SUKKAHOUSUISTA VIRKATTU KORI

Pula-aika hoi! Vaiko sittenkään? Mitä ihmettä tehdä rikkinäisille sukkahousuille? Siihen asti, kunnes joku todellakin keksii rikkoutumattomat sukkahousut, meidän täytyy vain keksiä niille jotain. Kokeilinkin leikata vanhoista kärjistä rikkonaisista sukkiksista matonkudetta spiraalimenetelmän avulla. Siten saa mahdollisimman tasaista kudetta eikä hukkapaloja juuri tule. 


Kuvan mukaan leikataan sukkahousuista pois kärjet sekä vyötärönauha mikäli se on oleellisesti paksumpaa kuin muu sukkahousuneulos. Sen jälkeen leikataan toinen jalkaosuus irti. Leikkaa lahkeeseen 3 cm välein viiltoja niin että jätät päästä muutaman cm leikkaamatta. Käännä lahje niin päin, että näet leikkaamattoman osan. Leikkaa viistosti päältä  viillosta toiseen, jotta saat yhtenäistä nauhaa. (Menetelmä on sama kuin jos leikkaisi resorista spiraalina yhtenäistä kanttia. ) 


Sukkahousukude on kevyttä ja erittäin joustavaa. Isompina erinä siitä voisi virkata vaikka vessan maton, mutta pienemmät työt syntyvät jo yhdestä sukkisparista. 


Ohje säilytyskorin virkkaamiseen:

Virkkuukoukku nro 8

Virkkaa lankalenkkiin viisi kiinteää silmukkaa ja sulje piilosilmukalla.
Virkkaa kaksi kjs, ja sen jälkeen jokaiseen kiinteään silmukkaan yksi ks, yhdistä ps. 
Virkkaa kaksi kjs, *virkkaa 1 ks, seuraavaan 2ks* toista kierroksen loppuun. Yhdistä ps.
Virkkaa 2 kjs, *virkkaa 2 ks, seuraavaan 2ks* toista kierroksen loppuun. Yhdistä ps.
Toista lisäyksiä aina samassa kohdassa, kunnes pohja on sopivan levyinen. Sen jälkeen jatka kiinteitä silmukoita kierros kierrokselta kunnes kori on halutun korkuinen. 

Yksistä naisten sukkahousuista saa pienen korin vaikka vessan peilikaappiin. Vieressä on muuten tekstiiliteollisuuden ylijäämästä leikatusta trikookuteesta virkattu kori.

Sukkahousuista voisi virkata myös neulottua pintaa. Näyttäisi makeelta esimerkiksi tyynynpäällisessä. Täältä löydät siihen ohjeet: http://ideoin.blogspot.fi/2016/07/virkkaa-neulottua-pintaa-ohje-lapasiin.html

4 kommenttia