LEIKKIMÖKKIPROJEKTI

Meidän perhe on nyt asunut tässä omakotitalossa seitsemän ja puoli vuotta. Sinä aikana meistä on tullut joidenkin mittapuiden mukaan suurperhe, vaikka itse koen olevani edelleen vain ennenkaikkea ihan tavallinen äiti. Lapsia on kolme, iältään viidestä yksivuotiaaseen. Kotipihan merkityksen on ymmärtänyt vasta sitten,  kun on tympiintynyt kävelemään kerholle tai leikkipuistoon pari kilometriä suuntaansa. Vuosi sitten sain käyttööni auton, joten leikkipuistomatkat ovat vähentyneet entisestään meidän kerhoillessa naapurikylän asukaspuistossa. Vapaapäivät käytetään mieluusti omassa pihassa hengailuun, sillä naapurustossa on lapsille paljon leikkikavereita. Nyt toteutimme pikkuisen unelmamme leikkimökistä. Tämä on ehkä meidän viimeinen vuosi tällä asuinalueella, joten sen aika on nyt tai ei koskaan. Niinpä pihaamme saapui viikko sitten Polhus Tina -mallinen leikkimökki.

Vertailimme muutamaakin erilaista leikkimökkiä, mutta päädyimme tähän malliin lopulta syystä. Mieheni mielestä mökin piti olla sellainen, johon mahtuu aikuinen mies mukavasti istuskelemaan ja ovesta sisään. Siellä kun joka tapauksessa tulee vietettyä aikaa lasten kanssa hengaillen. Minä puolestaan halusin mökistä siron ja perinteisen näköisen. Ikkunakin piti olla ja materiaali ehdottomasti puuta. Maalipinta tulisi olemaan samansävyinen kuin meidän kotitalokin, eli sininen (Tikkurilan 607X-sävy). Vaikka toi nyt näyttää siltä, että mies on siellä maalauspuuhissa niin voin kertoa, että mä maalasin tänään kolme noista sinisistä seinistä. Selkä kiittää...not!

Kyseltyämme tarjouksia päädyimme tilaamaan leikkimökin K-raudasta. Toimitus olikin ihan älyttömän nopea. Lupaillun parin viikon sijaan mökki toimitettiin meille jo kahden päivän päästä. Nopeaa, sanoisinko! Kokoaminen oli miehen mielestä helppoa, mutta kattohuovan asentamiseen piti opiskella vähän youtubevideoita. Onnistui silti mielestäni nappiin. Räystäslistat on lisätty (ei kuulu pakettiin). 


Ulkopinnat alkavat olla nyt maalattu lukuunottamatta listoja ja räystäitä. Sisällä sitten riittääkin hommaa mulle, koska tarvitaan ainakin verhot ja matto ja ja ja... Tästä tulee niiiin kiva kesäprojekti mulle! Tytön kanssa jo vähän valkkailtiin verhokankaita.

Onko teillä pihalla leikkimökkiä? Mihin malliin olette päätyneet?

2 kommenttia

  1. Meillä on pihassa kans joku rautakaupan kokoa-itse-mökki. Kolme vanhinta ei siellä paljon innostunut leikkimään, vaikka siellä aika mukavasta onkin lastenhuonemeininkiä. Nyt nuorin on mökistä innostunut ja olenkin ajatellut sitä uudistaa. Siellä on tällä hetkellä pieni pöytä, neljä tuolia, nuken kerrossänky ja naulakko ynnä muuta rekvisiittaa. Huvittava, yhtenä päivänä Onniliinilla oli kaikki pipot ja lippikset hukassa. Löytyivät lopulta leikkimökin naulakoista. Pieni mies kommentoi. "Laitoin lakkeja joka koukkuun." :D Minkä kokoinen tuo teidän mökki on lattiapinta-alaltaan, tuo huone siis?

    VastaaPoista
  2. Tulee niin oma lapsuus mieleen kun mailla tuunailtiin tilan tyttären kanssa hänen leikkimökkiä. Myös nukuttiin kesäisin siellä.

    VastaaPoista