ILTALAUKKU - VANHASTA UUSI

Juhla-asuni sain valmiiksi eilen ja huokaisin helpotuksesta. Tein vielä siihen ihan pikkuruisia muutoksia, kuten lyhensin muotolaskoksia aavistuksen. Lopputulos on vieläkin parempi. Kiitos vaan muutosehdotuksesta :) Ja heti perään tuleekin tämä toinen postaus, mitä jo vähän lupailin eilen. 

Tänään kävin etsimässä asuun sopivia korviksia ja samalla katselin juhlalaukkuja sillä silmällä, josko niistä olisi ollut uuden mekon kaveriksi. Kivoja oli vaikka miten paljon, mutta päätin kuitenkin ostaa itselleni vähän isomman laukun ja tehdä juhla-asun pariksi itse vanhasta muokkaamalla uuden laukun. Hei, kelataanpa takaisin. Siis mitä? Ostaa isomman laukun? Joo, myönnän. Tuli sorruttua oikein isomman kaavan mukaan ja ostinkin pitkäaikaisen haavelaukkuni. Siitä kuva tuossa postauksen lopussa. Perustelin kuitenkin itselleni tämän niin, että sille isolle laukulle mulla on jokapäiväistä käyttöä kun taas juhlalaukkua käytän todella harvoin. Että oikeastaan ihan hirveä säästöhän tässä nyt tuli tehtyä, kröhöm...Mulla oli vanhojen tansseihin ostettu laukku, jolle käyttökertoja oli löytynyt tasan sen yhden verran. Purin koko laukun atomeiksi ja otin siitä magneettilukot ja käytin tukimateriaalit sellaisenaan uuteen laukkuun. Oli ihan hirveän mielenkiintoista purkaa ja tutkia mistä laukku oli tehty ja mitä materiaaleja sen sisälle kätkeytyi. Pahvia, liimaa ja foamia oli käytetty urakalla. Ompelukoneella oli ommeltu vain muutama juttu ja laukku oli koottu yhteen ihan liimaamalla. Mulla ei ollut jemmoissa mitään hyvää kontaktiliimaa, joten päätin ommella vuorin ja päällisen sekä piilopistoilla koota laukun viimeisen sauman kiinni. 

Fiksuna olisin miettinyt loppuun asti, että missä kohtaa ne magneettilukot kannattaa kiinnittää laukkuun. Nyt jouduin laittamaan päällisläpän läpi toisen lukoista ja peittämään kiinnitysmutterin sitten jollain koristeella. Käytin tässä pukuun yhtenä koristevaihtoehtona ostamaani kukkaiskangasta, jonka ompelin läpän päälle ihan käsin. Sen voi vaihtaa halutessaan johonkin neutraalimpaan.


Alkuperäisessä laukussa oli olkahihna, mutta tästä jätin sen pois. Tykkään kantaa laukkua ihan kädessäni joka tapauksessa. Rannehihna olisi ollut yksi hyvä vaihtoehto tietenkin.


Kovin söpöltähän laukku näyttää tuon uuden ja isomman ja mustan Armani Jeansin laukun vieressä.Vanha Guessin iso käsilaukku saa nyt väistyä tämän tieltä ja konjakin värinen italialainen nahkalaukku saa vielä jäädä pikkulaukukseni. Vielähän olisi tilaa parille muullekin laukulle...

11 kommenttia

 1. Hieno tuo uusi laukku häihin! :)

  VastaaPoista
 2. Oho, hieno muutos! Tulipas laukusta tyylikäs ja raikas! Kivalta näyttää myös tuo ompelemasi juhla-asu - etenkin vyötärö koristeineen on kaunis. :)

  VastaaPoista
 3. Innolla odotan varsinaisia tälläytymiskuvia. :) Ihanat korut ja laukussa kivasti ilmettä ja koristeita suht yksinkertaisen (malliltaan siis) mekon rinnalle.

  VastaaPoista
 4. Hieno laukun muodonmuutos ja upea asu tulossa :)

  VastaaPoista
 5. Vautsi! Juuri viime kerralla EK:ssa käydessä mietin mitä tuosta kukkaiskankaasta oikein voisi ommella :)

  VastaaPoista
 6. Kiva, että oli apua :). Laukun riisuttu rakenne näyttääkin mielenkiintoiselta ja uusi ( tai uudet) laukku on upea. Vitsi toi hörsyläkangas on hienoa, sitä ei tosin minusta täällä päin ollut kyllä tuossa väriparissa.

  VastaaPoista
 7. Kaunista tuo hörsyläkangas. Hienosti sait kyllä tuunattua uuden ilmeen laukulle, melko mielenkiintoinen rakennelma tuolta pohjalta löytyy:) Upea on tuo uusi isompi laukkukin:) Tulet näyttämään niin upealta juhlissa:)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva idea! Tykkään kukkakankaasta, se tuo heti vähän ilmettä laukulle.

  VastaaPoista
 9. Tämä laukku sopii tosi hyvin siihen sinun juhlamekkoosi! Hieno muutos. Ja uusi ostos myös <3! Minä rakastan laukkuja, niitä ei voi olla liikaa ;).

  VastaaPoista