KURKISTUS PUUTARHAAN + ARVONTA

* Arvontapalkinto saatu Överby Trädgårdsbutikilta


Kevät vaihtui yhtäkkiä kesäksi ja meidänkin pihamaa puhkesi kukoistukseen ihan yhtäkkiä. Eilen tein pienen kierroksen puutarhassamme ja kuvailin mitä kaikkea sieltä tänä keväänä nousee. Olen päätynyt monivuotisiin istutuksiin ihan siitä syystä, että ne ovat usein aika takuuvarmoja. Toki lasten kanssa ollaan aiempina vuosina istutettu kukkasipuleita, mutta viime syksynä se unohtui. Ilo olikin ylimmillään kun monivuotisista kasveista aikaisimmin kukkivat ovat nousseet ilahduttamaan väriloistollaan.


Kuunliljat, miekat ja pionit nostelivat ensimmäisiä versojaan pari viikkoa sitten. Nämä lämpimät ilmat ovat kiihdyttäneet niiden kasvua huikeasti. Joka päivä aloitankin arjen pyörityksen kävelemällä kierroksen pihamaalla. Niiden kasvua on vaan niin kiva seurata. Alimpana kuvassa oleva esikko on saatu kaverilta eräänä kevätpäivänä. Sen kasvua odotan ehkä kaikkein eniten. Vaikka se on pieni ja vähän kitukasvuisen näköinenkin, niin se tuo mieleeni erittäin hyvän ystäväni. Se muistuttaa yhteisistä vuosista, joita onkin tullut kuljettua jo 25 vuoden ajan. 

Raparperi puolestaan ehti melkein jo nuupahtaa, kunnes sain siihen hyvät hoito-ohjeet. Se on todella vanhaa alkuperää ja kotoisin mummolastani. Siellä se on pihamaalla ollut ensin viitisenkymmentä vuotta, kunnes pari vuotta sitten isäni lohkoi siitä meille juurenpalasen ja toi tänne meidän pihalle. Viime syksynä valmistelin sen uutta vuotta varten siis paikallisen puutarhaliikkeen ohjeilla ja kappas vain kun se onkin elämänsä voimissaan. Jee, osasin sittenkin!
Toki pihalla on myös yksivuotisia istutuksia, sillä se kuuluu meidän perheen kevättraditioon. Tänä vuonna lapset osasivat kysyä kukkien istutuksesta yhteistuumin. Niinpä ajoimme Överbyn puutarhamyymälään, josta ostimme ihanat pelargoniat kahdessa sävyssä. Etupihaa koristamaan päätyivät vaaleanpunaiset ja terassille pinkit. Lapset saivat kumpikin oman kukkaistutuksensa istuttaa aivan itse ja halusivat vielä nimetä omat kukkansa, jotta ei tapahtuisi sekaannuksia. Puutarhanhoito lasten kanssa kasvattaa kyllä muitakin kuin kukkia. Se on helppo tapa antaa lapselle vastuuta omista jutuista, toki vanhemman avustuksella. Mikä olisikaan palkitsevampi juttu kuin kauniit kukat?


Tähän liittyen sain arvottavakseni tosi makeen lasten puutarhanhoitosetin. Settiin kuuluu kahdet hanskat, merkitsemistikkuja ja kolme erilaista siemenpussia. Osallistuminen edellyttää tällä kertaa liittymistä bloggerin lukijapaneeliin. Toisen arvan saat, jos tykkäät Facebookissa Överby Trädgårdsbutikista. Jätä kommenttikenttään viestiä joko sinä olet lasten kanssa päässyt istuttamaan kesäkukkia, vai onko se vielä suunnitelmissa? Voit myös jakaa jonkun hauskan muiston puutarhanhoidostasi! Kirjoita kommenttikenttään monellako arvalla osallistut arvontaan.

