ILONA


Saippuakuplakangas. Pallokangas. Ilmapallokangas. Siinä mielikuvia, mitä tämä Ilona-kuosi herätti meidän lapsissa. Se on leikkisä ja erilainen, koska pohja ei ole valkoinen vaan beige. Joku joskus sanoi, että on melkein mahdotonta tehdä eriväriselle pohjalle printtiä, koska kuvio tulisi halkeilemaan. En tiedä miten tämä on tehty, mutta ei näytä siltä että se alkaisi halkeilemaan. Sen sijaan minusta tämä on yksi Noshin parhaimpia kuoseja ja juuri siksi, että sen pohja ei ole valkoinen. 

Sen puuteriset sävyt tuntuvat sopivan meidän lapsille tosi hyvin. Mustaa on vain ripaus, mutta silti se tuntuu hallitsevan tätä kuosia. Ehkä jos jotain muuttaisin, niin korostaisin noita kolmea muuta sävyä printissä. Kokonaisuutena kuosi kuitenkin miellyttää silmääni erityisen paljon. 

Tytölle tein Climbing Flowers -kaavalla (Ottobre kids 6/14) koossa 116. Pidensin vähän helmaa ja hihaa, koska kankaasta riitti siihen hyvin. Inhoan muutenkin soiroja, jotka jäävät leikkuun ulkopuolelle. Niiden jatkokäyttäminen on vaan niin tuskallista, puhumattakaan säilytyksestä. Tekisi mieli vain kipata ne roskikseen. Kaava on myös ihan nappilöytö. Meidän hoikkanen neito ei näytä siltä, että hänellä olisi päällään säkki vaikka hihaa on laskettu reilusti. Väljyyttä on, mutta kaava toimii silti loistavasti. Taskut ovat keskellä edessä. Niitä saatan suurentaa vähän seuraavaan. Se on jo paljon, jos käytän kaavaa toistekin. Yleisimmin ruttaan käytetyn kaavapaperin roskikseen, etten kokeile sitä enää toiste. Tämä pääsee jatkoon ihan ehdottomasti. 
Pojan paidassa (Panda & Xprint, Ottobre kids 3/16) kokeilin käyttää niitä kuuluisia jämätilkkuja jotenkin järkevästi. Uskon saaneeni aikaan jotain ihan fiksua, sillä tilkkuvaatteissa on helposti se vaara, että lipsahtaa mauttoman puolelle. Tikkauslangan valitsin Ilona-kuosin pohjan mukaan, hihat ja takaosa on nuden väristä trikoota. Pääntien kanttaus ja sivujen tehostesoirot (tän kaavan juttu) ovat samaa turkoosia. Harvoin näkee niin iloista ilmettä pojalla kuin tämän paidan kohdalla. Hän jopa itse ehdotti, että "Äiti, mennään kuvaamaan tää paita, jooko!?".  

Valitsin koon 104 suunnilleen samanpituiselle ja normaalipainoiselle jässikälle. Seuraavaan paitaan teen vähän pidemmän helman.


Näidenkin vaatteiden valmistumista on voinut seurata Ompelumanian puolella. Kiitos kaikille mukaan liittyneille :) 

5 kommenttia

 1. Minusta tuo sivukaitalepaita on juurikin siksi hyvä kaava, että siihen saa uppoamaan näppärästi aika pieniäkin tilkkuja. Eikä missään tapauksessa ole mauton tuo tekemäsi tilkkupaita. Tilkkujutuilla kyllä menee helposti överiksi, jos yhdistelee mitä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiin minustakin tosi hyvä kaava. Ja erilainen. Kerrankin uudesti keksitty paitakaava :)

   Poista
 2. Täytyypä kokeilla molempia kaavoja! Kivan näköisiä!
  Mutta hei, minne jäi kaavakeskiviikko? Se oli niin kiva idea ��
  Sus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Huhtikuu me oltiin Espanjassa ja en ehtinyt tehdä siihen tarpeeksi ajoissa maaliskuussa kaavatestausta. Toukokuussa pitäisi tulla suunnitelmien mukaan uusi postaus juttusarjaan liittyen :)

   Poista
 3. Tosi hienot ja kuosi miellyyttä kyllä silmää! Täällä olen tuskaillut pääntien resorikanttauksien kanssa, pitkästä aikaa ompelen lasten trikoovaatteita:) En muista milloin viimeksi olen ommellut peittarilla, ja tuntuu et oon unohtanu kaikki säädöt. Venyttää resorin ihan muodottomaks. Taidanpa kokeilla ihan ompelukoneella. Kuten tuossa turkoosissa?

  VastaaPoista