HÄÄVIERAAN VAALEANSININEN LOOK


Värianalyysin jälkeen olen uskaltanut kokeilla uusia värejä. Olin ostanut kankaan jo hyvissä ajoin, kun sain tiedon ystävien hääjuhlasta. Ajattelin, että vaaleansininen sopisi myös loistavasti Suomen suveen. Kangas on asustekangasta ja siinä on päällä raakasilkkimäinen tekstuuri. Mekossa se toimii hyvin, sillä ryhdikkyytensä ansiosta se pysyy muodossaan. Toisaalta se on kuitenkin laskeutuvaa, joten helma ei jää tönköttämään. Mekon olen vuorittanut vain yläosasta. 

Mulla oli mielessä ideoita, joita halusin kokeilla tähän mekkoon. Kyselin apuja myös muilta kavereilta ja sainkin pari hauskaa ehdotusta. Lähdin etsimään valmiskaavaa, jossa olisi olkaimet kietaistu toistensa päälle. Inspiskuvasta poiketen halusin ne kuitenkin taakse, jotta mekon juju jäisi selkäpuolelle. 
Suuri käsityölehti tarjosi tämän mallin, johon vaihdoin alaosan samasta lehdestä. 

(kuvat Suuri käsityö)


Alle olin suunnitellut laittavani tyllihameen, mutta unohtuipa näistä kuvista. Hupsis! Onneksi mekko ei välttämättä sitä vaadi, eikä sitä ole myöskään ohjeessa (Suuri Käsityö 3/16). Tämä olikin varsinainen murheenkryynimekko. Tein sitä yömyöhään vain todetakseni peilin edessä, että se istui surkeasti! Aamulla otin ratkojan kauniiseen käteen ja purin koko homman alkutekijöihinsä. Muokkasin pituuksia uusiksi ja ompelin kasaan. Mies tsemppasi, että hyvä siitä tulee! Kyllä se auttoi, sillä uusi versio näytti jo huomattavasti paremmalta.  

Olisi pitänyt tajuta mitata selän pituus jo ennen ompelua, sillä lyhensin olkaimien pituutta viitisen senttiä takaa. Lisäksi levensin vyötärökaitaletta parilla sentillä. Onneksi saumanvaroihin olin jättänyt reilusti muokkausvaraa. Helmaosa sentään säilyi alkuperäisessä muodossaan. 


Laukku valmistui jämätyllistä virkkaamalla sen ympärille kiinteitä silmukoita. Vetoketjusta aloitettu pussukka sai vielä hihnakseen vanhan kaulakorun. Pikku pussukassa kulkee mukavasti mukana kännykkä, avaimet ja lompakko. Vyötärö kaipasi mielestäni jotakin, joten tein siihen vielä kukkakoristeen käyttämällä asun kankaita. Näillä varusteilla pitäisi sitten lähteä viikonloppuna juhlistamaan ystävien häitä Haikkoon. En malta odottaa, jotta näen uudistuneen Haikon ja ystäväni. Kyllä meitä tänä kesänä hemmotellaan ihanilla tapahtumilla!7 kommenttia

 1. Ihanan juhlava asu! Kivasti oivallettu käsiveska! Ikimuistoisia juhlia teille!

  VastaaPoista
 2. Niin kaunis asu! Ihailen sitkeyttäsi ja taitoasi muokata huolella, itselläni olisi mennyt jo sormi suuhun, jos ei olisi alkuun onnistunut :) Ihania juhlia teille!

  VastaaPoista
 3. Mekko on kyllä tosi kaunis ja tyylikäs. Ja tuo sävy saa sut hehkumaan!

  VastaaPoista
 4. Upea malli ja väri.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille :) Taistelun kautta voittoon!

  VastaaPoista
 6. Upea, kaunis ja tyylikäs mekko! Onneksi näit vaivaa istuvuuden kanssa, se kannattaakin :).

  VastaaPoista
 7. Upea mekko, istuu tosi nätisti sinulle! Hieno kaavalöytö! Tuo SK:n kotelomekko ois just mun tyylinen, ja vieläpä fuksianpunaisena:)

  VastaaPoista