"MERCERÍA MARGARITA" - LOS BOLICHESIN PIENI KÄSITYÖPUOTI

Nyt seuraa matkavinkkiä käsityöharrastajalle. Viime reissulla Espanjaan perehdyin Calellan kangaskauppaan, joten tapani mukaan päädyin selvittämään meidän reissualueen tarjontaa tälläkin kertaa. Ensimmäisenä sain vinkkiä Espanjan Los Bolichesin kylän kirkon vieressä sijaitsevasta pienestä ompelutarvikekaupasta. Meidän asunto sijaitsee viereisessä Carvajalin kylässä, joten matkaan lähdin junalla. 

Kaksi asemaa myöhemmin astuin ulos junasta Los Bolichesin asemalla ja kävelin pari korttelia päästäkseni kaupalle. Se onkin sen verran vanhan koulukunnan kauppa, ettei siitä löytynyt mitään nettisivua josta olisi osoitetta voinut selvittää etukäteen! Kirkon nimestäkään ei ollut sen tarkempaa tietoa. Mutta onneksi on Google street view! Sillä "kävelin" etukäteen ristiin rastiin Los Bolichesin katuja ja etsiskelin mahdollisien kirkkojen viereisiä kauppoja. Erään kaupan ikkunassa näkyi lankakeriä, joten uskoin löytäneeni oikean paikan. Näillä koordinaateilla kauppa löytyikin ihan Parroquia Virgen del Carmen y Santa Fe -kirkon vierestä.Olen merkinnyt kaupan sijainnin karttaan suunnilleen. Kunhan löydät tuon em. kirkon, niin se kauppa on näkyy kyllä ihan siinä viereisellä kadulla. Kirkon pihan edustalla on myös kahvila, joten muu seurue voi jäädä siihen vaikka istuskelemaan siksi aikaa kun piipahdat liikkeessä. Kauppa on todella pieni. Suunnilleen neljä neliömetriä kätkee sisälleen vaikka mitä langoista nappeihin. Lankapuolella valikoimassa oli ainakin Katian merinovillasekoitteita ja akryylilankoja. Myös muutama virkkauslanka näytti kuuluvan valikoimiin. Kaupan katon rajaan oli kätketty varmaan sadoittain erilaisia ricrac- ja koristenauhoja, sekä kaapeista löytyi pitsikoristeita varmaan loppuelämän tarpeiksi. Lisäksi oli ristipistotarvikkeita sekä jonkun verran ompelutarvikkeita (lankoja, neuloja), sekä yksi seinällinen nappeja. Kankaita en huomannut kysyä, mutta niitä ei näkynyt esilläkään. Uskoisin valikoiman painottuvan siis enemmän lanka- ja ompelutarvikepuoleen.

Kaupan henkilökunta puhui hyvää englantia ja osasi neuvoa minua kun kyselin lisäkysymyksiä ostamistani langoista. Jouduin kertaalleen palaamaan liikkeeseen vaihtamaan ostamani pyöröpuikon ja tämäkin sujui ongelmitta. Aika hauska ja sympaattinen liike, joka on ainakin piipahtamisen arvoinen!

4 kommenttia

 1. Hei!
  Missä tuo Calellan kangaskauppa on ja millaiset valikoimat.
  Terveisin klaara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Calellan kauppa on nimeltään Puntades ja sijaitsee Calellan kaupungissa lähempänä Barcelonaa. Tässä niiden nettisivut :) https://www.facebook.com/puntadesonline/

   Poista
 2. Tuollaiset kaupat on kyllä ihan aarteita. Tosi kiva käydä ulkomailla myös aina katsastamassa tarjontaa. Monesti ainakin itse olen saanut juuri tuollaisista pienistä kaupoista parhaan ja ystävällisimmän palvelun :).

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavan näköinen puoti! Tuolla saisi varmasti ajan kulumaan..:)

  VastaaPoista