UUSIA VAATTEITA TÖIHIN

Nyt seuraa työvaateprojektin esittelyä niille, jotka olivat tästä erityisen kiinnostuneita!

Työssäni luokanopettajana vaatteilta vaaditaan rentoutta. Kaikkien materiaalien pitää olla helposti puhdistettavissa, sillä päälle voi päätyä niin lapsen voideltu näkkileipä kuin peiteväriäkin tai taulutussia. Taskuja on myös hyvä löytyä kyniä ja nenäliinoja varten. Suunnittelinkin vähän uusia vaatteita tätä ajatusta silmällä pitäen ja toissapäivänä kannoin kassillisen kankaita ovesta sisään. Tuumasta toimeen! Ei tässä ole kokonaista kuukauttakaan enää jäljellä lomaa.
Ensimmäisenä tein itselleni peruspillifarkut sinisestä denimistä. Kaava ei ole mikään ennen testaamistani, vaan päädyin ottamaan kaavat yksistä hyvin istuvista Vero Modan housuista. Kyllä kannatti! Näistä tuli parhaiten istuvat tekemäni housut. Kuvassa ne on kahden päivän käytön jälkeen jalassa, kun en vaan malttanut olla pitämättä näitä ennen kuvausta. Pienet polvipussit olen saanut aikaiseksi lasten kanssa lattialla kontaten, mutta muuten ovat pitäneet kutinsa hienosti.Toinen tekemäni vaate on cocoon-mallinen paksu neuletakki, joka menee syksytakkinakin pitkälle marraskuuhun. Villasekoiteneulos oli aika työläs ommeltava, joten en ajatellutkaan saumuria tätä tehdessä. Ompelin siksakilla saumat ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Kaavana oli Sew Differentin cocoon jacket. En tehnyt vuoritettuna vaan käytin alavaraa näissä.


Kaikki kuvan kankaat on Eurokankaasta ostettu. Farkuille tuli hintaa 22 € ja takille lähemmäs 40 €. Työtunteja meni yhteensä n. 5. (Kyllä, osaan farkkujen ompelun jo näköjään ulkoa kun ei tarvinnut ohjeita luntata enää kertaakaan)

Mukavaa loppuviikkoa!

2 kommenttia

  1. Täälläkin jo on pikkusen työvaatekankaita katseltu. Paitoja, tunikoita, housuja - niitä pitäisi ommella. Kivat työkuteeet olet tehnyt itsellesi. Erityisen ihana tuo takki! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan muhkea neuletakki! EK:ssa käydessäni piti ihan hypistellä tuota neuloskangasta:) Kivat ja siistit myös nuo farkut. Tsemppiä tulevaan syksyyn, töihin paluu varmasti jännittää:)

    VastaaPoista