KUORMALAVASTA KUKKA-ASTIA JA VAPPUKUULUMISIA

Karu palautus arkeen, kun pienimmäinen herätti 5:15. Ei varmaan tarvii sanoa, että olen himppasen kateellinen teille, joiden lapset nukkuvat sekä päiväunet, että pitkälle aamuun. Meidän versiot ovat sitä mieltä, että uni on hukkaanheitettyä aikaa ja auringonnousu tarkoittaa aamua. 

Viikonlopun vapunjuhlinnat lähtivät mulla vähän lapasesta. En tarkoita sitä perinteistä suomalaista tapaa, vaan tällasta diy-tusaajan versiota. Kuormalava pihan nurkassa näytti just sellaselta, että siitä pitää mennä sahaamaan muutama laudanpätkä ja rakentaa niistä kesäkukille astia. Hyvä ohjekin löytyi Ihana-lehdestä. Tosin mun versiossani ei ole porattua reikää, vaan tein kantokahvan rimasta naulaamalla. Maaleiksi käytin talonrakennusajoilta ylijäänyttä valkoista lautamaalia.

En oo koskaan nähnyt nikkaroinnissa mitään hohdokasta, ennen kuin kokeilin sitä itse omassa rauhassa. Yleensä mun nikkaroinnit on rajoittuneet siihen apupoikana olemiseen, kun pitää pidellä lautaa paikassa X ja piirtää viivaa paikkaan Y. Kerran talotyömaalla sirkkelöin lautoja yömyöhään. Miten yksitoikkoista! Sen sijaan tällainen luova rakentaminen on ihan eri juttu. Muu perhe söi lauantaina iltaruokaa ja mä olin autokatoksessa omine ajatuksineen. Ihan hermolepoa! Jos ei lasketa niitä muutamaa naulaa, jotka itsepintaisesti halusivat mennä omiin suuntiinsa. Haha.
Meidän vappubrunssi näytti tosi perinteiseltä. Lasten toiveesta oli nakkeja ja uunilohkoperunoita ja mies halusi raikasta vihersalaattia. Mä tein lisukkeeksi perunasalaattia (ihan must, itsetehtyä eikä mitään kaupan...) sekä loppuperunoista rieskoja keskimmäisen toiveesta. Lisäksi oli sitten vielä jälkkäriksi simaa ja munkkeja. Illalla testattiin miehen kans vielä Kopparbergin jäähilejuomat. Ihan ok, mut taidan jatkossa pysytellä radlerissa. 
Mitäs teidän vappuun kuului? Olitteko kotosalla vai lähdittekö juhlistamaan ulos? 
2 kommenttia

  1. Tulipa hieno kukkapakki :) Ja tästä muistuikin mieleen, että olin joskus ajatellu tehdä myös kuormalavasta kukkatelineen jonkun telkkariohjelman innostamana. Nyt meillä just olisi yks kuormalava pihassa, pitänee äkkiä pistää se talteen ennen kuin remppamiehet siivoavat sen mennessään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin! Äkkiä talteen se lava sit ja hommiin :D

      Poista