SAUMURIKLINIKKA + ALEKOODI

* Saumuriklinikka yhteistyö

Miltäs kuulostaisi, jos apua yleisimpiin saumuriongelmiin saisi näppärästi kännykällä selatessa? Minusta aika loistavalta! Suomalaisen ompelijan ja yrittäjän Susanna Vesterisen teos Saumuriklinikka vastaa suoraan ompelijan tarpeisiin. Kirja on perusteos kaikille ompelua aloitteleville tai jo harrastaville. Se pohjautuu vuosikymmenten kokemukseen ja Susanna todellakin tietää mistä puhuu. Hän on pitänyt lukuisia Saumuriklinikkakursseja lähiopetuksena ja niiden parhaimmat opit onkin koottu tähän näppärään tietoteokseen. Tikki ei näytä hyvältä, ei jousta tai se hyppii oudosti?  Kaikkiin näihin ongelmakohtiin löytyy vastaukset kirjan hyvistä ohjekuvista. Tykkään erityisesti siitä, että kuvissa on jokainen lankarulla merkitty eri värillä. Näin tikistä näkee suoraan mitä lankaa pitää säätää. Ei muuten huono vinkki omienkaan saumurin säätöjen tarkistamiseen! Lisäksi kirjassa esitetään selkeästi langanvaihdot solmimalla ja listataan ompelijalle tärkeitä apuvälineitä, joita ehdottomasti kannattaa pitää käden ulottuvilla. 


Kirja on julkaistu e-kirjan muodossa, joten se on todellakin helposti esiin kaivettavissa. Minä pidän sitä mukanani kännykässä, mutta yhtä lailla se onnistuu lukea myös tietokoneella tai tabletilla. Nopeasti latautuva tiedosto on välittömästi käden ulottuvilla.


Monet saumurinongelmat ratkeavat kun tarkistaa kirjasta löytyvän listan avulla kohta kerrallaan oman koneen säädöt. Joskus siinä säästää myös selvää rahaa! Ennen kuin kiikuttaa saumurin huoltoon, kannattaa siis itse tarkistaa oman koneen säädöt. Nehän oppii tuntemaan parhaiten kun vain rohkeasti lähtee kokeilemaan saumurin namiskoita. Samoilla säädöillä harvoin voi ommella tylliä tai trikoota. Kaikkeen löytyy kuitenkin ratkaisu kirjan yksityiskohtaisten ohjeiden avulla.

Kirjassa näytetään vielä lopussa pari erilaista vaihtoehtoa pääntien ja vyötärön tekemiseen joustaville kankaille. Nämä jokaisen kotiompelijan kannattaakin osata vaikka unissaan, niin ompelemisesta tulee helppoa ja mukavaa. Siihenhän saumuriklinikan teoskin tähtää.

Saumuriklinikka tarjoaa Ideoiblogin lukijoille 15 % alennuksen koodilla IDEOIBLOGI. Hinnaksi jää näin vain 13,60 € (16 € ilman alennusta). Käykäähän hyödyntämässä nyt olemassa oleva tarjous täältä. 


1 kommentti