MOURR JA MIAU

Instagramin tarkkasilmät ovat havainneet jotain muuttuneen. Kävin eilen leikkauttamassa hiukset täysin uuteen malliin. Vanha pitkä ja värjäyksistä väsynyt tukka sai väistyä lyhyen rikotun hiusmallin tieltä. Seurasi kriisi: Eiväthän kaikki vanhat vaatteet nyt enää sovikaan tyyliin. Tai sitten minä vaan kehitin itselleni tarpeen tehdä jotain uutta, taas. 
Lyhyille hiuksille nimittäin sopii tosi hyvin avonaiset pääntiet, jotka paljastavat siron kaulan. Toisekseen kaikki pääntien yksityiskohdat tulevat nyt paremmin esiin, koska hiukset eivät peitä niitä alleen. Toispuoleiset olkapään paljastavat paidat ovat myös nättejä ja kokeilemisen arvoisia. Mun vartalolle sopii kaikki muut paitsi venepääntie. Se nimittäin korostaa hartioiden ja lantion epäsuhtaa liikaa. Pienet printtiyksityiskohdatkin ovat kivoja piristeitä yksiväristen vaatteiden rinnalla. Paita, josta pilkistää printtikuosi maastoutuu hauskasti päällä olevien vaatekerrosten alle.

Avonaisia päänteitä löytyykin kaapista nappilistallisina ja ilman. Ne ovat olleet imetyskäytössä oikein hyviä ja siksi oon suosinut niitä aiemminkin. Pari korkeakauluksellista paitaakin multa löytyy, mutta koska ne ei ole hirveän käytännöllisiä niin vähiin on käytöt jääneet. Mirmelin ollessa nyt 11kk imetystäkään ei ihan joka hetki tarvitse kokeilla, joten pikku hiljaa paitojen ei enää tarvitsisi toimia imetysvaatteinakaan. Varsinaisia luukullisia paitojahan mulla ei ole käytössä yhtään. Kokeilin, mutta olivat niin hankalia lipareineen ettei tullut päälle puettua tai leikkaukset näyttivät jotenkin kököiltä. Yksinkertaiset ratkaisut toimivat useimmiten parhaiten. Kuten tässäkin.
Yksi tällainen erikoisempi printtikangas on tullut hankittua Tampereen messuilta. Se on Outi Santaniemen suunnittelema Mourr, Miau -kuosi, jota saa Käpyseltä. Oman palani olen ostanut Tampereen messuilta. Se pyöri pitkään mulla käsissä kunnes nakkasin sen myyntiin. Eikä kukaan halunnut sitä ostaa, joten päätin että nyt se lähtee kokeiluun. Hieman edelleen mietin onko se liian räikeä. Suuri osa teistä repesi nyt varmaan nauramaan. Harmaa kangas mustilla printeillä, wuhuu! Hurjan repäisevää. En tarkoitakaan värejä, vaan tekstejä. Voinko tosiaan tehdä itselleni paidan jossa lukee "Murr, miau!"? What the hell, antaa mennä vaan.


Pääntie on avonaista mallia ja sen tikkauksiin kokeilin Husqvarnan tikkiä nro 12. Valepeitetikki sopii kivasti pääntien kaitaleen litistämiseen ja idean pääntien huolitteluun löysin täältä Mumintalosta. Samalla tikillä toteutettu myös hihan- ja helmankäänteet. *

*Husqvarna Viking Opal 650 ompelukone saatu lainakäyttöön aiemmin tänä vuonna.

Mitäs mieltä olette uudesta hiustyylistä? Onko teitä muita jotka olette pätkäisseet pitkän tukan lyhyeksi? 22 kommenttia

 1. niin kaunis tukka!! sopii sulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
 2. Ihana ihana tukka!! Ja paidassa sopivasti asennetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina :) Asennetta sopivasti tällaiselle pehmoilijalle :D

   Poista
 3. Näyttää kivalta! tosi paljon aikuisemmalta näytät tuossa tukassa. Vähän kuitenkin arvelinkin et vaatekriisi tuosta seuraa. ;) Lyhyessä ja pitkässä tukassa on iso ero ja kasvot ja yläkroppa tulee ihan eri lailla esiin lyhyessä tukassa. Juurikin nuo isommat kaula-aukot sopii kivasti. Varmasti ois kiva myös semmoinen selkään avautuva kaula-aukko. Hauska muutos kyllä. :) ja mour ja miau on ton tukan kans rock, pitkän tukan kans ei ois ehkä ees toiminut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkään avautuvaa kaavailin kans, se olisi tosiaan sopinut hyvin. Seuraavaan sitten :)

   Poista
 4. Vau! Niin ihana tukka ja ihana sinä! Sanna tuossa sanoi että näytät paljon aikuisemmalta, ja mulle taas tuli ekana mieleen sana tyttömäinen. :) Nätti kummin vain näkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on mun mielestä kans tietyllä tapaa omanikäinen ja tietyllä tapaa nuorentava :D sovitaan että näytän alle kolmekymppiseltä tässä niin ollaan oikeilla jäljillä.

   Poista
  2. Ois pitänyt täsmentää, että näytät jo suunnilleen tai lähes aikuiselta. ;) kovin vanhan näköistä sinusta ei helpolla saa. :)

   Poista
 5. Kivat hiukset! Mulla oli megapitkä tukka reilu 20 vuotta, sen jälkeen vajaan vuosikymmenen eripituinen lyhyt ja jopa megalyhyt rokkitukka, ja nyt taas vaihtelevan pituinen pitkä. Hiuksilla kannatta leikkiä, kuten vaatteillakin :) Olen huomannut saman eli päänteiden merkityksen, kun tukka lyhenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo todellakin. Hiukset kasvaa aina takaisin ja pipokausikin kestää Suomessa koko vuoden tarvittaessa :D

   Poista
 6. Uus tukka sopii sulle tosi hyvin!! Mourr ja miaussa on just sopivasti asennetta sähäkkäämpään lookiin. Ei ollenkaan liian räikeä :) Hyvältä näytät! ♡

  VastaaPoista
 7. Mikä tuo ihana alaosa on?

  Tugga on tosi jees, ihanan raikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alaosa on Vero Modan hame, ostettu varmaan kymmenen vuotta sitten :D Edelleen kiva tulppaanihelma.

   Poista
 8. Kivakivakiva tukka! Minä sahaan viiden vuoden syklein pitkän ja lyhyen välillä, ja huomaan aina että kun hiukset lyhenee, tyyli selkenee. Ja meikkiä kuluu enemmän :) mun haastava kasvatusoperaatio saattoi juuri kaatua, koska onhan toi lyhyt vaan niin magee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ratkoja <3 Sulla on kans kiva lyhyt tukkatyyli, pidän siitä kovasti. Meikkiä tosiaan taitaa kulua enemmän nyt, mutta se on vaan ihan positiivinen asia mulle :D

   Poista
 9. Vautsi mikä tukka! Sopii sulle tosi hyvin! :) ihan alkoi oma hiustenkasvatusprojekti kaduttaa, mutta ehkä mä jonkin aikaa sinnittelen ennen kuin nipsaisen lyhyeksi. :D

  VastaaPoista
 10. Wau, mikä muutos! Säpäkkä ja nuorekas tukka! Sinähän suorastaan sädehdit:)

  VastaaPoista
 11. Upea tukka! Sopii sinulle todella hyvin! :)

  VastaaPoista