UNOHDA MUTKUTTELUT. OPI APPLIKOIMAAN!

* Yhteistyössä Husqvarna Viking 


Oon itse ollut pahimmanlaatuinen mutkuttelija. "Se on niin vaikeaa", "Mitä muut ajattelee?", "Entä jos toi mun tekemä on tosi huono". Ja sitten tajunnut, että mitä sitten jos joku ajattelee, etten osaa?Jokaisen kuvassa on jotain hyvää! Applikointi ei ole niin vaikeaa kuin mitä varoitellaan. Jos on oikeat välineet ja hyvä kone, harjoittelemalla saa jo tosi kivoja kuvia tehtyä. Tässä postauksessa näytän nyt miten minä olen tehnyt lasten paitoihin applikointikuvia ja muutamia vinkkejä miten sinäkin voit onnistua!Kaikki lähtee liikkeelle kuvasta. Netistä voi hakusanoilla vector tai stencil etsiä melko vaivattomasti aplikoitavissa olevia kuvia. Esimerkiksi hakusana kawaii crab stencil tuottaisi todennäköisesti japanilaistyylisiä simppeleitä ravun kuvia. Helpoin on kuitenkin aloittaa vaikkapa kolmiosta tai neliöstä. Tähti on myös hyvä aloituskuva. Kun kuva on valittu, tai itse piirretty, kannattaa se printata peruspaperille mustavalkoisena versiona.

Kun kuva on valittu, pitää kangas esivalmistella. Kaikki applikointiin käytettävät kankaat pitää esipestä ja leikata samaan suuntaan. Niin vältytään kupruilevilta kuvilta. Kankaan nurjalle puolelle silitetään kaksipuoleinen liimakangas, jossa on paperi kiinni. Tällaista liimakangasta voi tilata netistä, mutta itse olen ostanut tätä jämäkkää liimatukikangasta Espoon Tilkkupuodista. 


Sen jälkeen itse käytän leivinpaperia siirtämään kuva kankaalle. Jäljennä vaikka ikkunaa vasten kuva leivinpaperille lyijykynällä.


Sen jälkeen käännä leivinpaperi piirrospuoli alaspäin ja laita se kankaaseen silitetyn kaksipuolisen tukikankaan päälle. Raaputa kynnellä leivinpaperia pitkin niin että kuva siirtyy tukikankaalle.Nyt voit leikata kankaasta irti palaset. Kaikki applikointiin tarvittavat osat jäljennetään samalla tavalla yksi kerrallaan kankaille.Nyt voit tarkistaa haluatko vielä lisätä jotain yksityiskohtia. Jos olet tässä vaiheessa tyytyväinen, niin voit siirtyä silitysvaiheeseen. Kaksipuolisen liimatukikankaan paperi irroitetaan kankaasta ja liimapinta näkyy nyt nurjalla puolella verkkona tai sileänä liimakalvona. Silitä yksi kerron kerrallaan applikoitavia kankaita aloittaen pohjasta ja edeten kohti yksityiskohtia. 

Sen jälkeen valitaan tikki. Minä olen käyttänyt Husqvarna Opal 650:n kapeinta applikaatiosiksakkia. Se on 0,8mm pitkä ja 1,5mm leveä. Tässä voi oman maun mukaan valita joko leveämpää tai kapeampaa tikkiä. 


Ennen kuin alat ompelemaan, pitää nurjalle puolelle ottaa mukaan irtirevittävä tukikangas. Tämä estää kankaan venymisen ompelemisen aikana. Pienennä myös reilusti paininjalan puristusta. Minä laitoin sen ykköselle. 


Valitse kankaiden sävyisiä lankoja. Oranssia oranssille ja sinistä siniselle. Oikein selkeitä kontrasteja kannattaa aluksi välttää ennen kuin opit tekemään tikistä tasaista ja siistiä. Samansävyiset langat antavat anteeksi pienet kauneusvirheet. Kohdista ommel ennemmin aplikoitavan kappaleen päälle kuin sen viereen, niin kappaleet pysyvät varmasti paikoillaan. 


Lisää yksityiskohtia kuten silmiin valopisteitä ja pisamia. Minä kokeilin Husqvarnan pyörönapinläpiommelta yksityiskohtiin. 


Revi tai leikkaa taustalta pois irtirevittävä tukikangas. Vain ompeleiden alle jää pienet määrät tukikangasta. Ylimääräinen kannattaa poistaa, ettei se pesussa leviä ja muussaannu pyykkien sekaan.


Lopuksi silitä applikaatio hyvin ja ompele se esimerkiksi teepparin etukappaleelle, kuten minä tein. Voit käyttää applikaation sävyisiä tikkejä tai kanttauksia, jotta applikaatio istuu hyvin paidan yleisilmeeseen. Funny Sleeves koko 92 Ottobre kids 1/12 muutettuna lyhythihaiseksi

Uudella paidalla on kiva kurkistella leikkimökin takaa.

Lue myös uudempi postaukseni aplikoinnista: Kuvan aplikointi t-paitaan

2 kommenttia

  1. Kiva tuli, kyllä nyt kelpaa.
    Osallistuppas kastehelmi arvontaan mun blogissa, jos en ole jo pyytänyt.
    Oikein hyvää viikonloppua sulle.

    VastaaPoista
  2. Applikointi on niin mukavaa. Sun Pieni on kasvanut niin vanhempien sisarustensa näköiseksi. :)

    VastaaPoista