PROPERFIT 5-PANEL CAMP HAT KOKEILUSSA


Tänään oli taas pitkästä aikaa aurinkoinen ja lämmin aamu. Päätimme lasten kanssa istuttaa jo perinteeksi muodostuneet herneet. Päähän vedettiin tottakai uudet lippikset. Olin tilannut Properfit Clothingin 5-panel Camp hat -kaavan jo muutama kk takaperin, mutta vasta nyt sain toteutettua sen.Lapset saivat itse päättää kankaat lippiksiinsä. Tyttö päätyi japanilaiseen kankaaseen, jossa kurkkii kivoja jääkarhuja kukkien seassa. Poika puolestaan valitsi ruudullisen peruspuuvillan. Molemmat halusivat värikkäät ja pirteät lippikset. Kaavaan en tehnyt mitään muuta muutosta, kuin takasäätönauhan. Laitoin kuminauhan säätönauhan sisään ja tikkasin sen molemmin puolin kiinni. Nyt lippiksessä on kasvunvaraa, mutta se pysyy silti napakasti päässä. Eikä tarvitse säätää lukoilla mitään. Toki ammattimaisemman jäljen saisi tekemällä oikeaoppisen snap-kiinnityksen.Lipat on tehty kolminkertaisesta silitettävästä tukihuovasta. Jokainen kankaan pala on muutenkin tuettu paksulla puuvillaisella tukikankaalla. Hyvät kasaamisohjeet löytyy videon muodossa Properfitin youtubekanavalta. 
Kauankohan meidän herneissä kestää, että päästään poimimaan satoa? Ehkä sitä ennen mennään pari kertaa ainakin torille ostoksille.

4 kommenttia

 1. Mullakin on tiskipöydällä herneet likomassa. Jos tänään saisin ne maahan.
  Mua kyllä niin kans houkuttais ommella muutama lippis, mutta kaava on vielä hakusassa. Tämä on kyllä hyvän näköinen.

  VastaaPoista
 2. Kiva kesä lippis ja niin kaunis kangas.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 3. Somat lippikset! Näissä on kiva, vähän erilainen malli, mitä yleensä on tottunut näkemään:)

  VastaaPoista
 4. Upeat lippikset!
  Mä ajattelin tilata tuon kaavan ja katsoin Proper Fitin kokoamisohjetta YouTube:sta. Onko sulla joku spesiaalimpi ompelukone, vai miten tikkasit lipan kiinni lakkiosaan? Videossa (noin 35 minuutin kohdalla) käytetään tosi erikoista konetta.
  Miten muuten arvioit vaikeustason? Kannattaako keskitason ompelijan lähteä kokeilemaan lakin tekoa? :)

  VastaaPoista