KATESAUMA FARKKUIHIN

Tänä kesänä olen ahkeroinut kolmet housut itselleni töihin. Nyt parin kuukauden jälkeen olen todennut, että olivatpa muuten parhaiten käytetyt ompelutunnit aikoihin! Housut ovat olleet päällä lähes joka päivä valmistumisestaan saakka. Lisäksi olen ihmetyttänyt oppilaita käyttämällä omatekemiä vaatteita jatkuvasti. Hämmästys on ollut valtaisaa, kun olen kertonut farkkuni olevan itse tehdyt! Paras malli käsityöharrastukseenhan syntyy siten, että osoittaa itse arvostavansa työtään ottamalla sen käyttöön. Näin lapsille tulee myös se tunne, että käsityö on arvokasta ja hyödyllistä sekä myös trendikästäkin!

Farkkuja tehdessä haluaa ompelujäljen olevan siistiä ja vaivattomasti toteutettavissa. Työvaiheita on paljon, mutta jossain voi aina pikkuisen oikaista. Takakappaleella taskujen päällä olevat katesaumat saa helposti tehtyä siihen sopivalla paininjalalla. Husqvarnan valikoimista sellaisen voi löytää täältä. Työvaiheissa on tärkeä muistaa, että sauma tehdään oikealle puolelle. Reunat jäävät kyllä piiloon, sillä paininjalka kääntää oikeanpuoleisen saumanvaran vasemman päälle. Katso allaolevat kuvat, niin hoksaat miten paininjalka toimii.


1. Ensin lyhennetään päällimmäinen saumanvara 9 mm levyiseksi. Sitten ommellaan suoraompeleella kappaleet kiinni toisiinsa. 


2. Syötä leveämpi saumanvara paininjalan kääntäjään, ja ompele suoraompeleella. Ohjaa välillä saumanvaraa,jotta se asettuu tasaisesti. 

3. Valmis katesauma näyttää näin siistiltä.
Tänään on muuten luvassa aika kiva päivä, sillä pääsen tapaamaan Husqvarnan koulutuksessa ompelukonemyyjiä ja kertomaan ompelubloggauksen kuulumisia tänä päivänä. Minulle on varattu parikymmentä minuuttia aikaa. Nyt voi vielä vaikuttaa kommentoimalla, jos haluat, että nostan jotain teemoja esille koulutuksessa :) 

Kaunista syysviikonloppua teille!

2 kommenttia

  1. On nuo farkut kyllä niin taitavasti tehty, että en yhtään ihmettele, jos joku epäilee niiden olevan ostetut. :D Olispa ollut kiva olla kuulemassa, mitä puhuit koulutuksessa.

    VastaaPoista
  2. Wau, enpäs tiennytkään että tuohonkin hommaan on oma paininjalkansa! Ompelujälki näyttää niin siistille!

    VastaaPoista