Arvontaan voit osallistua 16.5 saakka ja voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Pidä huoli, että kommenttikentästä käy ilmi ajanmukaiset yhteystiedot.
Kaunista viikon alkua teille!p

21 kommenttia

 1. Siis meidän raparperit ovat vasta ihan aluillaan. Minäkin varmaan tarvisin siihen jonkun kasvuniksin, kun viime kesänäkin sen sato jäi aika vähäiseksi. Meillä ei ole vielä laitettu kuin orvokkeja, jotka sain lahjaksi ystävältä. Siemenet odottavat vielä pusseissaan. Kasvihuonekin on vielä osin siivoamatta. Se on mun ja Eskaripojan yhteisharrastus. Tomaatteja, kurkkuja ja paprikaa sinne ainakin tulee. Ulkopuolelle sitten tulee porkkanaa, tilliä, persiljaa ja ehkä pikkusen pottuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja en tietenkään muistanut laittaa, että yhdellä arvalla mukana. :)

   Poista
 2. Jätetään tuo orvokkien istutus tänä vuonna väliin ja laitetaan suoraan kesäkukat terassille.
  Liityin lukijaksesi.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Tänään kävin kiskomassa maasta vanhoja rönttejä irti ja tarkoitus olisi tällä viikolla istutella jotain tilalle. Meilläkin lapset saavat itse valita omiin ruukkuihinsa kukkaset, joita sitten saavat hoitaa. :)
  Yhdellä arvalla osallistun arvontaan. ceraci@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Pikkuveljen kanssa on tullut istuteltua pihaan perunoita ja äitienpäivä kukkasia. :)
  Yhdellä arvalla mukana.
  aino.m.honkamaki@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Pikkuveljen kanssa on tullut istuteltua pihaan perunoita ja äitienpäivä kukkasia. :)
  Yhdellä arvalla mukana.
  aino.m.honkamaki@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ei olla vielä keretty istuttamaan, mutta tarkoituksena olisi istuttaa vielä kukkia ja muunmuassa herneitä :) Kahdella arvalla mukana!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Ei olla vielä keretty istuttamaan, mutta tarkoituksena olisi istuttaa vielä kukkia ja muunmuassa herneitä :) Kahdella arvalla mukana!
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Pitäis laittaa kyllä pihaa, juuri kuukausi sitten muutettiin okt. Yks arpa!

  VastaaPoista
 9. Mukaan kahdella arvalla. En ole vielä päässyt istuttamana kukkia, en itse enkä lapsen kanssa. Lapsi on kyllä hoidossa jo sormensa multaan upottanut :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 10. Mullat hommasin ja siemenet, mutta vielä ei olla ehditty istuttaa. Piakoin ne kuitenkin täytys pistää kasvamaan. =)

  Tykätty Överbyn sivusta, eli kaksi arpaa.

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 11. Vielä en ole saanut istutettua mitään. Tässä olisi oiva paketti pikku-prinsessalleni.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 12. Meillä on kiireisen alkukevään takia puutarhahommat vielä ihan suunnitteluasteella! Mutta toivottavasti pian päästään hommiin :) Yhdellä mukana!
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Lasten kanssa on istutettu heidän valitsemat orvokit terassille ruukkuihin. Varmasti lähiaikoina pitää jotain muutakin laittaa, kun lapset tykkää niitä kastella. Yhdellä mukaan arvontaan :) riiti81( at )gmail.com

  VastaaPoista
 14. Vielä suunnitelmissa on =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Vielä suunnitelmissa on =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Työkiireiden vuoksi ovat istutukset vielä tekemättä. Mutta ehkä ensi viikonloppuna.
  vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 17. Oikein nätille näyttää teidän piha:) Me saatiin juuri haravointihommat tehtyä, mutta mitään kukkia ei ole vielä laitettu. Monena kesänä talon edustalle ollaan isoihin saviruukkuihin laitettu kannoja ja lisäksi jotain pientä, luultavasti samaan tyyliin tänäkin kesänä. Kun tässä vain ennättää..Mukana arvonnassa yhdellä arvalla!

  VastaaPoista
 18. Yhdellä arvalla mukana! Vähän on yritetty puutarhahommiakin tehdä, mutta pari vatsatauti ja flunssa ei nyt oikein suosi kevätpuuhia.

  VastaaPoista
 19. Yhdellä arvalla mukana! Vähän on yritetty puutarhahommiakin tehdä, mutta pari vatsatauti ja flunssa ei nyt oikein suosi kevätpuuhia.

  VastaaPoista
 20. Kahdella kauniilla arvalla mukana!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista