KESÄLAUKUN KOKOAMINEN

Viimein on nyt tullut se hetki, jolloin saadaan kesälaukkuprojekti päätökseen. Tarvitset ompelukoneen, puuvillakangasta, kudottua tukikangasta, ed. postauksissa virkatun työn, nahkaremmin kantamista varten, nahkaa pohjaan ja vetoketjun. Voit lisätä metallirenkaat laukun hihnan kiinnitykseen jos haluat. Itse jätin ne pois, vaikka ne tässä alkuperäisessä suunnitelmassani olikin.

Silitä vuorikankaan nurjalle puolelle kudottu tukikangas. Leikkaa vahvasta puuvillakankaasta samankokoinen pala virkatun osuuden kanssa. Leikkaa lisäksi nahkasta yhtä korkea, mutta haluamasi levyinen pala. Ompele nahkapala virkatun osuuden reunaan ja toiselta puolelta paksun puuvillakankaan reunaan kiinni. 


Kiinnitä vetoketju virkatun osuuden toiseen päähän ompelukoneella.


Ompele vuorikangas toisesta päästään vetoketjun toiselle puolelle niin, että vetskari jää nyt kappaleiden väliin. Sen jälkeen ompele vahva puuvilla vetoketjun toiseen reunaan ja vuorikangas toisesta reunastaan kiinni niin että vetoketju jää myös näiden väliin. Nyt kappaleet ovat kiinni vetoketjun puoliskoissa. Leikkaa ylimenevä vetoketjun häntä pois. Avaa vetoketju, mutta älä vedä auki loppuun asti.


Pujota väliin hihna ja työnnä sen päät saumanvarojen sisään. Vuorikankaaseen jätetään kääntöaukko, mutta muuten kappaleet ommellaan sivuilta kiinni. Taita vetoketjun päät vuorikankaan puolelle.


Käännä laukku ympäri kääntöaukon kautta ja työnnä vuori pussukan sisään.
Pussukan ompeluun löytyy hyviä ohjeita mm. Melly Sewsiltä täältä ja Craftbudsilta täältä. 

Ja siinä se! Kiva kun olit mukana tekemässä #ideoikesälaukkua. Jos teit blogipostauksen, niin laita vaikka kommenttikenttään linkki niin käyn kurkkaamassa tai tagaa Instagramin puolella mut kuvaasi niin käväisen vierailulla!

3 kommenttia

 1. Ihana projekti takana, oma laukku tuli eilen illalla valmiiksi. Laitoin blogiin kuvia :) Kiitos sulle!

  VastaaPoista
 2. Tässä minun harjoitus :D
  http://aijaa.com/lwcvUJ
  http://aijaa.com/9VDKf9


  Toivottavasti näkyy..

  Lerpattaa heti alussa, eli vetää rullalle ja jostain kummasta on silmukkamäärään tullut ylimääräiset 15 silmukkaa :P

  Puran ja aloitan alusta. Teen ne samalla värillä olevat samalla oikealta vasemmalle, enkä käänny. Tässä työssä kääntyminen todella näkyi. Tiedä näkyykö kuvissa?

  Terv Paula
  En luovuta, tulipa harjoiteltua virkkausta pitkästä aikaan ja tiedän missä olen mennyt vikaan :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanasta kesäpuuhasta!! Minun laukustani tuli aivan järjettömän hieno!! Blogissa kuvia ja juttuja!! https://pohkylalandia.blogspot.fi/2016/06/kesareppu.html

  VastaaPoista