KATSE LATTIAAN - IDEAT VIRKATTUUN MATTOON

Meillä on suvussa aika tiukat matonkudontaperinteet. Mummilla ja äidilläni on molemmilla kangaspuut ja itse kudottuja räsymattoja on tullut katsottua koko elämäni. Niihin on upotettu vanhat lakanat ja vaatteet. Tekstiilikierrätystä parhaimmillaan! Äidilläni oli tapana mennä vapaahetkinään alakertaan kutomaan mattoja.  Itse en ole matonkudontaa kuitenkaan vielä sen kummemmin kokeillut, mutta olen makustellut ajatusta aloittaen pienistä virkatuista matoista.

Kävin hakemassa Lankamaailmasta trikookudetta. Persikkainen matto on löytänyt tiensä pikkutyttöni sängyn viereen.  Nälkä kasvoi kuitenkin syödessä, kuten mulle tuppaa käymään. Siksi hain vielä kaapista ison Ikean parisängyn pussilakanan ja tein siitä matonkudetta. Ajattelin, että se varmaan riittää jo tosi isoon mattoon. Mutta kattia kanssa! Sain parin kilon painoisesta kasasta kudetta tehtyä vajaan metrin halkaisijaltaan olevan maton. Seurasin tätä Kotivinkin ohjetta, mutta jouduin muokkaamaan sitä hieman kuteen mukaan. 

Keräsin tähän vielä inspiraatioksi muille ja itselleni hauskoja diy-mattolinkkejä, jotka ainakin koukuttavat minut kokeilemaan maton tekoa virkaten vielä uudelleen.
Aika kivoja, vai mitä?

4 kommenttia

 1. Hieno matto ja kierrätysidea :) Mun viime kesänö tehdylle lakanamatolle kävi köpelösti pesussa. Purkautui ja repeili pesukoneessa. Epäilen liian ohueksi leikattua kudetta syylliseksi. Toivottavasti sun hieno matto kestää paremmin!

  VastaaPoista
 2. Hieno matto ja kierrätysidea :) Mun viime kesänö tehdylle lakanamatolle kävi köpelösti pesussa. Purkautui ja repeili pesukoneessa. Epäilen liian ohueksi leikattua kudetta syylliseksi. Toivottavasti sun hieno matto kestää paremmin!

  VastaaPoista
 3. Hieno matto. Itsellänikin on vino pino kuteita mutta en vieläkään ole saanut niistä mitään aikaan...

  VastaaPoista
 4. Kaunis matto, kuten myös tuo kirjovirkkaamasi tyynynpäällinen! Kylläpäs alkoi houkuttelemaan taas kirjovirkkaus, kun laitoit inspiraatiokuvan tuosta folkki-matosta..sopis niin hyvin meidän sisustukseen:)

  VastaaPoista