KESÄISTÄ VAATETTA

Olen huomannut, että itselle ei vaan kerta kaikkiaan ole juuri ommeltavaa. Pärjäilen oikein hyvin vanhoilla vaatteillani ja tuntuu tyhmältä tehdä vaatetta vain tekemisen ilosta. Lapset sen sijaan kaipaavat vähän kaikenlaista. Kymmenen senttiä viime kesästä venähtänyt tyttö varsinkin on uusien vaatteiden tarpeessa. Jotkut teistä malttavat jemmata kivoja kuvia ja postailla niitä harvakseltaan. Sitten on meitä, jotka elävät fiiliksen mukaan ja postaavat kun siltä tuntuu. Nyt näitä lastenvaatteita bloggailen vähän enemmänkin peräjälkeen. Koittakaa kestää.


Espanjasta ostetusta puuvillakankaasta ompelin tytölle hameen. Tämä on ostettu Galerias Madridista. Mulla oli tätä puuvillakangasta metrin verran ja pesun jälkeen se kutistui kymmenisen senttiä. Alaosa hameesta on 45 cm korkea, ylempi noin 25. Lisäksi leikkasin vyötärökaitaleen kankaan yläreunasta ja pujotin siihen kuminauhan. Ylempään röyhelöön ompelin kirppikseltä ostettua pitsiä. Syötin sitä hieman ommellessa, ettei se kutistu ja vedä kuprulle. Hameessa on nyt kasvamisvaraakin jonkun verran, jos neiti vaikka päättää kasvaa jälleen kymmenen senttiä ensi kesään mennessä. Esikuvana tähän hameeseen on Viileä Venla, jolla on "siisti staili". Ja äitihän tekee kun tytär pyytää.Poika sai uusimman ottobren 3/16 kaavalla leikatut shortsit. Ovat kokoa 104 ja minusta kaava on aika pientä ja kapeaa mitoitusta. Nämä on tehty trikoosta, mutta jos tekisin joustocollegesta pitäisi leveyttä hieman lisätä. Jätkä sai itse valita värin shortsien resoreiksi ja nauhaksi. Minusta hänellä on oikein hyvä värisilmä. 

Kiitokset edelliseen postaukseen tulleista kommenteista. Huomaan, että Nosh taitaa olla monen muunkin suosikki! 

ps. Ensi viikolla me järkätään Ompelumaniassa avajaisviikko jolloin on luvassa tarjouksia ja arvontoja. Jos et vielä ole meiän ryhmän jäsen, niin nyt on hyvä aika liittyä. 

4 kommenttia

 1. Tuommoset hamoset on PikkuNeideille niin suloisia. Täällä vähän samam probleema: oma vaatekaappi on aikalailla täynnä - mitään uutta en tarvis - silti olisi kiva ommella itselle. Sen sijaan uusia kesävaatteita meillä tarvis niin IsoVeliKoulupoika kuin Kuopuskin. Molemmat ovat kasvaneet ihan liian isoiksi viimekesäisiin vaatteisiin nähden.

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka suloinen neiti hamosineen ❤️!! Tuo pitsin syöttäminen onkin hyvä idea, meillä on onneksi pitsit pysyneet ihan hyvinä pesuissa, vaikken tuota ole tajunnutkaan. Ja trick on tosiaan pieni malli, huomasin saman!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kovasti :) Trick on kyllä ehdottomasti "jatkoon"-ainesta. Pienillä muutoksilla oikein passeli kaava.

  VastaaPoista
 4. Ihania, varsinkin tuo pojan setti <3 Millä olet ommellut nuo shortsien taso-ompeleet? t. Elina M

  VastaaPoista