CUTE CULOTTES

Juhannuksen vietosta palattiin eilen. Säät olivat aika harmaat, mutta eilen alkoi aurinko porottaa. Siitä se ajatus sitten syntyi: Minä tarvitsen uusia alaosia toppien kanssa pidettäväksi! Minihameet on mun suosikkeja olleet aiemmin, mutta niissä on se pieni hupsis-vaara. Ei ole oikein toivottavaa, että pikkuhousut vilahtavat lapsen perään syöksyessä. Ratkaisin ongelman tekemällä oikein leveälahkeiset shortsit, joissa etu- ja takakappaleen lautalaskokset kätkevät taakseen shortsin lahkeet.
Otin kokeiluun Ottobre 2/14 -lehden Cute Culottes-kaavan. Kokeilin päälle piirtämiäni kaavoja, mutta huomasin (mukamas) vyötärökaitaleen tarvitsevan lisäsenttejä. Tein muutokset ja sovitin vasta valmiita housuja. Ikäväkseni huomasin, että ne lisäsentit olivatkin vähän turhia. Näinollen jouduin tekemään taakse pari lisää laskosta. Enkä jaksanut edes purkaa vyörärökaitaletta vaan tein laskokset suoraan vyötärölle. Hyi minua. Toppi on Mekkotehdas-kirjasta koossa M. Lisäsin muotolaskokset eteen.

Tämä päivä meinataan viettää lasten kanssa lintsillä. Pieninkin pääsee nyt kokeilemaan huvipuistolaitteita. Kiva ja helteinen päivä meillä tiedossa!

9 kommenttia

 1. Tosi kiva idea.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Kiva setti! Culottesit ei oo ihan mun suosikkijuttu - etenkään ne sen malliset, jotka näyttää kutistuneilta housuilta. Ne sopii aika harvalle. Eikä etenkään itselleni. Mut minusta tää on kiva. Näyttää ainakin kuvissa ihan hameelta. Sopii sulle kivasti. Ja tosiaan kyl huomattavasti käytännöllisempi kuin minihame... :) tota toppimallia vois kokeilla. En muistanutkaan et siinä kirjassa on toppikaavakin.

  VastaaPoista
 3. Varsin mukavan näköiset! Ja todellakin huomattavasti kätevämmät kuin minihame.

  VastaaPoista
 4. Varsin mukavan näköiset! Ja todellakin huomattavasti kätevämmät kuin minihame.

  VastaaPoista
 5. On kivat ja näyttää hameelta enemmän kuin shortseilta. Ainakin noin paikallaan otetuissa kuvissa. (Mut lautalaskos toi ei ole vaan vastalaskos: lautalaskos nimeonomaan näyttää laudalta ja laskoksen harja siis ei käänny keskelle vaan pois keskeltä.)

  VastaaPoista
 6. On kivat ja näyttää hameelta enemmän kuin shortseilta. Ainakin noin paikallaan otetuissa kuvissa. (Mut lautalaskos toi ei ole vaan vastalaskos: lautalaskos nimeonomaan näyttää laudalta ja laskoksen harja siis ei käänny keskelle vaan pois keskeltä.)

  VastaaPoista
 7. Näissä tuo laskos kääntyy kohti sivusaumoja. On haarasauman molemmin puolin :)

  Kiitos kaikille kivoista kommenteista :)

  VastaaPoista
 8. Minustakin nämä on tosi hyvännäköiset! Joskus sitä laiskottaa, ja silloin voi hyvin vähän oikaista ompelussakin :).

  VastaaPoista
 9. Tosi nätit! Tykkäisin kyllä itsekin tuon mallisista shortseista:)

  VastaaPoista