HARMAA RENTO RIBBIMEKKOJos joku teistä sattuu seuraamaan mun Pinterest-boardeja, niin on tullut varmaan huomanneeksi, että viime aikoina yhä useammin sieltä on tullut vastaan yksi ja toinenkin harmaa ribbimekko. Voi ribbi, tuo niin unohdettu materiaali on vihdoin tehnyt paluun! Sain tehdä hartiavoimin töitä, että edes löysin tätä kangasta. Kaikki nettikaupat yksi toisensa jälkeen tuottivat pettymyksen, mutta sitten tärppäsi laarista oikein hyvää ja paksua ribbineulosta. Tämä on varmasti oikeasti ehkä resorineulosta, mutta mitä siitä, hyvin taipuu päälle ihan vaatteeksikin. Nyt kangaskaupat herätys, tämä on ensi vuoden the kangas.

Inspiraatiota asuun hain esimerkiksi näistä Pernille Teisbaekin kuvista, toki omaan tyyliin sovitettuna. Pernillestä voisin kirjoittaa ihailevia postauksia yhden jos toisenkin, mutta jätän sen nyt tällä kertaa väliin. Sen sijaan keskitytäänpä näihin mekkoihin, joita kuka tahansa nainen varmasti rakastaa. Sen mukavampaa asua en nimittäin nyt ihan heti keksi, joka samalla olisi tyylikäs.


Kaupunkitsuppailuun käy hyvin lenkkarit, eikä mitkään piikkikorot olekaan tän tyylin juju. Oikeastaan voisi ajatella että tässä se suomalaisen tuulipukunaisen kaupunkivirka-asu nyt on. Kyl mä tykkään, vaikka ihan en tuulipukunaiseksi itseäni tunnekaan.
Nyt tulee se paras osa tätä mekkoa. Käsi ylös, kuinka moni teistä sattuu omistamaan Ruska-mekon kaavan? Hep! Myönnän, että sellainenkin on tullut jossain mielentilassa ostettua. Sellaisenaan se ei kyllä yhtään ole tyyliäni, mutta tällaisena joo todellakin. Mekko on muuten kaavan mukainen, mutta vyötäröltä alaspäin lantion levyinen (+4 cm väljyyttä lisättynä) ja helmaa kohti se kapenee jonkun verran. Pituus on polven yläpuolelle, koska palasta sai sen pituisen. Ihan tarpeeksi pitkä tämä ei vielä ole. Kannattaa varata kangasta ainakin se pari metriä tätä varten. Mistä tahansa paitakaavastakin tämän saa tehtyä pidentämällä kaavaa polvimittaan ja tarkistamalla leveydet omalle vartalolle sopivaksi.

Yksi miinus tässä kyllä on. Mitenkäs luulet imetyksen onnistuvan poolokauluksisen mekon ylä- tai alapuolelta?
9 kommenttia

 1. Tosi hyvin sopii sulle! Alotin itsekin syksyllä tekemään samantyylistä mekkoa jostain vaaaanhasta wannabe-ribbikankaasta, mutta homma on tyssännyt täysin juurikin imetyksen takia! Ehkä mä tästä inspiroituneena jaksan imetyksen loputtua tehdä mekon valmiiksi :)

  VastaaPoista
 2. Sinun näköinen! Tyylikäs!
  Imetys onnistuu seuraavalla tavalla ainakin kotioloissa: menet sängylle pötkölleen ja sanot vauvelille, että ryömipäs tuolta alakautta äidin mekon alle. Varmasti joustaa sen verran rintojen kohdaltakin, että söpöliini voi siellä hyvin ruokailla. :)

  VastaaPoista
 3. Hih, mahti idea Pikku Akalta :) Harmaa ribbi alkoi juuri houkutella, tosin vähän lyhyempänä itselleni. Tyylikäs mekko!

  VastaaPoista
 4. Upea mekko ja upea sinä! Just mun tyylinen olis myös. Mutta se imetys... oon miettinyt monenlaisia innovatiivisia ratkaisuja, mutta poolo on oikeasti hankala :(

  VastaaPoista
 5. Todella tyylikäs mekko! Menee niin monenlaisessa tilanteessa eri asusteilla.

  VastaaPoista
 6. Hieno on! Ja tykkään kovasti näistä kuvista. Mulla itsellä ribbi kuuluu ainakin tällä hetkellä sinne menneiden vuosien "what-was-i-thinking" -osastolle, mutta en nyt sano etteikö ehkä joskus taas sillekin lämpenisi! :D

  VastaaPoista
 7. Kamelinruskea tuollainen ois mun makuun :). Hieno on mekkosi ja sopii sulle tosi nätisti. Vuosi sitten syksyllä löysin Ek:sta hyvää napakkaa harmaata ribbiä pakalta (ja pysynyt tosi hyvänä tyttöjen vaatteissa), mutta ei ole tosiaan sen jälkeen näkynyt. Keväällä etsin pastellisävyjä, Etsyssä olisi ollut. Toivottavasti kaupat heräävät nyt ribbeihin ja mieluiten sekä ohuisiin että vähän paksumpiinkin vaihtoehtoihin :)

  VastaaPoista
 8. Mää en omista ruskamekon kaavaa vaan mun the kaava on yksi ottobreen reglahihainen mekko, josta on toistakymmentä eri variaatiota syntynyt. Mistä tuo kangas löytyi?

  VastaaPoista
 9. Tyylikäs mekko! Haluan kans:) Minulla pitäisi kyllä jossakin olla vielä tallessa monta vuotta sitten ostettu H&M:n ribbimekko, täytyykin muuten etsiä se:)

  VastaaPoista