittaa mulle käytännössä Etsy-verkkokauppaa. Sinne on koottu kaikki mun mielestä makeimmat suunnittelijat, jotka myyvät pdf-muodossa kaavoja. Maksu onnistuu kätevimmin paypal-tilin kautta ja sekunneissa saa kaavan omaan sähköpostiin. Mulla on kuitenkin ongelma. Pdf-kaavoissa saattaa olla neljäkymmentäkin erilaista sivua, jotka pitää ensin teipata toisiinsa ja sen jälkeen vielä leikata kaavat irti. Työlästä ja mahdollisesti kallistakin. Yhden pdf-kaavan hinta voi olla jopa 15 euroa. Sillä saa jo pari käsityölehteä. Ei kannata kuitenkaan luovuttaa heti kättelyssä, vaan tutustua mitä kaikkea Etsystä voisi löytää.Joskus ei vaan voi vastustaa kiusausta, sillä Etsyssä tosiaan on helmiä. Olen itse uskaltautunut tilaamaan vielä toistaiseksi harvoista paikoista, mutta kokemukset ovat olleet sen verran positiivisia, että jatkossa varmasti tulen tilaamaan lisää. Kiinnostavimpia Etsyn kauppoja listasin tähän postaukseen nyt muutaman. Kirjoittakaa ehdottomasti kokemuksia, jos olette tilanneet noista itsellenne jotain.

Constructivism

Sivuilla näytetään myyvän pääasiassa laukkukaavoja. Mä tarvitsisin iltalaukun alkukevään hääjuhlaan ja täällä näyttäisi olevan sen tyylinen mitä olen katsellut.


Salmen kaavat näyttää omaan silmään tosi moderneilta. Voisin helposti kuvitella tekeväni noista yhden jos toisenkin. Tämä Pleat front sleeveles dress näyttää heti kokeilemisen arvoiselta.


Täällä on sekä naisten että lasten kaavoja, joista osa on jopa päällysvaatteille. Tämä Brenna-takki on suosikkini ja voisin kuvitella tekeväni sen kevääksi itselleni. Moderneja leikkauksia kivoilla twisteillä. Tai tämä Wednesday dress tytölleni. Mikä ihana kesämekko tästä tulisikaan!Lapsille löysin muutaman kivan myös. 


Pinterestin ykköspinnauksia on tää "Blake" neopreenimekko, jonka voisi helposti tehdä paremmin tunnetummin scubasta neidille. Jos etsii vaihtoehtoa Ottobre designin trikoovaatekaavoille, niin täältä löytyy! Lisäksi mallivaatteet on tehty hauskasti just meille tutuista kankaista. Liekö omistajalla jotain yhteyksiä skandinaviaan? Vai mitä sanotte Harem Romperin kankaasta? ;)
Kokemuksia näistä kaupoista? Onko sinulla jotain omaa kauppasuosikkia, jonka haluaisit meille vinkata?

13 kommenttia

 1. Hei olipas kivoja kaavavinkkejä! En ookaan hoksannut, että etsystä tosiaan vois kaavojakin etsiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Sieltä löytyy vaikka millä mitoin. Ei kun vaan tutkimaan :)

   Poista
 2. Etsy ei ole mulle yhtään tuttu. Olen ostanut kaavat lähinnä kotimaisilta: Koot, Pikkupiltti, Susannan työhuone. Pdf-kaavat pelottaa, koska olen käyttänyt vain kerran: Noshin lippapipokaavaa. Nyt ois ladattuna lasten Ehta (Koot.fi) ja Noshin ilmaisleggarikaavat. Jaiks!
  Hyvä tietää, että Etsyyn voi mennä etsimään, jos jotain tiettyä kaipaa, mitä täältä ei löydy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hakutoiminto on musta vähän vaikeahko, kun sillä voi etsiä erikseen kauppoja tai sitten vaan hakusanalla. Kotimaisia kaavoja en taas ole testannut muita kuin Noshin. Koot on kyllä hienosti lähtenyt tähän etunenässä mukaan :)

   Poista
 3. Mulla on tuo Mingo and Grace -mekkokaava, pitäisi tehdä joku päivä. Yhdessä vaiheessa hamstrasin hirmuisesti PDF-kaavoja, mutta hommaa rajoittaa juuri tuo mainitsemasi tulostus- ja teippaushomma. Heidi & finn on edelleen mun suosikkeja, ja kaverini Annemieken kaupassa Sofilantjes on kivoja kaavoja. Tämän hetken suosikkikaavani on Groovy baby and mama -blogin Cocoon dress. To do -listalla komeilee sewing in no mans land -blogin Marrakech dress, My childhood treasures kaupasta useampikin juttu, mm. Vuoden takainen hitti Elke dress.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan että sä oot minuakin joskus innostanut tutkimaan pdf-kaavoja netistä :) Tekemäsi takit ja hupparit olivat ne ensimmäiset joihin perehdyin.

