RYPYTYSPAININJALKA TESTISSÄ (yhteistyössä Husqvarna)

*yhteistyössä Husqvarna Viking
(Paininjalat saatu kokeiluun)


Tarpeeksi monta kertaa kun yrittää tehdä 3 mm käännettä käsipelillä, siirtyy suosiolla seuraavalla kerralla käyttämään paininjalkaa. (Vanha espoolainen sananlasku)


Tottapuhuen, olen todellakin halunnut kokeilla tätä paininjalkaa siitä lähtien kun näin Helmoja ja Hepeneitä -blogissa muutama kuukausi sitten kauniita huiveja. Niiden reunat oli käännetty tätä paininjalkaa apuna käyttäen. Pientä askartelua vaati aluksi, ennen kuin löysin oikean tekniikan. Kankaan reuna pujotetaan pieneen suppiloon ja kone hoitaa loput. Itse pitää vain pitää kangasta suorassa ja ohjata sitä suppilon sisään. Käytin tavallista suoraommelta tikkinä pistonpituudella 2. Todella siisti sauma syntyi paininjalkaa apuna käyttäen. Ehdottoman kätevä frillojen ja muiden viimeistelyyn. Voisin käyttää tätä mm. Mekkotehtaan rimpsuhelmojen ja hihansuiden ompelussa seuraavalla kerralla. Tällä kertaa päätin kokeilla pienen pussukan tekemistä kummitytölle synttärimuistamiseksi.

Sitä varten tarvitsin myös rypytyspaininjalkaa. Tilkkutyönä syntynyt joutsen kaipasi muutaman röyhelön vartalokseen. Toki niidenkin kiinnitys sujuu paremmin asianmukaista apuvälinettä käyttäen. Syötin juuri huolittelemani kangassoiron laitteen sisälle ja ompelin tavalliseen tapaan suoraompeleella. Paininjalka rypytti tasaisesti soiron kiinni kankaaseen. Valittavana oli kolme syöttötapaa, joista pienin syöttää jokaisella tikillä pienen laskoksen. Itse valitsin joka 6. piston kohdalla tapahtuvan syötön ja sain aikaan tasaiset laineet.

Sympaattinen joutsenpussukka (jolla kaula on vähän niin ja näin) kätkee sisälleen pienen karkkirahan. Juuri soppeli lahjaidea viisivuotiaalle.


Näitä paininjalkoja tulen testaamaan jatkossa uudelleen ehdottomasti!2 kommenttia

  1. Voi ihanuus, millaisen teit! Kaunis! Mä niin unelmoin uudesta ompelukoneesta ja kaikista tuollaisista paininjaloista. Olenkin sanonut miehelleni, että heti kun molemmat ovat palanneet työelämään, minä ostan uuden ompelukoneen. Se aika on ensi keväänä. Nyt voisi alkaa jo miettimään, minkä haluaisin. :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä tuo rypytysjalka vaikuttaa mielenkiintoiselta laitteelta. Olis ollutkin tosi kätevä silloin kun tuli frillamekkoja oiken urakalla ommeltua :). Hei mistä tuo joutsenen malline on vai onko ihan sun omaa käsialaa? Tosi kaunis rimpsuineen <3. Ja samaa mieltä olen, että tuo päärmejalka on tosi kätevä!

    VastaaPoista