MINITYYPIN NEULETAKKI


Meidän pihan takana aukeaa aivan ihana pieni metsikkö. Paikkaan on kaavoitettu kyllä jalkakäytävä, mutta syystä tai toisesta ei kaupunki ole tätä metsää jyrännyt. Kävelytiestä olisi hyötyä paikallisille, koska sen kautta lapset pääsisivät kouluun kilometrin verran lyhyempää reittiä. Ajansäästö aamuisin olisi varmasti melkoinen. Vaikka eihän tien puute estä tälläkään hetkellä teinejä kulkemasta polkua pitkin. Saavatpa nauttia mustikanvarvuista ja valkovuokoista koulumatkallaan. Tänään kävimme pienimmäisen kanssa kuvaamassa uutta neuletakkia samaisella polulla.

 

Neuletakkiin ei ole ohjetta, sillä se syntyi sovittamalla. Viimeksi tein tällä tekniikalla itselleni villapaidan ja se tuntuu itselle luontevimmalta. Olen huono arvioimaan vaatteen rakennetta etukäteen kun se neulotaan alhaalta ylös. Jos neuleesta on tulossa liian leveä, sen huomaa vasta kainalon kohdalla. Ylhäältä alaspäin neuloessa puolestaan voi leveydestä tehdä juuri sopivan lisäämällä silmukoita niin paljon kuin haluaa. Hihat jätetään odottamaan ja neuletakki neulotaan kainalosta alaspäin kunnes sillä on sopivasti mittaa. Lopuksi silmukat poimitaan hihaa varten ja neulotaan vaikka kumpikin hiha yhtä aikaa looppaamalla, kuten minä tein. 


Mä pidän tosi paljon neuletakeista ympäri vuoden. Ne ovat käytännöllisiä, koska kuumilla keleillä ne on helppo napata päältä pois. Puuvillaisena ne eivät kuitenkaan tunnu hiostavilta, vaan suojaavat auringolta tai ötököiltä. Mekkojen päällä ne ovat minusta erityisen söpöt yhdistettynä remmisandaaleihin ja nilkkasukkiin. Metallinen neulemerkki tuntui kivalta ajatukselta tuomaan vähän "sitä jotain" perusneuletakkiin. Pesua varten tämän todennäköisesti joutuu ratkomaan irti, sillä enhän mä muistanut tarkistaa ruostuuko tämä pesussa. Ehkä otan varmanpäälle ja nappaan se irti tuosta. Helppohan se on uudelleen kiinnittää parilla pistolla pesun jälkeen. 


Lanka Sandnes Garn Mandarin Naturell, väri 7024. Neuletakin koko on noin 86-92.

8 kommenttia

 1. Just tämmönen ois kiva tehdä ja innoissani odotin linkkiä ohjeeseen 😂 Täytynee mennä selaamaan ravelryä... tosi kaunis kyllä!

  VastaaPoista
 2. Just tämmönen ois kiva tehdä ja innoissani odotin linkkiä ohjeeseen 😂 Täytynee mennä selaamaan ravelryä... tosi kaunis kyllä!

  VastaaPoista
 3. Ihana villatakki ja tyttö! Villatakki sopii käyttäjälleen mielettömän hyvin. :)

  VastaaPoista
 4. Hirmuisen nätti neuletakki. Minä olen kans neuletakki-ihminen. Minun kyllä pitäis kans opetella neulomaan ylhäältä alas. Se keskeneräisen, alhaalta aloitetun neuleen mallailu päälle on kyllä aika haastavaa. Enkä minä osaa vielä neuloa molempia hihojakaan yhtä aikaa. Mulla on niin paljon oppimista vielä neulonnan saralla. :D Joko sulla on uusi neule puikoilla?

  VastaaPoista
 5. Onpas suloinen takki ja tyttö! En kestä, miten söpöltä näyttää tuolla polulla köpötellessään! Tähän kohtaan tulisi sitten sydän, mutten ikinä muista, mistä näppäimistä sen saa... (Yleensä käytän kännyä ja siinä se on suoraan kuvana.) :) Turkoosi on aina ja ikuisesti niin ihana väri ja sopii teidänkin typykälle nätisti.

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana ja suloinen neuletakki. Osaisipa itsekin tuosta noin vaan neuloa ilman ohjeita ;)

  VastaaPoista
 7. Suloinen takki ja niin hellyttävä pieni tyttönen <3!

  VastaaPoista
 8. Suloinen typy kauniissa neuletakissaan:) Oot sinä kyllä taitava, kun neuloit ilman ohjetta:) Ei onnistus multa, eikä kyllä edes ohjeenkaan kanssa:D

  VastaaPoista