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä! Itse en oo pdf-kaavoja tilaillut. Syy 1: meillä ei oo tulostinta, syy 2: ahdistaa ajatus kaavojen kasailusta (sen yli nyt varmaan pääsee), 3: oon ylipäätäänkin laiska kaavojen hankkija. Kun löydän jonkun hyvän, käytän sitä ja muokkailen. Erityisesti itselle uusi kaava on aina riski ja vaatii muokkailuja jne. Lapsille helpompaa. Mut varmasti joskus koklaan. Pdf-kaavojen kilttuuri ei oo tainnut vielä oikeen lyödä läpi suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän ne monet tekee, minäkin usein käytän hyviä vanhoja. Pitäisikin kaavoihin merkitä muutoksia koska ei niitä muista mitä on tehnyt jos ei ole kirjoittanut sitä ylös.

   Lapsien jutuista on helppo lähteä pdf-maailmaan koska työ on vähäistä suhteessa aikuisten kaavoihin.

   Poista
 5. Etsyyn en ole tutustunut. Suosin yhä edelleen kaavalehtiä. Niillä on vain taipumus kertyä nurkkiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, niin niitä mullakin on tuolla. Juuri heitin parin vuoden sk:n vuosikerrat menemään lehtikeräykseen mutta ottobret vielä odottaa karsimista.

   Poista
 6. Oooh, täällä on sellainen vauhti päällä, etten ennättänyt edellisiin postauksiin edes jättää kommenttia:) Ihan ensiksi, onnea blogin uudesta nimestä, IDEOI kuulostaa todella kivalle ja raikkaalle!
  Käsityölehdistä eniten tykkään selailla Burdaa, juurikin sen takia että mallit on moderneja ja löytyy sopivasti haastetta. Olen tässä etsiskellyt netistä josko löytyisi jotain vähän samantapaista kaavapaikkaa, mutta jossa olisi vielä erikoisempiakin, vaikka jotain "design"-kaavoja..onko ehdotuksia? Etsy on kyllä huippu ostospaikka:) Monta kaavaa olen sieltä tilannut, eilen itseasiassa tulostin yhden kynähameen kaavan ja yksi Burdan pdf -mekkokaava odottaa valmiina toteutusta..vinkkinä muuten muillekin, tilasin kerran jonkin yhdysvaltalaisen kaavan, ja tulostin sen väärillä asetuksilla. Siellä kun kirjekoko on eri kuin suomessa, niin kannattaa ehdottomasti tarkastaa niistä mittaruudukoista että tulee oikeassa koossa..tai siis noudattaa niitä tulostusohjeita:) Salme kaavoja olen selaillut useaan kertaan, mutta toteutukseen asti ei ole mennyt. Yksi mielenkiintoinen kaavapaikka on myös lekala.co ja yhden boleron olenkin sieltä ommellut. Todella monipuolinen kaavavalikoima varsinkin naisten vaatteissa ja mikä erikoista, niin kaavat voi tilata halutessaan myös omien mittojen mukaan. Sitä en osaa sanoa tuleeko siitä sitten oikeasti istuvampi. Omaan boleroon kun ei kovin suuria muutoksia mittoihin tarvinnut tehdä. Mutta kannattaa ehdottomasti tutustua! Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, joitakin StyleArc:n kaavoja näköjään saa myös Etsystä:)

   Poista
  2. Noi tulostinasetukset pelottaa kans itteä välillä :D Ja se että niissä on usein saumanvarat valmiina jo. Totutusti saatan aluksi lisätä ne mutta kun lukee uudelleen ne ohjeet niin tajuaa että tosiaan, kaavat eivät ole valtavia vaan ite mokannut saumanvaroissa.

   Kiitos uusista kaavavinkkinimistä. Kirjoittelin ne muistiin seuraavaan postaukseen :)

   Poista