GROOVE DRESS

Jää-tä-vää! Ei mekko eikä kaava vaan ilma! Saisi tulla jo lämmintä mun puolesta. Kekkaloin ulkona uudessa mekossani ja kyllä tuli ikävä villasukkahousuja ja talvitakkia. Enkä muuten pyörinyt tuolla ulkona naapurien naurettavana turhan takia. Tänään nimittäin ajattelin esitellä teille mun viimeisimmän ompelukseni: petroolinsinisen viskoosimekon.


Ilmeisesti olen taas ollut vailla jotain säpinää vaatteiden teon suhteen kun ilmoittauduin vapaaehtoiseksi erääseen kaavaprojektiin. Me saatiin porukalla juuri toissapäivänä uuden uutukainen kaava Made It Patternsilta. Sen pohjalta ompelin petroolin sinisestä viskoositrikoosta kaavanmukaisen naisten Groove dressin koossa 10. Sen idea näkyy tässä sivukuvassa. Takaa pidempi ja edestä reilusti lyhyempi kellotettu helma laskeutuu mukaillen vartaloa. Kaava vaati ehdottomasti yksivärisen trikoon, sillä laskeutuva helma takana olisi paljastanut muuten valkoisen pohjakankaan ---> Ei hyvä ollenkaan! Kaavaan sisältyi myös monia eri pääntievaihtoehtoja, joista itse valitsin laskeutuvan tuubikauluksen. Hihat tein pitkänä, koska kangasta riitti niihinkin.  


Ohjeeseen ei kuulunut vyötä, mutta koska en tuntenut oloani täysin kotoisaksi valtoimenaan heiluvassa helmassa päätin kietaista jämäkankaasta leikatun soiron vyöksi. Päihin laitoin ihan vaan solmut. Rohkeammat pitäköön helmaa vapaana. Ehkä minäkin uskaltaudun joku päivä kokeilemaan sitä vähän boheemimpaa vaihtoehtoa. Löytyiväthän ne sukkikset ja takki, plus muut tykötarpeet päälle kun otin näitä viimeisiä kuvia. Musta villakangastakki on myös omatekemä ja se on valmistunut vuonna 2013. Se on sellainen kietaise kiinni ja pidä -tyylinen takki. Helppo vetäistä aina minkä tahansa asun päälle. Kaava on jostain vanhasta Burdasta. 

Ja hei, kohtahan on muuten kaavakeskiviikonkin aika! Kuulumisiin :) 


26 kommenttia

 1. Ihana mekko, hyvä kun tungit mukaan kokeiluun :D Tykkään tästä erilaisesta linjasta, sopii sulle tosi hyvin ja mikä väri!!! Itsekin laittaisin tuohon vyön. Miten ois kevääksi leveä konjakinvärinen nahkavyö, kun ne on taas uudelleen muotia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä tykkään osallistua ja kun kysytään vapaaehtoisia niin yleensä aina lähden mukaan jos ei muuta ole jo sovittu :D Väristä pidän itsekin. Konjakin sävy onkin hyvä vinkki tän värin pariksi :)

   Poista
 2. Hieno mekko ja väri! Hyvin ymmärrän vyönkaipuun, mutta pitkällä ja hoikalla on toki mahdollisuus liehutella ilman vyötäkin ja silti näyttää upealta. Viskoositrikoo on kyllä aika painavaa, joten voi tuntua mukavammalta kun vyö hiukan hillitsee alaspäin valumista. Voisin kokeilla itsekin, ehkä erilaisella kauluksella. Olen kyllä sen verran pätkä, että tuo pitkä takahelma menisi varmaan laahuksena perässä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juuri siksi ehkä kaipaan tähän vyötä joka tuo ryhtiä. Fiksua olisi ollut valita tähän joku kevyempi neulos :P Tässä mallissa tosiaan oli vaihtoehtona pyöreä, avara, kapea, kaulus ja huppu. Valinnanvaraa riitti :)

   Poista
 3. Upealta näyttää sinun päälläsi<3

  VastaaPoista
 4. Näyttää hyvältä ja väri on ihastuttava. Itselleni ei kyllä tuollainen malli sopisi kun olen niin lyhyt, mutta sulle sopii ihan ilman vyötäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minustakin tämä pitäisi lyhyemmillä olla vähän eri mittasuhteissa. Varmasti helposti tuleekin se mörkövaikutelma leveydestä (ja pituudesta).

