KAAVAKESKIVIIKKO OSA 4: MELKEIN NOWASTE-MEKKO

Kaavakeskiviikkopostauksia kaivattiin, koska huhtikuulta jäi välistä. Olen vähän kahden vaiheilla jatkanko projektia vaiko ei. Ensimmäinen tuntui olevan suosittu, kun taas sitten pari seuraavaa on jäänyt vähemmälle innostukselle. Toisaalta en tiedä onko se kaavan vika, vai mistä on kiinni, mutta omaan innostukseeni se on vähän vaikuttanut. Huhtikuun juttu jäikin välistä meidän reissun takia, mutta nyt toukokuussa jatketaan kuitenkin vielä toistaiseksi kaavantestauspuuhissa. Ja kappas vain, jopa päivää etuajassa! 

Teiltä tuli myös toivetta ilmaiskaavoihin, joten saamanne pitää. Otin testiin Pinterestistä löytyneen melkein zero waste -kaavan. Alkuperäinen ohje on ilmeisesti turkiksi (?), joten kuvista katsomalla koitin tehdä tätä vaatetta. Olin ymmärtänyt, että kaava oli tarkoitettu joustamattomalle. Kokeilinkin heti alkuun yhtä AnnaKaBazaarilta tilaamaani kangasta ja leikkelin pahaa aavistamatta uudella kaavalla mekkoa. Tässä kohtaa olisi pitänyt soida ne hälytyskellot ja mitata hihanleveys. Valmis mekko nimittäin ei todellakaan mahtunut suurien habojen (huutonaurua!!!) ympärille, joten se meni ufokasaan odottamaan uutta nousuaan. 


Sen jälkeen tartuin Euriksesta ostamaani trikookankaaseen, joka kaukaa katsottuna näyttää pilkulliselta, mutta lähempi tarkastelu osoittaa pilkkujen olevan sateenvarjoja. Tykkään tästä tosi paljon sen pienen kuosin takia. 


Nyt päästiinkin jo hyvään lopputulokseen. Joustavasta viskoosista tehtynä mekko sopi päälleni hyvin. Käänsin framillonin avulla ja helma ja hihansuut kääntyivät kaksoisneulalla. Vyötärön kohdalla olisin joka tapauksessa käyttänyt vyötä, joten ompelin nurjalle kuminauhan kuromaan väljyyttä. Tästä tuli just bueno kesämekko rentoon kotoiluun ja kaupunkitsuppailuun.


Kaava näyttää tältä. Suunnilleen metrin pätkästä saa tehtyä s-m -kokoisen kesämekon, joten kankaan menekkikään ei päätä huimaa. Kannattaa valita laskeutuva kangas, ja mielellään sellainen jossa on joustoa sillä hihat leikataan väärään langansuuntaan normaaliin verrattuna. Lisäksi kuosin pitää olla kahteen suuntaan sommiteltu, ettei takapuolelle humpsahda kuviot nurinniskoin. 

Kiitos muuten edelliseen postaukseen tulleista kommenteista ja huimista lukumääristä :) 


17 kommenttia

 1. Voi miten kaunis! Tuollaisia kuoseja toivoisin itsekin bongaavani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Aika harvassa tosiaan näin pienikuosiset "kärpäsenkakka"-kankaat. Mutta mä tykkään :D

   Poista
 2. Oi, tämähän on tosi kivan mallinen ja oloinen! Pitääkin harkita, että itsekin tekisin yhdestä palalaarin joustavasta viskoosista tällaisen. Jatka ihmeessä sarjaa, mä oon ainakin tykännyt todella paljon näistä kaavatestailuista! :)

  VastaaPoista
 3. Kivalta vaikuttava kaava! :) pitää laittaa kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Toivottavasti kuvasta sai selvää... Alkuperäinen ohje löytyy onneksi myös tuolta postauksen alusta linkin takaa.

   Poista
  2. Vaikka kuinka mittailin hihoja niin köpelösti kävi mullekin joustamattoman viskoosin kanssa. Lopulta päädyin lyhentämään hihat kyynärpään yläpuolelle ja ompelin hihan alasaumaan kiilan. Tuli tosi hyvä eikä kiila erotu mun pienikuvioisesta kankaasta ainakaan mihinkään. :)

   Poista
 4. Ihana on mekko, tuon sä arkikäytön lisäksi asustettua tosi kivasti vähän hienompaan tilaisuuteenkin siroilla korkkareilla sun muilla. :)

  VastaaPoista
 5. Hirmuihana kangas! Minä olen jotenkin nyt ihastunut noihin pikkukukkaisiin. :) Sopii sinulle hyvin tämän mallinen mekko. Jatka ihmeessä kaavakeskiviikkoja. Minusta on ollut kiva niitä seurata. Ja nimenomaan tällaiset ilmaiskaavat ovat plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka :) Ilmaiskaavoja on varmasti luvassa jatkossakin.

   Poista
 6. Kaunis mekko! Ja ihana tosiaan tuo pieni kuosi (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Tällaisia olisi kiva löytää lisääkin. tuntuu aikuisten kuosit olevan tosi isoa kuosia aina, jotka taas ei mulle yleensä sovi.

   Poista
 7. Hurjan nätti mekko ja hieno kangasvalinta! Onnistunut kokeilu siis ja vieläpä ilmaiskaavalla:) Minä vähän jo odottelinkin, että onko kaavakeskiviikko -sarjaan tulossa jatkoa:) Jatka ihmeessä jos intoa riittää, minä ainakin odotan mielenkiinnolla mahdollisia tulevia kaavatestailuja:)

  VastaaPoista
 8. Moikka! Oon yrittänyt monta kertaa kommentoida mutta tekniikka vastustanut. Kiitos hyvästä blogista! Olen jo pitkään seurannut. Oon pitkälti samassa elämäntilanteessa kuin sinäkin ja samaistun moniin juttuihisi. Lasten vaatteiden myötä olen alkanut ompelemaan myös itselleni, kun oon kyllästynyt kohtuuhintaisten ostovaatteiden huonoon laatuun. Myös oma tyyli (iän myötä?) muuttunut. Täältä olen saanut paljon ideoita ja inspiraatiota, vaikka toteuttamisaika aina kortilla ja paha itsekriittisyys hidastaa (nimenomaan itselle ompelua). Tavoitteena helposti yhdisteltävät, laadukkaat ja ajattomat vaatteet. Toivottavasti jatkat myös kaavakeskiviikkoa. Mukavaa kesän alkua sinulle ja perheellesi! T. Aamu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos kiitos Aamu sulle mukavasta kommentista <3

   Poista