STYLE ARC - SANDRA

Tämä nyt ei ole varsinainen kaavakeskiviikkopostaus, koska ei ole ensinnäkään keskiviikko eikä ole kuun viimeinenkään viikko. Lisäksi kaavakeskiviikon kaavat tulevat olemaan pääosin tilattavissa olevia kaavoja, tai sellaisia joista on sekä pdf-, että paperikaava tilattavissa.

Aihe herätti paljon kiinnostusta ja juttu oli yksi luetuimmista tässä kuussa, joten ajattelin vähän starttailla tuota haastetta pehmeällä laskulla. Haasteen tiimoilta lähdin nimittäin kartoittamaan netin kaavatilannetta ja seikkailin Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Brittien saarillakin. Minkälaisia aarteita siellä onkaan majaillut minulta piilossa! Oikeastaan harmittaa, että olen ohjautunut muiden mukana pelkästään junnaamaan pyhään kolminaisuuteen Ottobre-ompelukone-kaavapaperi, kun taas sellaisia mitä oikeasti olisin halunnut tehdä (en vain tiennyt sitä) olisi ollut tarjolla ihan nenän edessä kun vaan olisi osannut olla tarpeeksi fiksu.


Lukijalta saadun vinkin pohjalta (Kiitos Villa Pipo!) tutustuin Style arc -sivustoon ja etsiskelin housukaavoja. Minulla oli joustamatonta mudanväristä housukangasta varattuna uudelle kaavakokeilulle ja googlen perusteella sellaisia oli tarjolla em. kaavayrityksellä. Sandra-kaava popsahti sieltä ja täältä esille ja kivoja housuja olivat naiset sen avulla ommelleet. No pitihän sitten minunkin se tilata, ja hetken päästä printteri syöksi ulos nelisenkymmentä aanelosta. Illan niitä teippailin yhteen ja leikkasin kaavat ja Barcelonan pelin aikana ompelin kasaan. Meidän mies on intohimoinen jalkapallo(penkki)urheilija, joten aika monet housut on tullut ommeltua espanjankielisen selostuksen pyöriessä taustalla. 

Sinne kannatuslaulujen sekaan sopi seuraavat fraasit: " Kato kulta, eiks istu hienosti?!", "Nyt se vetskari on väärän värinen!" ja "Nyt ne on valmiit." Mies mutisi vastauksia ja totesin, että parempi että hehkuttelen näitä huomenissa päivänvalossa.


Kaava oli helppolukuinen tällaiselle joka oli ommellut jo neljät housut, mutta ihan aloittelijalle englanninkieliset ohjeet ovat varmasti tarpeen.  Otin vähän vapauksia taskuvuorien kanssa, koska halusin oikaista yhden työvaiheen. Näinkin ovat ihan perushousut.Sori takapuolikuvat, mutta eihän näitä muuten pysty arvioimaan. Jokainen tietää, että housujen pitää istua takapuolen kohdalta eikä saa jäädä väljyyttä alle tai sinne jonnekin. No nyt on ihonmyötäiset housut oikeilla väljyyksillä. Edestä vyötärö nousee tarpeeksi korkealle (12 cm vetskari!) ja takaa ei vilku tarakat. Täydelliset housut siis lapsiperheen elämään, kun joutuu viettämään aikaa enemmän polvillaan kuin seisoskellen. Niukasta lookista huolimatta nämä ovat varsin mukavat. Sen takaa hyvänpituinen vyötärökaitale. Kerrankin sopiva tällaiselle jolla ei tiedä mistä vyötärö loppuu ja lantio alkaa...Ainut miinus tulee lahkeenpituudesta. Onneksi mittasin, sillä näissä lahje olisi ollut liian lyhyt muuten. 10 cm lisäsin pituutta haarasta nilkkaan. Nyt on vielä vähän kutistumisvaraa jos vielä pesussa menisivät kasempaan. 


Edessä oleva sepalus onnistui hyvin ja tosiaan jouduin purkamaan jo ommellun vetskarin irti kun aamulla näitä sovittelin. En ollut tyytyväinen väriin ollenkaan. Vaihdoin myyjän kehoituksesta huolimatta tilalle tavallisen farkkuvetskarin. Aluksi näissä oli beige vetskari, joka pilkisti välillä esille. Ihan karsee, eikä pystynyt ollenkaan sitä katsomaan. Nyt tummemmalla vetskarilla ongelma hävisi. Mut ei se silti poista sitä ajatusta, että kaivattaisiin kyllä hieman enemmän värikarttaa housun vetoketjuihin. Kyllä niitä muitakin tehdään kuin perusfarkkuja. 

Kiitos kun luit koko postauksen :) Jatkossa kaavakeskiviikkopostauksissa perehdytään vielä seikkaperäisemmin kaavan ongelmakohtiin ja arvioidaan ihan taulukkomuodossa kaavan toimivuutta. Kaava onkin mulle jo matkalla. Peräti maapallon toiselta laidalta :) Sitä odotellessa! 
18 kommenttia

 1. Joo, nää on hyvät. Sopii ja näyttää hyvälle :)

  VastaaPoista
 2. No ny onnistu ja heti ekalla kerralla, hyvält näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tässä kaavassa on ihan pystysuora tuo etuhaarakoukku. Siinä aiemmassa se oli kalteva. Siinäkö ero?

