LEIKKIHELLAN UUSI ILME

Pinterest on laulanut kuumana kun olen etsinyt inspiskuvia leikkimökin sisustukseen. Lasten toiveena oli enemmän Onneli ja Anneli -tyylinen, kuin moderni ja olen asiassa ihan samaa mieltä. Silti koitan pitää linjan raikkaana ja nykyaikaisena höystettynä tyttömäisellä hattaralla. Turhan romanttisia juttuja ei sieltä tule siis löytymään, mutta jotain kuitenkin. Luulen, että mökin sisustuksen kantava idea on modernin kodikas. 

Ensimmäisenä työn alle pääsi leikkimökin keittiöosasto. Leikkihellan muodonmuutos vanhasta piirrellystä ja rikkinäisestä retroversiosta moderniksi syntyi käden käänteessä.


Meillä oli vintillä viitisen vuotta vanha leikkihella, jonka olen joskus ostanut kirpputorilta. Se oli jo ostettaessa kulunut ja osa lieden pidikkeistä oli katkennut. Nyt nappasin loputkin pois ja päivitin ilmeen mustalla mattamaalilla. Tämä olikin ensimmäinen spraymaalaukseni evör (toisin kuin miehellä, köhköh...), joten aika noviisina lähdin liikkeelle. Hoidin homman pihalla lastenhoidon ohessa. Ei ehkä fiksuin veto, sillä spraykannuilla maalaava äiti oli turhan kiinnostava vetonaula yksitoikkoiseen lapsiperhearkeen. Spraylla maalaus sujui kuitenkin aika nopsasti ja tuloksesta tuli melko tasainen. Välillä oli vaikea pitää oikea etäisyys jotta sumu olisi tullut tasaisesti putelista ulos. Myös kaikkein hankalimmat yksityiskohdat oli vaikea maalata.
Ensimmäiseksi irrotin luukun hellasta ja luukusta muovit pois. Ne olikin onneksi ruuveilla kiinni ja helposti koottavissa takaisin. Nuppien taustan suojasin pahvilla, jotta spray ei ulottuisi hauskaan säätönuppiin asti. Halusin säilyttää ne valkoisena vaikka muutenkin kelloa lukuunottamatta maalasinkin koko höskän mustaksi. 
Lopputulos oli mielestäni tosi onnistunut. Brion leikkihellan tyylinen perusmusta uuni sopii leikkimökkiin tosi hyvin. Tälläkin hetkellä Torin ja muiden paikalliskirppisten palstoilla on myynnissä vaikka minkälaisia hyllyköitä ja kaappeja, joista yritän bongata edullisen ja helposti tuunattavan mallin uunin pariksi leikkimökin keittiöosastoon. Kuvissa näkyvä luonnonvärinen puupöytä tulee todennäköisesti myös löytämään tiensä mökkiin. Täytyy vähän mittailla viekö se liikaa tilaa...

5 kommenttia