   Poista
 5. Tämä mekko sopii sulle todella hyvin.

  VastaaPoista
 6. Tästä tuli hieno. Mä en ole vieläkään saanut piirrettyä kaavoja ees..

  VastaaPoista
 7. Väri on upea ja malli sopii siulle! Lämpimiä oottelen minäkin :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kivan mallinen, hyvältä näyttää ilman vyötäkin! Tykkään tosi paljon tuosta helman pituudesta, että on takaa pidempi. Jos vielä kaulukseen on useampi vaihtoehto niin aika jees kaava! Mulla taitaa muuten olla just samanlaiset kengät. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mä en ylläty :D meillä on aika samanlainen maku! Mutta joo, helman pituus on munkin mielestä sopiva nyt kun olen tottunut tuohon takaliehukkeeseen :)

   Poista
 9. Kaunis ja minusta tulee paremmin edukseen ilman vyötä, mutta ymmärrän kyllä, että voi olla hassu olo valtoimenaan olevan mekon kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Suunnittelijakin oli sitä mieltä että ilman vyötä ehdottomasti. Helmaa on vaan niin tooodella paljon ja vaatii totutttelemista kulkea ilman vyötä.

   Poista
 10. Tämä on kyllä tosi nätti ja näpsäkkä, sopii sulle kauniisti (mikä sulle nyt ei sopis :)). Huomasinkin jokin aika sitten Instan puolella, että kaavatestaajiakin haettiin tuohon malliin. Mulla on Madeitpatterns:n pari lasten kaavaa oottanut jo syksystä, erottuvat minusta kivasti massasta, joten maltoin ostaa. Tulosta ja teippaa -yhtälö on vaan mulla sellainen, että viivästyttää aina hirveästi projektin alkua, ihan ikuisuuden nytkin :). Joo, todellakin lumet vois sulaa ja lämmintä tulla tilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiinnostaisi myös muut MadeitPatternsit. Vaikuttivat uudenlaisilta ja lastenkin vaatteet ovat muuta kuin sitä perushuttua :)

   Poista
 11. Tyylikäs mekko ja erityisen kaunis tuo helma-alue. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka :) Tää oli kyllä ihan hauska kokeilu.

   Poista
 12. Oh miten upea ilmestys! Naapurinne on päässyt seuraamaan aitiopaikoilta ihan oikeaa muotinäytöstä:) Mielettömän kaunis mekko! Sopii sinulle niin malliltaan kuin väriltään ja ilman vyötä ja vyön kanssa. Edellisen postauksen kommentointi hieman keskeytyi, mutta olin sitä sanomassa, että miten hienosti olet saanut rakennettua itsetehdyillä vaatteilla toimivan kokonaisuuden. Sinulla on selkeä ajatus siitä, millaisia vaatteita haluat itsellesi ja joissa parhaiten viihdyt:) Erityisesti tykkään asujen yhdisteltävyydestä ja sitten osaat vielä säväyttää tällaisilla luomuksilla:)

  VastaaPoista
 13. Upea mekko, sopii sulle todella hyvin :) Minusta mekko näyttää jopa paremmalta vyön kanssa.

  VastaaPoista
 14. Kivan erilainen taas. :) Tykkään tästä enempi vyön kanssa. Oon ite aina vierastanut tuollaisia pidempiä takahelmoja, kun mun mielestä se saa jalkani näyttämään vieläkin luihummilta ja pidemmiltä. Tästä ei kuitenkaan tuu sellaista vaikutelmaa sun päällä.

  VastaaPoista
 15. Tyylikäs mekko! Vyön kanssa ehkä tykkään minäkin tästä enemmän, vaikka hyvälle näyttää ilmankin. Tämä väri on yksi minun lemppareista, onko kangas EK:sta pakalta? Mielenkiintoinen kaava, minä olen ollut tosi huono käyttämään nettikaavoja (tai no kovin paljoa lehtienkään kaavoja), mutta toisi ihan kivaa vaihtelua ompeluun kokeilla joskus.

  VastaaPoista