   Poista
 3. Onpa istuvat housut! Kiitos kaavavinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :) Hyviä vinkkejä olen saanut paljon itse joten kiva antaa niitä myös muille :)

   Poista
 4. Kaavamääritelmä "Kerrankin sopiva tällaiselle jolla ei tiedä mistä vyötärö loppuu ja lantio alkaa..." iskostui kyllä takaraivooni. Samoin se, että vyötärönkorkeutta on riittämiin. Hyvännäköiset housut ja ennen kaikkea istuvat sellaiset. Onnea onnistumisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanne-Maija :D Joskus aikoinaan oli ihan kompleksikin tästä vartalonmuodosta. Nykyään olen sujut, ja osaan tai ainakin yritän korostaa parhaita puoliani. Huumorilla mennään myös paljon.:)

   Poista
 5. Kommentoinpa nyt tännekin. Tosi kauniisti istuvat ja valmistetut housut!

  VastaaPoista
 6. Samaa sanoisin kuin muutkin, eli kauniit ja upeasti istuvat housut. Itse en ois osannut hahmottaa siitä kaavan myyntisivulla olevasta kuvasta että tulee noin hienot. Piirroskuvat usein hämää, ja yleensä haluan nähdä valokuvan oikeen ihmisen päällä ennen ostoa. Toki tuossakin oli muutama ostajien mllikuva, mutta he olivat aika eri mallisia kuin sinä, että ei silleen ollut apua. Hienosti uskallettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo kaavan myyntisivun kuva oli ehkä sellanen...vähän tätimäinen? mutta sitten taas löysin haulla ihan kivoja :D Onneksi tuli testattua.

   Poista
 7. Oh, miten nopeaa toimintaa:)! Aivan mahtava juttu, että löysit itsellesi toimivan housukaavan! Upeasti istuvat ja kauniit housut! Alkuun pähkäilin kovasti noita kokoja, ja 6 on minullekin juuri passeli (olen ommellut siis culottesit ja jumpsuitin). Ja noista ohjeista, ne todellakin on yksinkertaistetut. Yritän parhaillaan saada StyArcin villakangastakkia kasaan ja aika paljon olen joutunut etsimään selvennyksiä ohjeisiin netistä, varsinkin vuoritukseen. Ihmettelen myös että kaavoissa ei ole esim. selkeitä merkintöjä ja mittoja käänteistä..mittailua mittailua siis..Ohjeista tosiaan toivoisin vähän yksityiskohtaisempia. Kaavat sopii aloittelijoillekin mutta ohjeet ei..:D Ja kiitos kun teet näitä kaavatestauspostauksia, tykkään! (tutkailin muuten sitä kaavakeskiviikon mekko -kaavaa, se on kyllä nätti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo 6 oli mysteeri koska en todellakaan mielestäni ole kokoa 32. Ainakaan Suomessa. Mutta siis onneksi vertasin mittataulukkoon ja vielä lopuksi kaavaan mun yksiä kaupan housuja. Koska olivat samaa kaliiberia, niin uskalsin leikata. Kyllä olisi harmittanut vaihtaa kokoa isompaan kun olin jo ehtinyt printata ne kutoskoon kaavat.

   Poista
 8. Vau onpa tosi kivat! En kyllä ollenkaan ajatellut sun olevan vyötärötön. Kai se on tuo hoikkuus, joka susta tekee linjakkaan. Ja hyvät asuvalinnat! Jään seuraamaan mielenkiinnolla kaavakeskiviikkojen antia. Huippu postaussarja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se varmasti on se mikä hämää, ja pituus. Olen 169 cm pitkä. Kiva kun seuraat kaavahaastetta. Siitä tulee mielenkiintoista :)

   Poista
 9. Vihdoinkin ehdin paneutumaan tähän kunnolla (argh ruuhkavuodet..). Selasin tuota style arcia ja ihan huippuhyviä kaavoja! Tosi monta hyvää löytyi, harmi vaan että aika hintavia. Mä kun tuskin tekisin yhtä mallia enempää kuin sen yhden niin kirpaisee kyllä. Tuollaisia housuja kyllä menee monet joten se on hyvä ostos, varsinkin kun sait noin kauniisti istuvat! Nätti uusi banneri myös, btw. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintavia olivat kyllä, jos kokeilee vaan kerran. Itellä onneksi sattui nyt hyvä tuuri kun löytyi kerralla hyvä. Tosin, on niitä kympin kaavalehtiäkin tuolla tullut ostettua ja joistakin ei yhtään kaavaa ole piirretty. Se on yhtä hukkaan heitettyä rahaa se... Mua jäi kutkuttamaan stylearcilta pari muutakin kaavaa. Ehkä uskallan testata vielä niitäkin :)

   Poista