TYYNYSOTAHAASTE HEITETTY! + HELPPO OHJE PDL-TYYLISIIN KESÄHOUSUIHIN

Joskus saa ihan pähkähulluja ideoita, kuten minä eilen aamulla. Katsoin sekalaista kasaa yksinäisiä tyynyliinoja. Osa odotti korjausta (reikiä ja hiutuneita kohtia), toiset taas olivat matkalla kierrätyslootaan. Mielessä alkoi hahmottua yhtäkkiä, että noistahan saisi kätevästi tehtyä neidille kesähousut.
Niinkuin tähän tyyliin. (kuva Pomp de lux)
Ja kyllähän niistä tuli oikein söpöt ja aika lailla esikuvansa näköiset. Kangasvalinnoilla saa ison eron lopputulokseen. Oikein ohuella kukkapuuvillalla, joista vanhat hyvät tyynyliinat on tehty, saa aikaan ilmavan lopputuloksen. Vähän paksummilla taas tukevammat hiekkalaatikkohousut. 

Näiden valmistaminen on maailman helpointa ja onnistuu vähilläkin ompelutaidoilla. Tarvitset malliksi yhdet vanhat housut, ompelukoneen, sakset, lankaa ja nuppineuloja. Lisäksi tarvitset vanhan tyynyliinan. Mitä pehmeämpi, sitä parempi. 
Lisää yläreunaan vähän tilaa kuminauhalle ja asettele tyynyliinan reunalle housujen takahaarasauma. Sen saa parhaiten kääntämällä housut nurinpäin ja asettelemalla sen liinalle kuvan tapaan. Piirrä liidulla tai kynällä linja tyynyliinalle.  Sen jälkeen piirrä liinan toiseen reunaan etuhaarasauma samalla tavalla. Katso että haarakoukun päät ovat samalla korkeudella, eli yläreuna leikataan vinoon. Alhaalta leikkaat pussin auki ja poistat halutessasi ylimääräistä pituutta. Pussihousuihin tarvitaan noin 5-10 cm ylimääräistä pituutta lahkeeseen, jotta on tilaa pussittavalle kankaalle.
Sitten leikkaat sivut auki ja ompelet kuvan osoittamat saumat. Ensin lahjesaumat eli nuo pitkät sisäsaumat. Sen jälkeen työnnät lahkeet sisäkkäin oikeat puolet vastakkain ja ompelet haarasauman (kuvassa katkoviivalla merkitty). 
Käännä housut oikein päin ja huolittele siksakilla tai saumurilla lahkeensuut ja vyötärön reuna. Käännä kuminauhaa varten nauhakuja, ompele ja jätä pujotusaukko. Pujota kuminauhat lahkeensuihin ja vyötärölle. Mittaa lapselta näihin mitat ja sen jälkeen sulje kääntöaukot. Minä laitoin vyötärölle 43 cm  ja lahkeisiin 18 cm pitkät kumpparit. 5 kommenttia

 1. Haa, mainiot housut! Pitääpäs ruveta tyynyliinoja katsastamaan sillä silmällä. Valitettavasti lapset on jo niin isoja, ettei kuvin suurta vaatetta heille tyynyliinasta saa... hmm...

  VastaaPoista
 2. Eipä ole koskaan tullut mieleen, että tyynyliinasta voisi housut tehdä, mutta nähtävästi se onnistuu oikein mainiosti! Just siirsin sivuun muutaman tyynyliinaan jotka joutaa jo johonkin muuhun käyttöön, katsotaanpa saanko niistä jotakin aikaiseksi kahden viikon aikana. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi tyylikkäät ja varmasti ilmavat kesäkuumillakin.
  Ja tietenkin tämmönen haastehullu heti ottaantuu tähän sotaan. :)

  VastaaPoista
 4. Ihan superkivat housut! Oon kyllä jotkut puuvillaiset kesähousut jo meidän 1-veelle tehnyt, mutta tämmöset on ehdottomasti myös hurautettava! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat kesäpöksyt, hieno idea! Voi että, heti alko raksuttaa mitä tyynyliinoista vois tehdä. Täytyy joskus käydä penkomassa kotipaikalla liinavaatekaappeja, jos löytyis joku vanhanajan tyynyliina pitseineen ja kirjailuineen päivineen..;) niissä päissä sais olla vielä solmittavat nauhakiinnitykset...Joo, laitetaanpa idea muhimaan:)

  VastaaPoista