LEIKKIMÖKIN KIERRÄTETTY SISUSTUS

Meidän leikkimökkiprojekti on nyt edistynyt sisustusvaiheeseen. Lähes kaikki leikkimökin kalusteet ja esineet on keräilty meiltä kotoa varastoista ja sisältä. Lasten leikkipöytä siirtyi luonnollisesti keittiötavaroiden mukana mökkiin. Myös hella ja kaikki leikkiruoat saivat sieltä uuden kodin. Tänään kerhon aikana päätin yllättää leikkijät ja järjestelin tavarat valmiiksi odottamaan kerhoilijoita.
Aloitetaan tutustuminen sisätiloihin vaikka tuosta pöytänurkkauksesta. Laitoin taustaksi meidän pihalla hiekkalaatikon talvisuojana toimivan vanerilevyn. Se rajaa kivasti istuma-alueen. Jos joskus sen paikkaa haluaa siirtää, niin se onnistuu helposti. Lisäksi siihen voi piirtää vaikka katuliiduilla. 


Huoneen toisella puolella oven vieressä on tilaa leikkihellalle. Ladoin tiilistä siihen alustan, sillä leikkiuunin korkeus on vain vaivaiset 30 cm. Nyt se nousee visuaalisesti samalle tasolle pöydän kanssa. Lieden yläpuolella on pieni hyllykkö, johon saa maustepurkkeja tai vaikka peltirasioita.


Lattialla on kaksi jämäkangassoiroista tehtyä mattoa. Nämä on pyöritelty ensin toistensa kanssa limittäin ja sitten ommeltu vierekkäin spiraalina. Olen tikannut lopuksi spiraalit liukuesteverkkoon. Näin ne eivät liu´u leikkien lomassa vaan pysyvät paikallaan. 

Ikkunan alla on hyvä tila tiskialtaalle. En ostanut tätä varten uutta, vaan tuunasin vanhan ritilähyllyn ottamalla siitä pyörät pois ja ripustamalla eteen kaksi pellavaista vanhaa käsipyyhettä. Ompelin niihin nauhakujan yläreunan taitteeseen. Liinat roikkuvat rautalangalla ritilikössä. Niiden taakse kätkeytyy leikkiruokia ja astioita. Säilytyskalusteita ja hyllyjä tarvitaan vielä lisää.


 

Tänään käytiin lasten kanssa Espoon Kontissa ja ostettiin kaikki kuvissa näkyvät kapustat ja keraamiset astiat sieltä. Esimerkiksi tuo vaalea posliiniastiasto maksoi kolme euroa, joten suuria summia näihin ei ole käytetty. Oikea teeastiasto oli tytön toive, jonka halusin toteuttaa. Lisäksi teesiivilä, haarukat ja veitset, raastinrauta, vispilä sekä puiset sekoittimet ovat ihan oikeita keittövälineitä. Miksi ostaa muovisia, jos käytettyjä oikeita saa melkein ilmaiseksi?


Ikkunan yläpuolelle ripustin lasten valitseman verhokankaan. Ompelin ihan perusverhon, jättäen yläreunaan pienen rimpsureunan. Verhovaijeriin pujotettu verho on helppo vaihtaa tai pestä odottamaan seuraavaa leikkikevättä. 

Mitä täältä vielä puuttuu? Ainakin valaisin olisi tarkoitus laittaa. Lisäksi olen ostamassa jotain kukkia ulkopuolelle ja ehkä mahdollisesti sisällekin. Ulkopuolella pitää maalata vielä valkoiset listat ja ovi sekä laittaa koristelistat paikoilleen. 

8 kommenttia

 1. Upealta näyttää. Hienoa tehdä sisustus kierrättämällä

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan näköistä. Tykkään kovasti. Meilläkin laitettiin vajaa viikko sitten leikkimökki kuntoon. Muutama hankinta vielä kutkuttaa mieltä läheiseltä kirpputorilta.

  VastaaPoista
 3. Ihana. Mä aina lapsena unelmoin ihan oikeasta leikkimökistä. ❤

  VastaaPoista
 4. Ihana. Mä aina lapsena unelmoin ihan oikeasta leikkimökistä. ❤

  VastaaPoista
 5. Kiva idea nuo tiilikivet hellan alla. Tuleepas tästä viihtyisä. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana. Täälläkin leikkimökki on kalustettu samaa periaatetta käyttäen. Tuo tiskiallas-verho on hyvä idea, voisinkin meidänkin leikkimökin avoimeen hyllykaappiin tehdä samalla tyylillä verhot :).

  VastaaPoista
 7. Mahtava leikkimökki! Ja jotenkin sopivasti rosoinen ja boheemi. Ei mikään prinsessalinna, joita usein näkee.

  VastaaPoista